• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FAIRIELLALesní chundelatosti
    ARMADA
    ARMADA --- ---


    lepší než malá kuna jsou dvě malé kuny
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Liška džunglová či liška šedorudá (Vulpes bengalensis). V určitých oblastech je tato šelma posvátná.

    Lišky džunglové jsou aktivní hlavně večer, v regionech s příznivějším klimatem jsou aktivní i za dne. Žije v stálých párech, ale loví většinou po jednom. Většinu času tráví ve svých norách, které mohou být jak tzv. jednoduché, tak složité, které mohou být dlouhé i několik metrů. Nora je pro tyto lišky důležitou součástí života – většinou v ni konzumují potravu, přespávají zde, je to spolehlivá ochrana před větším nebezpečím a vychovávají zde i svá mláďata.



    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    no dobře, liščátka, rysátka, vydřátka.... co losátko? Dneska jsme vyplašili v lese - zřejmě losička - pořád je to pěkně velký zvíře... ale pak bylo vidět ty dlouhé nohy, takže tipujeme mládě... Na rozdíl od všech ostatních jelenů a srnek, losi netvoří stáda, jsou solitérní. Pokud je jich někde víc, je to máma s mladými - a tohle mladé asi znovu těhotná máma zahnala... žijí v subarktických lesích, potřebují vodu - jednak aby se měli kde v létě chladit, a za druhé proto, že vodní rostliny obsahují sodík (na který je chudé horské rostlinstvo)

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    vydry říční patří do lesních chundelatostí, řeky protékají také lesy a ony netráví veškerý čas ve vodě. Takže z moci mi svěřené prohlašuji vydry říční za tvory, kteří sem patří.

    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    rysy i rysátka je třeba opravdu dodávat ve větším množství

    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Tak Rysčat taky prý nikdy není dost.

    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    akorát veverky prý, že by radši už zase březen, duben, že to studený bílý moc nemusejí

    DYDY1
    DYDY1 --- ---
    FAIRIELLA: Že necháváme děkovat😉
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    Liška obecná přeje krásný první prosinec.

    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    FAIRIELLA: Tváří se jak holka, která říká: "Nefoť mě, nech mě spát."
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FAIRIELLA: Vulpes oviforma!
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    liška obecná, poddruh schoulená

    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    Zatímco většina z nás se ještě budí a s různou měrou zalepených očí míříme za denními povinnostmi, kalous pustovka právě přemýšlí, jestli by už neměl jít spát.

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Kalous ušatý, v tomhle případě rovnou dva! Myslím, že to už nejsou úplná mláďata, ale dospělci možná ještě také ne... Pojmenování kalouse ušatého v mnoha světových jazycích je inspirováno právě jeho charakteristickým prodlouženým opeřením na hlavě, které připomíná ušní boltce.

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Sýkora lužní
    Obývá celou Evropu s výjimkou Španělska a rozsáhlé území Asie východně až po Kamčatku. Je stálá, pouze ptáci ze severních oblastí jsou tažní.

    V ČR hnízdí pravidelně na většině území, její rozšíření je však mozaikovité, s mezerami spíše v nížinách podél velkých vodních toků. Od 60. let 20. století se začala šířit a osídlovat i oblasti, kde nikdy předtím nehnízdila. Její stavy jsou v posledních letech stabilní; v letech 1985–89 i 2001–03 byla celková početnost odhadnuta na 40 000–80 000 párů.

    Hnízdí v bažinatých lužních lesích či pobřežních porostech s břízami, olšemi, topoly a vrbami, také ve vlhčích smíšených a jehličnatých lesích. Mimo hnízdní období se vyskytuje i v blízkosti lidských sídel.

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Koala, dokonalý plyšák
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Kur bankivský, předek kura domácího. Původní areál rozšíření druhu zasahuje od severovýchodní Indie východně až po jižní Čínu a jižně pak po Malajsii, Filipíny a Indonésii. Izolovaně se může vyskytovat též na Vánočním ostrově a Marianách. K životu přitom vyhledává lesy, jejich okraje a otevřené travnaté nebo křovinaté plochy. Živí se hmyzem, semeny a různými plody. Hnízdí na zemi v hustém porostu. V jedné snůšce je pak 4–9 vajec.
    DYDY1
    DYDY1 --- ---
    Čuníci na večířce, to jedno používá pařez jako stoleček😀
    a do rána ty jablka zblajzli😀
    Prase divoké
    https://youtu.be/bpLe7FwqlMw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam