• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Hráč: JVMLOK
    Mjr. UNDr. Taker
    Základní koncept:
    Zkušený anesteziolog polní nemocnice s historií jak z nasazení na bojových misích, tak ve výzkumu nevědomí, okultních jevů a vojenského využití psychotropních látek.

    Problém:
    Panická hrůza z toho, že se během narkózy oslabí integrita vědomí pacientů na sále, a při probuzení dojde k nebezpečné projekci nevědomí.

    Nedávná historie:
    Po pondělní vizitě přinutil sestru a pomocný personál změnit rozmístění operačních stolů na sále podle diagramů ze svého deníku, křídou jednotlivá pracoviště označil, a při triáži pak pacienty značkoval týmiž symboly prsty namočenými v jejich vlastní krvi. Nikdo na sále ten večer nezemřel.

    Vztahy:
    S Danielem Noweckim vede dlouhé rozhovory, které by se méně odborné společnosti daly považovat za formu psychoterapie. Oba respektují lékařské tajemství, a pojí je základní profesionální důvěra.
    S Járou Cimrmanem se intenzivně věnuje zabezpečení dodávek etheru a údržbě zařízení na jeho výrobu. Jen čirou náhodou jde o zařízení mužstvem používané pro výrobu pálenky z březové kůry.
    Vedlejší aspekt 1: Opora v medicíně.
    Vedlejší aspekt 2: Quid pro Quo.


    Dovednosti:
    +4 Anesteziologie a resuscitace
    +3 Farmacie +3 Velení(krizové řízení)
    +2 Tai Chi +2 Hypnóza +2 Okultismus
    +1 Střelba z pistole +1 Akupunktura +1 Barter +1 Tarot

    Triky
    I. Tišení bolesti: Dokáže pacienta dočasně zklidnit pro účely diagnostiky a kontroly na sále
    II. Tlakové body: Dokáže paralyzovat nebo dočasně zastavit proudění krve v části těla
    III. Vymítání zlých duchů: V předem připravené situaci dokáže dočasně zvýšit šance na úspěch
    Hráč: BURKHAR
    Mjr. Jára Cimrman
    Koncept: Vynálezce, technik, práce všeho druhu, chemik, fyzik, filosof, intelektuál, skladatel, básník a výtvarník, který byl naverbován po vypuknutí konfliktu jako osoba zodpovědná za technické fungování celého MASHe.

    Problém:
    Bručoun, misantrop, přesto však pacifista a odpůrce války jakožto špatného principu řešení sporů ("Proč si do prdele radši nezahrajou šachy?!"), nemá rád, když ho někdo ruší u práce. Nic jiného, než práci a čtyřhodinový spánek neuznává.

    Nedávná historie:
    Když před jeho dům v Liptákově již po mnohokráté přijel UAZ s Armádním Generálem Jeho Jméno Je Mi U Prdele, zase znechuceně odešel od rozmalovaného plátna (levou rukou) a rozmontovaného přístroje na odhánění špačků a otevřel. "Pane Cimrmane, tedy promiňte, Majore Cimrmane, tentokrát už pojedete s námi. Nemáte na vybranou." Podal mu vojenský batoh s uniformou, čapkou a několika zbraněmi a požádal ho, aby se oblékl. Po dvou minutách vyšel Cimrman ven s nedbale oblečenou uniformou, majorskou čepicí nakřivo a probodával armádního generála pohledem: "Spokojenej?" Arm. Gen. chvíli potlačoval vojenskou zlobu a dodal: "Budete mí říkat PANE!" Cimrman si odplivl a s úšklebkem procedil skrz zuby: "Panejo..." A s výrazem blazeovaného pacifisty znechuceně nastoupil do UAZu.

    Vztahy:
    Vyhledává samotu, ztratil víru v lidstvo, přesto je však dobrosrdečný, jakkoliv to nedává znát. Prostě nevyhledává lidskou společnost. Pokud si však s někým může v tichosti a soukromí ("Přece jim nebudu ukazovat, že se s někym bratříčkuju!") zahrát partii šachů, go, nebo hovořit o filosofii a o tom, jak je válka špatná, nebo o pěkném poprsí té nové sestřičky, je tuze rád a někdy i zjihne a ukáže svoje lidství. Třeba s takovým UNDr. Takerem si partičku šachu ve volných chvílích dopřeje a přitom prodiskutují potřeby chemické výroby látek pro operační sál.

    Aspekty:
    1. "Leonardo da Vinci" - Polyhistor.
    2. "Anton Špelec, Ostrostřelec" - Járův otec, baron von Zimmermann nutil od mala malého Jürgena (Járu) jezdit na lovy a střílet zvěř a ptactvo. Tehdy vznikl Járův pacifismus a vzdor vůči zabíjení, ale střílet se navzdory svému přesvědčení naučil. Jára je schopen s grácií zabít kohokoliv, kdo chce zabít jeho.
      V 18 letech utekl od fašistické rodiny z Bavorska do České Republiky, změnil si jméno z 'Jürgen von Zimmermann' na 'Jára Cimrman', aby záhy nastoupil na Univerzitu Palackého v Olomouci, kde konečně po třetím doktorátu získal plně české občanství. Bývalé muzeum peří v obci Liptákov si pořídil, aby měl klid od lidí a mohl se plně věnovat výzkumu.
    3. "Čaj o páté" - Rád přijme na přátelskou návštěvu kohokoliv, komu to trochu pálí a bude ochoten si s ním zahrát partii šachu nebo go a přitom diskutovat o otázce života, smrti, lidí a vůbec.
    4. "Šachmat!" - Dokáže svou kombinatorikou porazit i šachového velmistra. A vůbec je jeho bystrá mysl bystřejší než nejbystřejší. Vyžívá se v těch malých fintách "klamání tělem" a podobných věcech a pak udeří. Nejen v deskových hrách.
    5. "Zkurvený gumy a zkurvenej systém! Jdi do prdele, ty ofrčkovanej náfuko, já si tu válku nevymyslel!" - Z donucení armádního generála. Nenávidím armádu. Pacifismus - odpůrce války a násilí. Ten z Járy přímo kape. Do operačního sálu chodí nerad, ale když je něco potřeba, tak prostě musí. Na práci doktorů se nedívá, nedělá mu to dobře (jakkoliv je schopný kohokoliv, kdo by ho ohrozil, zastřelit jednou přesně mířenou ranou mezi oči), nesnáší, když mu někdo říká: "Ano pane!" a "Jistě, pane majore!" a "Provedu!", nesnáší frčky, uniformy a celý tenhle zkurvený vojenský aparát. Kdykoliv vidí Jeho Jméno Je Mi U Prdele, když přijíždí na kontrolu, odplivne si a zaleze do svého kumbálostanu. Nesnáší autority, vojenskou tupost a vítá jakýkoliv projev prostého lidství (jakkoliv je misantropický). Bipolarita v tom není. On totiž nenávidí LIDSTVO jako celek, ne JEDNOTLIVÉ LIDI. Na ty si umí udělat obrázek sám. A dle toho se chová.


    Dovednosti:
    • +4 Učenost
    • +3 Řemesla
    • +3 Provokace
    • +2 Střelba
    • +2 Pozornost
    • +2 Skrývání
    • +1 Klamání
    • +1 Vůle
    • +1 Vyšetřování
    • +1 Řízení


    Triky:
    • "Albert Einstein je můj mladší bratr." - Vyřeší bravurně rychle jakýkoliv vědecký problém během několika sekund. Pokud má dostatek dat a podkladů, může si vědecký problém odvodit, +2 k učenosti.
    • "Upletu z hovna bič." - Dokáže postavit funkční a pojízdné auto z hromady šrotu a pneumatik a podobné analogie. Tj, může použít řemesla i pokud nejsou k dispozici potřebné materiály a musí tedy improvizovat.
    • "Mám všem říct, že pícháš Praporčici Hildegardu?!" - Pokud jej někdo otravuje, zastrašuje jej provokací a dokáže udeřit na jakoukoliv citlivou oblast, kterou díky schopnosti vyšetřování a obrovské dedukce má. Je mu prostě všechno hned jasné. Pokud ho někdo zastrašuje, může použít účinně provokaci na obranu, +2 v takové situaci.
    Hráč: ACHERON
    Maj. Daniel Nowecki - polní psychiatr

    Idea postavy
    Základní koncept: Neříkal bych tomu podvod

    Problém: THC je cesta k lepší psychiatrii
    Negativní moment problému: pod vlivem velice slušná šance na negativní ovlivnění psychického stavu, přičemž postava je přesvědčená, že tím řeší hlubinný psychický problém druhého. Současně tohle celé není něco, co bz šéf polní nemocnice měl úplně vědět.
    Světlá stránka problému: lze využít pro cílené psychické rozložení protivníka

    Nedávná historie
    Problémy řeším s grácií – Daniel nerad řeší problémy přímo a kontaktně. Je nedostudovaný psycholog se zálibou v motorkách – Motorka je nejlepší kámoš, mikroelektronice a softwareovém zabezpečení. Před Událostí/Apokalypsou si přivydělával v hlavním městě šméčkama přes počítače, takže “jako hacker”, ale to je mu v současnosti ve většině situací docela na dvě věci. Přišel si na pěkné peníze, ale o ty přišel během první vlny Události (kolaps bankovního systému), stejně jako o dům, rodinu, auto a motorky. Nerad řeší konflikty nebo problémy kontaktně, raději věci řeší z dálky, proto motorky, hacking a střelné zbraně.
    Talisman orlí hlavy - Zůstal mu jen talisman v podobě malé supí hlavy, o níž přesvědčeně tvrdí, že je to horský orel (co to je za blbost, proč by mi dávala supí hlavu?).
    Psychiatrem díky odvodu - Během první vlny Události mu hrozil odvod, tak se chopil příležitosti a využil svých omeyených schopností hacking a talentu v klamání k přesvědčení oficíra, že je vlastně někdo jiný, je nesmysl, že by měl zbrojní průkaz, a ve skutečnosti je psychiatr, kterému shořely spolu s domem doklady o praxi a vzdělání. Už za studií ho bavila hlubinná psychologie, tak se toho chytl, protože jednak nikdo jiný neví, co to vlastně pořádně je, a podle Danielovy představy o té věci se mu s tím i docela daří. Ostatním postavám to může být podezřelé, protože nějaký psychiatry už třeba někdo z nich viděl a tenhle část “pacientů” řeší přes dopisy a vůbec se nechová jako úplně bežný psychiatry, ale co je v téhle polní nemocnici normální, že jo…
    Na základně se tak nějak zabydlel, přesmykl se z prvotní deprese, takže teď je základní problém jak a kde sehnat motorku (dokud se na silnicích dá jezdit), benzin a trávu.

    (dotaz – dává smysl aspect “byl jsem slavný hacker?” asi moc ne…)

    Vztahy
    S Cimrmanem sdílí zdravý vztah k armádě a občas se hodí i to, že Cimrman nevyhledává lidskou společnost. Společně se zabaví zprovozňováním nějakých mikroelektronických udělátek a schraňováním solárních panelů, bez kterých to nejde, že jo.
    S Takerem vedou dlouhodobé diskuse o okultismu, což je podle Daniela placebo, a o vlivu psychotropních látek, kde je jasný spor o jejich vojenské využití.
    Jednosměrné vztahy Na Ferdinandovi se mu líbí, že je nekonfliktní a umí sehnat alcohol, Fedra ho ale moc nemusí, zejména protože rozhovory s Danielem ho vytrhávají z psychické pohody a vůbec. Podobně jednosměrný vztah má s většinou polní nemocnice, takže vztahy s ním oscilují od nesnášenlivost k podivně nepochopitelné sympatii.

    Dovednosti
    Skvělé: Klamání (+4)
    Dobré: Řízení (+3), Zlodějna (+3)
    Slušné: Obchodník (+2), Střelba (+2), Hlubinná psychologie (+2)
    Průměrné: Jazyky (+1), Pozornost (+1), Provokace (+1), Mikroelektronika (+1)

    Triky
    Střelba za jízdy
    Lež za lží (+2 na vytvoření výhody Klamáním proti někomu, kdo už během tohoto sezení některé z vašich lží uvěřil)
    Psycholog (s. 102 z Fate Core)
    Hráč: ALTAR OF FILTH
    kpt. MUDr. Ferdinand Weissenberg
    základní koncept: od přírody nadaný chirurg
    problém: alkoholik bez jasného smyslu života

    (nedávná) historie: (i) Do armády před lety vstoupil hlavně proto, že to byla nejsnazší cesta k uplatnění jeho schopností, která současně nevyžadovala prakticky žádnou iniciativu. Od té doby sloužil u stejného útvaru, pod stejným velitelem a mimo operační sál jen sledoval tu stejnou sekvenci naučených rutin. (ii) Život v polní nemocnic pro Ferdu probíhá téměř poklidně. Hodně práce, dostatek alkoholu k výměně za služby a službičky. Dvojité směny za přepracované kolegy. Málo času k přemýšlení, pokud vůbec nějaký. Nastávají ale zajímavé časy. Před nedávnou dobou byl k útvaru přidělen záhadami obestřený anesteziolog, UNDr. Taker, o kterém se sice určitého neví, ale o to víc traduje. O jeho záhadném výzkumu, údajné plíživé šikaně podřízených, i dávném bojovém nasazení. A na místo nemocničního inženýra zjevně ne zcela stabilní genius, mjr. Cimrman, přes působivou hodnost povahou zarputilý nevoják.(iii) Ferdinand ale při vší skromnosti ví, že už tak napjatý provoz nemocnice se bez něj v nejbližší době neobejde. Ať nemocnici čeká cokoli, Ferda tomu bude čelit s vyrovnanou tváří a plnou sklenicí v ruce.
    ostatní aspekty: Přizpůsobivý pragmatik, Konflikt nehledá a nevyvolá, Tábor se bez něj neobejde

    vztahy: Nekonfliktní a připravený se v případě vyhroceného nepřátelství uzavřít hloub do sebe, i když hospodských bitek za svůj život zažil dost. Armáda ho naučila, že nebezpečnější je třeba se vyhýbat - hrdinové u něj mají na operačním stole permanentku. Ferda proto má ostražitý a rezervovaný postoj k pochybnému, byť nezpochybnitelně schopnému UNDr. Takeovi. Mjr. Cimrmanovi by se kvůli jeho nevypočitatelnému cholerismu Ferda rád vyhýbal též, ale Jára je jedním z mála, kdo tu kontinuálně produkují přiměřeně kvalitní alkohol. Daniel Nowecki je podle jeho mínění jen šarlatán, navíc s hodně blbou opicí. Ale občas se na sále každé ruce hodí, jakkoli ramlavé. a Ferda nemá ve zvyku druhé lidi soudit příliš přísně. Vůči ženám bez iniciativy, ale ne bez zájmu.

    dovednosti: chirurgie +4, vůle +3, fyzická odolnost +3, empatie +2, vojenský dril +2, obecná medicína +2, boj beze zbraně +1, jazyky +1, nenápadnost +1, diagnostika +1

    triky: (i) improvizace - matka úspěchu (umí operovat bez profesionálního vybavení, pokud bojuje o život pacienta); (ii) alkohol - lubrikant medicíny (při výkonu lékařského povolání ignoruje opilost); (iii) voják se stará - voják má (při vhodných podmínkách umí využít jakoukoli dovednost k sehnání alkoholu)
    Ok, krátké shrnutí.
    Na nástroji umožňujícímu nám trackovat hody kostkama se ještě dohodneme
    Osobáky všech postav budou tak, aby byly kdykoliv k dipozici, na nástěnce v IC.
    Informace o scéně, příběhu, mapy, fotky, cokoliv dalšího bude v jednotlivých IC postech a na nástěnce v IC, spravováno GM.
    Pokud nám jakékoliv omezení nebude do budoucna vyhovovat, najdeme jinou cestu, ale "lets KISS"

    Jednotlivé fáze hry jako takové, aspoň jak je chápu já, jsou:

    1) Návrh settingu a diskuze
    2) Tvorba postav
    3) Úvod a hra jako taková
    4) Feedback, lessons learned, dohoda na dalších krocích
    D20 v kostce - Pravidla - [Fate] Fate v Kostce
    D20 v kostce - Pravidla - [Fate] Fate v Kostce
    http://www.d20.cz/clanky/pravidla/Fate-a-fae-v-kostce.html

    Jinak samozřejmě kompletní pravidla Fate (resp. pro rychlé seznámení třebe jen FAE) najdeš ve Fate SRD:

    Český překlad Fate SRD | Český překlad Fate SRD
    Český překlad Fate SRD | Český překlad Fate SRD
    http://fatesrd.d20.cz

    Full-grafická PDF a hromada dalších odkazů jsou k nalezení tady:

    Ke stažení a odkazy | Český překlad Fate SRD
    Ke stažení a odkazy | Český překlad Fate SRD
    http://fatesrd.d20.cz/fate-core-system/ke-stazeni-a-odkazy.html

    D20 v kostce - Pravidla - Fate - materiály ke stažení (CZ+en)
    D20 v kostce - Pravidla - Fate - materiály ke stažení (CZ+en)
    http://www.d20.cz/clanky/pravidla/fate-materialy-ke-stazeni.html

    Setting



    Tábor české 7. polní nemocnice v Euroválkách (+- za 50 let).

    Stejně jako dnes slouží pro plnění úkolů zdravotnického zabezpečení v rámci brigádního úkolového uskupení na bázi 7. mechanizované brigády. Ale poskytuje i pomoc ostatním spojeneckým jednotkám, které bojují v Evropě proti Ruské federaci.

    Velitelem polní nemocnice je podplukovník MUDr. Tomáš Mráz. Jeho jméno je vskutku správné neboť je chladnokrevný byrokrat, ale i sakra dobrý chirurg.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam