• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIgrading
    barevne korekce a grading pro film a video

filmlight baselight | davinci resolve | sgo mistika

klub o postupech a problemech, primarne v profesionalnim prostredi

na home linky, co se muzou hodit
    rozbalit záhlaví
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: podivej, jde o stabilitu a vyvarovani se problemu, that’s all.
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: ano, presne tak. na strance support blacmagicu das studio verzi fusionu a das “download only”. zbytek uz zvladnes .)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Koukám tady na srovnání a já zas takovej hardcore compositing nedělám. Většinou jsou to drobnosti s pár efektama. Ten poslední byl případ byl brutální overkill, kterej už opakovat nebudu.

Šlo o celkem defaultní video, kde jsem měnil displej na zařízeních, přidával pár efektů a udělal basic grade. Overkill byl v tom, že mistr to celý natočil do braw, ačkoli na tenhle usecase by to klidně mohlo bejt natočený na iphone a výsledek by byl stejnej :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: A když mám koupenou studio verzi, tak si můžu stáhnout i standalone fusion? To by určitě stálo za to :-)
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: no hele, ja jsem oldskul. rozdil je ten, ze z resolvu jako ciste barviciho nastroje udelali megahybrid, takze uz proste nikdo ten kod nespravi a nikdo nevi, co se jak navzajem rusi.
    do fusionu se moc nesrali, mimo naprosto katastrofalni zmenu ui.
    a proste – pokud resolve poradne nefunguje s par vrstvama nad sebou, tak tomu softu proste neverim z principu. natoz tam delat kompozice – to mi prijde blaznovstvi.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: No tak většinou musím sestříhat dohromady x videí, upravit zvuk a vůbec bejt takovej univerzální. Kromě toho mám koupenou studio verzi.

Je v tom nějakej rozdíl?
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: nejakej duvod, proc nepouzivas standolane fusion?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Teda nevíte někdo čím může bejt tenhle otravnej bug ve fusion?

Chvilku se otvírá normálně a pak se ten layout takhle rozbije. Zatím jsem si udělal shortcut na layout reset, ale i tak mě to trochu otravuje :)

ALI
    ALI --- ---
    tady video s chapterama vic zamereny na edit/ai/zvuk

Does AI in DaVinci Resolve 20 Replace Editors?
    https://www.youtube.com/watch?v=hP-4Lec554Q
    ALI
    ALI --- ---
    tak resolve v20 beta venku, za me zatim nejzajimavejsi:
    - spline editor v editu (hura!)
    - prepis audia do cestiny
    - chroma warp

https://documents.blackmagicdesign.com/SupportNotes/DaVinci_Resolve_20_New_Features_Guide.pdf?_v=1743836410000
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: hele nevim; spis bych si asi ruco nastavil transform nody a ty pak kopiroval na jednotlivy verze/zabery
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: A jak se správně formátuje? Mám jeden výškový, šířkový a fullhd formát a na nich hromadu animovanejch titles. A je trochu pain s tím pro každej formát znovu hýbat.

By možná stálo za to si to vyrenderovat třeba na čtverec a ten pak používat, co?
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: jediny, co me ted napada, je to zkusit pres nejakou expression ve fusionu. v edit page myslim bez sance.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Dělám nějakej basic motion ve fusionu a navzdory původnímu zadání musím vyrobit víc formátů. Některý prvky jsou čtvercový. Zajímalo by mě, zda je možné nějak na pevno fixnout pozice atp. Tedy aby X a Y nebyla relativní hodnota 0-1, ale absolutní hodnota v pixelech.

Stejná věc by mě zajímala i v edit page, když mám nějakej textovej efekt (uvnitř je to teda taky fusion), tak jestli lze nastavit umístění těch jednotlivejch elementů na pevno a ne relativně.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    *replace...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23: Hmm když jsem zkusil Replade media teď, tak to pro jistotu zmrzlo :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JCK: Dal jsem replace a taky to fungovalo :)
    JCK
    JCK --- ---
    FRK_R23: sorry, se mi to nějak pomíchalo s nějakou starší verzí.
    Tady každopádně funguje buď "relink clips" - to je fajn, když ti novou grafiku pošle klient a ty už to máš v kompozici
    A teď jsem vyzkoušel normálně upravovat png vedle v ps, průběžně ukládat - a v davinci se mi to updatuje vesměs samo - když přejdu do media tab tak už je tam "novej" obrázek a v edit page zpátky po pár vteřinách je taky.
    Ovšem jak píše ALI: tak třeba první frame zůstane z minulý verze (v cache) a tak to různě zlobí. Ale restartovat potřeba není.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: Pořád lepší než Adobe :)
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: soustredej se na moc veci a pak ten kod vypada jak vypada… je to silenej slepenec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam