Já si myslím, že zakopaný pes našich rozdílných názorů na věc bude v tom, že máme zcela odlišnou představu o tom, jak by ten dům měl po rekonstručním zásahu vypadat. A to je asi alfa i omega.
Šel jsem teď okolo kompletně zrekonstruovanýho stavení, o tři parcely vedle, a tam je vidět, že do toho ty peníze někdo nalil. Původního nezůstalo skoro nic, stavba září novotou, jako ze západoněmeckého katalogu. Nový trámy, krytina, okna...všechno. Majitel tam zcela jistě utratil hromadu.
O kus dál ale stojí stavení, ve kterém bydlí starší paní, všechno je tam původní, udržované a čisté, nikdo nic neboural a nenahrazoval. Novotou to nezáří, ale bydlet se tam dá moc hezky.
Ty mluvíš o prvním případu, já o druhém. Proto se nmůžeme dohodnout, už tomu teď rozumím. Komunikace přes písmenka je holt záludná :-)
Vidím ty různě nastavený laťky i na případu sebe a mýho bratra. Mě je dobře ve stodole s prašnou podlahou, kde je punkostyl vidět na každym rohu, brácha vy to vydláždil, oplechoval, pořídil dubový vrata, natřel...a já nevim co všechno. Pro mě by to ale pak stratilo kouzlo a nebavilo by mě to. Jemu to moje zas přijde špinavý a neutěšený.
Sousedovic stavení je pro někoho, jako jsem já. Už mají vážnýho zájemce, chystá se záloha.
PS: myslel jsem 300k na jednu, na tu hlavní budovu. Druhá budova je dalších cca 200k.