• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRALIRust - Programovací jazyk
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    REDGUY: V podstate ano, presneji je to spise 3h odstranovani compile erroru, pak 2min na nalezeni puvodu "thread 'main' panicked at 'already borrowed: BorrowMutError'" a pak funguje:)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Taky mate s Rustem takovou tu bizarni zkusenost, ze nejdriv tri hodiny odstranujete compile errory, ale pak to najednou na prvni spusteni funguje? 8)
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    MARASAN: Uff, to jsem netusil ze je potreba nejaka minimalne erudice pro zalozeni klubu .. tak snad jsem latku prelezl:)

    MARASAN: Muzes poodhalit kde je to "u nas" a co resis za problemy?:)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SPIRALI: cool, RUST sem postradal, ale necitim se dost erudovanej na vlastnictvi klubu o
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SATAI: ja ho u nas pouzivam :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: nevim, co presne si predstavujes pod "standardni soucast Rustu" a "funkce read_lines", ale metoda "lines()", pouzita v tom prikladu, jeho standarni soucasti je a neprilis prekvapive vraci iterator pres radky a je v podstate ekvivalentem pythonovskeho "readlines" (modulo osetreni problemu). Coz vypada jako presne co chces. 8)
    B42
    B42 --- ---
    SATAI: braiins v tom dělají firmware pro bitcoin minery: https://github.com/braiins/braiins (a hledají lidi, takže nejspíš je to to co zmiňuje SPIRALI)
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    SATAI: Pouzivame Rust v IT4I (Narodni superpocitacove centrum), kam jsem ho pro svou skupinu dotahl ja. Ale je to spise na pomezi akademicke a komercni sfery. Jinak mne posledni dobou pisou nejaci headhunteri na vyvoj nejakeho cryptomenoveho systemu v Rustu.
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    Ahoj,

    Vitam vas v diskuzi, kterou jsem jiz chtel zalozit pred nejakou dobou, ale pripomely mi to az dve posledni udalosti, a to Nyx v Rustu (o cemz bych se rad dozvedel vic:) a Xchaosovo upozorneni v klubu o C.

    Za sebe muzu rict, ze Rust pouzivam hlavne pro ony dve vykricene veci a to memory safety a performance. Delame systemy pro distribuovane vypocty kde je potreba oboji. Pametovou bezpecnost ani tak ne kvuli utokum, ale predevsim aby nam nezesedively vlasy pri ladeni.

    Takze to co je mi nejblizsi je nejake relativne nizko-urovnove sitovani nad Tokiem a psani scheduleru. (O cem naopak nevim vubec nic je Rust & WASM nebo embedded systemy.) Takze z hlediska zakladniho systemu uz v podstate vsechny veci co bych chtel mam.
    Takova posledni bolistka je to ze nase ustredni struktura je jeden velky graf a tam bych byl rad aby se jednou dostaly do Rustu GhostCells nebo nejaka varianta na ne, ale i s RefCelly se da nejak zit, navic to mame v podstate na jednom (trebaze ustrednim) miste.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Když už jsem zřejmě patřil mezi ty, kdo založení klubu iniciovali, tak sem taky něco napíšu/na něco se zeptám.

    Zatím nevím, jestli ze mě bude přesvědčený "rezýš" ("crustacean"?), i když některé features se mi podle dokumentace jeví dost sympaticky.

    V zásadě třeba konstrukce for .. in .. vypadá skoro jako ukradená z Pythonu, a v případě načítání řádků textového souboru to skoro vypadá komfortně:
    read lines - Rust By Example
    https://doc.rust-lang.org/stable/rust-by-example/std_misc/file/read_lines.html

    Problém je, že nic jako funkce read_lines standardní součástí Rustu zřejmě není a ten chrchel čtyřteček, kterým je implementována, bude asi povědomý spíš programátorům sběhlým v C++ ... jak chci říct, kdyby Rust byl to, co je ukázané v té horní části příkladu, tak jsem nadšený, ale ono to je podle všeho to, co je uvedené v dolní částí příkladu :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Používá se někde v ČR komerčně? (Mimo AVASTu)

    Když něco pro zajímavost rust hledám, tak dostanu bambilion inzerátů, kde je kariérní růst atp.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam