• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLESK808Deskové hry - Dohráno
    Tato skupina slouží ke sdílení fotografií dohraných partií deskových/karetních her. K fotkám případně přidávejte dodatečné informace včetně počtu hráčů, dosažených bodů, popisu průběhu hry atd. Diskuze nad odehranými partiemi je vítána:-)
    rozbalit záhlaví
    VFISA
    VFISA --- ---
    BLESK808: Dik. Jasne, Scythe, 7wonders atd. Zůstanou. Mě hlavně zajímalo co vás nebavilo nebo to neobstojí před konkurenci
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Dneska jsme dali první hru Příšerek z podzemí. Manželka si jí přála k narozeninám. Je to klasickej Chvátil, takže hodně heavy. Přirovnal bych to k Alchymistům.... Prvním partii jsme dali ve 4., což je prý prý nejlepší počet. Vyhrála švagrová s velkým náskokem. Rozhodovalo poslední kole a závěrečný prodej. Mě se hra dost líbila a doufám, že brzy zopakujem. Manželka, která si hru objednala, doufala ve více příšerek a míň matematiky. To se ale přepočítala:D s Chvátilem

    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    VFISA: My určitě několikrát za rok vytáhneme Scythe. Hrajem ho se všema rozšířeníma, takže hry bývají dost variabilní podle setupu. Navíc to byla moje první velká deskovka po takovejch těch klasikách jako Talisman atd, takže na něj nedám dopustit. Nahráli jsme se ho fakt hodně a pořád mě baví.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Cross post…

    Nějaký hry co mám v zahraničí. Vedle mám ještě hry co hrajeme s manželkou porad - Wingspan, Everdell, Azul, etc. - Premyslim, který si přes léto dovezu do skladu.

    Je tam něco, co mate z tyhle selekce fakt radi/hrajete často, nebo naopak doporucujete uskladnit?

    Napr. LOTR War of the rings pujde do skladu, dostanu se k tomu možná 1 za rok dva a na to nemam místo.

    HUGIN
    HUGIN --- ---
    Beyond the Sun

    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    CYBERKOTLIK: Jsem zvědavej na další partii. Určitě tomu dám ještě šanci. S tim deckbuildingem máš nejspíš pravdu. Když to třeba porovnám s Arnakem, kde si to můžeš krásně poskládat a pak pěkně prolízat... tady jsem se hodně zaměřoval jen více méně na to mít skrz karty přístup k frakcím. Ale tak byla to první hra no...uvidíme:-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BLESK808: no me po par hrach prijde, ze ty intriky sou bohuzel naprosto ultimantni a vubec nema smysl se zabyvat deckbuildingem.
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Jo a žetony zlaťáků (to jsou ty šedivý) jsou jedny z nejodpornějších herních materiálů, s jakýma jsem kdy hrál:D Jinak je to vizuálně moc pěkný a celkem to ve mně i evokovalo oldschool pc game Dune (1992):-)

    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    První hra Duny. Švagr vyhrál o tři body. V závěrečném kole vytáhl naprosto ultimátní kartu intriky "mobilizace". Hra se mi celkem líbila, dali jsme upravenou verzi pravidel, kde se každé kolo odstraňuje jedna karta z nákupů, aby plevel neblokoval výběr. Po první hře mám velkou výtku ke kartám intriky, jsou podle mě extrémně nevybalancovaný. To, že si člověk může v posledním kole líznout dva useless zlaťáky vs. kartu pošli do boje celou svou základnu, je za mě zbytečně velký RNG, který může vzhledem k bodový vyrovnanosti (hraje se na 10 bodů) zvrátit výsledek celý partie. To je u heavy euro trochu škoda.

    KARADUM
    KARADUM --- ---
    Trocha Pandemic varianty - High tide. Mechanismus plynuti vody funguje docela pekne a clovek se i dozvi neco o Nizozemi a jejich vodnich dilech.

    Pripadne na vskutku dohrane hry, zkuste se podivat na reroll.cz zda je neposlat dal.

    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Divukraj. Dohráli jsme ve 4 hráčích. Průběh si už přesně nepamatuju, ale vzpomínám si, že mi někdo blokoval sloty ve městě dvěma šašky, což jame později zjistili, že je proti pravidlům. Jinak je to pohodová, rodinná hra s pěknou grafikou.

    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Tak to pojďme ještě zkusit rozjet:-) Tuto skupinu jsem navrhl k založení asi před rokem. Schvalovací proces trval ale nějak dlouho:-) Šlo mi o to sdílet tu hlavně fotografie dohraných partií. Za prvé proto, že já sám se dohranými stoly rád kochám a za druhé je také rád fotím. Sdílené fotografie můžou sloužit pro všechny jako inspirace k pořízení dalších her. Zároveň jsem tímto nechtěl zas... klasický deskovkový klub. Nástěnku jsem doplnil. Sdílím první hru. Pokud se klub nerozjede, nechám ho smazat. Hraní zdar
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    NAVARA: Aha. Tak díky teda. Book
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jedeme v [DESKOVE HRY] , pointa tohodle klubu mi uníká, není ani aukce dohraných her, správce nemá zájem nahodit nástěnku, imo klub na smazání :)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    To jen že ať tu není tak ticho...
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    Já teďka bráchovi koupil na narozky Dunu. Tak se už těším až pozve... :)

    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam