KRAL_KAREL_IV: A jo, já zase zapoměl uplně na možnost superpozice. Že tam není jasný výsledek že je to 1 nebo 0, ale pravděpodobnost. A teprve to co nějak převažuje z x počtu je pak výsledek.
Stále si to snažím představovat jako 4 reálné stavy (00,01,10,11) a ne pravděpodobnostní.
Halt jsem už starej pes a nové věci mi do hlavy už horko těžko lezou.
A tento stav: |000> je stav 3Qubit?
Také je to momentálně pro mě těžko představitelné že bychom měli doma nějaký vlastní kvantový počítač. Možná jednou ano, pokud se toho dožiju. Ale jak pozoruji snahu těch velkých v současnosti. Tak to spíše nahrává na systém terminálových služeb. Doma budeme mít jen řekněme komunikační/ovládací zařízení a budeme se připojovat k nějakému centrálnímu počítači či shluku počítačů. Ať už normálním nebo kvantovým.
Jediné co mi na tom terminálovém systému služeb absolutně vadí je - kontrola, cenzura, vyloučení, žádné soukromí a i nějaká ztráta bezpečnosti vlastních informací a že ve finále pro mě jako pro uživatele to bude dražší než když si dnes můžeme kupovat počítače domů. A za každý přístup budeš platit a nebo čekat až se uvolní místo.
A ano současná architektura počítačů, je problematická. Také už pár let čekám kdy přijde pořádná změna a zvětší se datová propustnost. Ty výpočty u těch grafických karet mi pak přijdou jak napojování na nějaký vlastní svět. Něco jako se dříve dávali k procesorům coprocesory aby pomáhaly s výpočty.
Takže kromě X86 se dříve přidávali ještě x87 co si pamatuji třeba hlavně u 386.