• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIgrading
    barevne korekce a grading pro film a video

filmlight baselight | davinci resolve | sgo mistika

klub o postupech a problemech, primarne v profesionalnim prostredi

na home linky, co se muzou hodit
    rozbalit záhlaví
    ALI
    ALI --- ---
    tady video s chapterama vic zamereny na edit/ai/zvuk

Does AI in DaVinci Resolve 20 Replace Editors?
    https://www.youtube.com/watch?v=hP-4Lec554Q
    ALI
    ALI --- ---
    tak resolve v20 beta venku, za me zatim nejzajimavejsi:
    - spline editor v editu (hura!)
    - prepis audia do cestiny
    - chroma warp

https://documents.blackmagicdesign.com/SupportNotes/DaVinci_Resolve_20_New_Features_Guide.pdf?_v=1743836410000
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: hele nevim; spis bych si asi ruco nastavil transform nody a ty pak kopiroval na jednotlivy verze/zabery
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: A jak se správně formátuje? Mám jeden výškový, šířkový a fullhd formát a na nich hromadu animovanejch titles. A je trochu pain s tím pro každej formát znovu hýbat.

By možná stálo za to si to vyrenderovat třeba na čtverec a ten pak používat, co?
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: jediny, co me ted napada, je to zkusit pres nejakou expression ve fusionu. v edit page myslim bez sance.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Dělám nějakej basic motion ve fusionu a navzdory původnímu zadání musím vyrobit víc formátů. Některý prvky jsou čtvercový. Zajímalo by mě, zda je možné nějak na pevno fixnout pozice atp. Tedy aby X a Y nebyla relativní hodnota 0-1, ale absolutní hodnota v pixelech.

Stejná věc by mě zajímala i v edit page, když mám nějakej textovej efekt (uvnitř je to teda taky fusion), tak jestli lze nastavit umístění těch jednotlivejch elementů na pevno a ne relativně.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    *replace...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23: Hmm když jsem zkusil Replade media teď, tak to pro jistotu zmrzlo :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JCK: Dal jsem replace a taky to fungovalo :)
    JCK
    JCK --- ---
    FRK_R23: sorry, se mi to nějak pomíchalo s nějakou starší verzí.
    Tady každopádně funguje buď "relink clips" - to je fajn, když ti novou grafiku pošle klient a ty už to máš v kompozici
    A teď jsem vyzkoušel normálně upravovat png vedle v ps, průběžně ukládat - a v davinci se mi to updatuje vesměs samo - když přejdu do media tab tak už je tam "novej" obrázek a v edit page zpátky po pár vteřinách je taky.
    Ovšem jak píše ALI: tak třeba první frame zůstane z minulý verze (v cache) a tak to různě zlobí. Ale restartovat potřeba není.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: Pořád lepší než Adobe :)
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: soustredej se na moc veci a pak ten kod vypada jak vypada… je to silenej slepenec
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: Přitom je jinak tak dobrej soft :)
    Asi by to bylo moc dokonalý...
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: neni to pod trema teckama? kouknu se na to, az budu u compu
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: nemaj me tam radi, loni jsem se tam uz lehce pohadal s jejich vyvojarem ohledne nefunkcnich shapes (vec, co nefunguje poslednich 10 let snad)… tak uvidime, uz tam prede mnou utikaj .)

ja budu mit zas seznam, tak tohle si muzu pripsat .)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JCK: Asi jsem slepej, ale v media tabu po pravym kliku na můj png tuhle volbu nemám...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jako třeba zrovna teď by se mi to hodilo :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: Prosimtě, to udělej :)))

Abych si mohl udělat UI podle sebe, na to jsem rezignoval. Ale update media je podle mě věc, která najde mezi uživateli velikou pozitivní odezvu :)))
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: muzu se ti zeptat v zari u blacmagicu na ibc .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam