• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CESTOVATEL87Cestovatelská seznamka
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOOMBRINGER: Ok a kam to jde a za jakých podmínek? Ono je něco jiného někam jet (z bodu A do bodu B většinou pracovně), jako předpokládám u
    SM3: a něco jiného je cestovat, tedy dlouhodobě (několik měsíců a víc) a pomalu se přesouvat, pak tohle musíš řešit znovu a znovu na každých hranicích. Co ž jen za mojí poslední cestu bylo třeba 12x ale často je to mnohem větší číslo. No a dost složité je to že nevíš kde se co stane a co se změní. Mě by to ani tak nevadilo, ale má žena má přesně stanovený den návratu zaměstnavatelem. Kdybychom se na poslední cestě jen o chvíli zpozdili, zůstali bychom trčet ve Španělsku jako mnoho mých kamarádů...

    Tedy na kterou stranu jsou otevřeny hranice a za jakých podmínek?

    A když beru i kratší cesty tedy někam letět. Budeš pravděpodobně omezen jen na tu jednu zemi a i tak pokud budeš pozitivní přijdeš o letenky budeš muset koupit nové, pravděpodobně za hodně nevýhodnou cenu.


    Další věc že nepočítám poplatky za xy testů které musíš absolvovat. :-D
    SM3
    SM3 --- ---
    Já jezdím poměrně dost, před pár týdny Litva a Francie, minulý týden Athény a teď Norsko, covid testy chtěli zatím vždy jen Němci, uvidím co Švédsko/Norsko, čekám teď na loď. V Řecku za mnou přišli jednou na peage kam jedu a nic nechtěli. Pak mě jednou stavěli a než jsem dobrzdil, tak mavli at jedu asi kvůli CZ SPZ.
    V ČR to také není tak horké, kontrolovali mě jednou u Plzně, začal jsem jim dávat různé papíry mj. ten nesmysl z ministerstva ani na jeden pořádně nekoukli a ať jedu, v podstatě jsem ho nepustil ke slovu.
    Hranice většinou kontroly, ale řeknu tranzit a jedu dál. Pro jistotu je dobré mít nějakou objednávku, fakturu, cmr papír, že tam máte důvod jet, oni to nijak neprověřují a papír snese všechno. Pro registraci do D, je potřeba antigen negativní a online registrace, adresu si vymýšlím a zaškrtnu tranzit/osádky.
    V Athénách lidi venku jakoby nic, sice s rouškama a zavřené tedy hospody (okénka), ale obchody co jsem viděl normálně otevřené. Do starého města mi řekli, ať klidně jedu, ale ať nevbíhám fízlům do náruče, což samozřejmě jinak dělám :))
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    CHOZZE89: souhlasim. Ja se nedavno presunul do Peru a to, ze existuje nejaka pandemie, jsem poradne zjistil az na letisti v Lime. V Praze a Amsterdamu bych to ani nezaznamenal, nebyt toho, ze vsichni nosi rousky/respiratory. A jinak lita mnohem vic lidi nez jsem cekal.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ja teda nejsem cestovatel, ale od prasince sem bez problemu prejel 3x z francie do cech tam a zpatky a ted ve ctvrtek se chystam znovu... ano, musel sem mit PCR test pokazdy, ale cekani 20min ve fronte na votestovani se mi neprijde zas tak velka obet
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CUKI: Nesmysl. Do nekterych zemi to jde celkem jednoduse.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Tady to mozna bude o spolecnych cetach do jineho okresu a nebo roadtrip po krajich.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOOMBRINGER: No po pravdě z poslední cesty jsem se vrátil den před tím než zavřeli hranice a od té doby jsem bohužel nikde nebyl. Obstrukce na hranicích a covid testy při každém nebo skoro každém překročení hranic mě trochu děsí. Tohle je tak pro ty co se jednou někam na 14dní vyvalit k moři do rezortu.
    Hledám kam teď někam vyjet a všechno kolem je zavřené, dostat se někam dál je nonsence a nebo děsný obstrukce :-( Doufám, že to brzy skončí...
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    CUKI: Ale kdeze, cestovat se da bez problemu a jako bonus nikde nejsou davy. Stejne jako minuly leto, to byla proste parada :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CUKI: Da se cestovat v CR. A do nekolika desitek zemi mimo CR.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOC256: V dnešní době pravděpodobně o kombinaci SCIFI a fantasy :-D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    No asi by bylo fajn, aby zakladatel napsal o co tu vlastně půjde no :o)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ono uz tady totiz funkcni auditko na stejne tema je: [CESTOVANI aneb mame-mate volne misto (autostop,pomoc,domluva,spolecna akce)]
    KOC256
    KOC256 --- ---
    To spíše připomíná seznamku ajťáků :) Jak se hned všichni extrovertně rozkecali :D ;-)
    JINX
    JINX --- ---
    Ahoj
    DODAVKA
    DODAVKA --- ---
    ahojky
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    ahoj
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam