• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEBTRUE CRIME
    rozbalit záhlaví
    DEB
    DEB --- ---
    LEONAK: The Staircase, jakej je tvuj verdikt?
    LEONAK
    LEONAK --- ---
    Mě bavilo The staircase. Je to místy až hodně zdlouhavý, ale hodně plot twistů a vlastně mě to bavilo až do konce.
    Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer, to je klasika, ale já to viděla teprve nedávno a skvělý.
    Jako podcast ultimátní Serial nebo Counter clock.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Prosím vás. Evil Genius. Jsem zfrustrovaná z toho případu a těch otazníků...

    Samozřejmě mě nejvíc sere ten Wells taky. Nedokážu pochopit, že někdo, kdo pochopí, že mu jde o život a že ta bomba fakt bouchne, nezačne panikarit a sypat jména a důkazy z rukávu, protože je jednoduše chce stáhnout společně s sebou do hajzlu!? Já bych teda začala řvát 'do prdele, fakt to bouchne,
    dala mi to na krk ta svine XY, řekli, že to nic nebude, ale vidím, že jsem v hajzlu blablabla...' Nevím, proč by si to nechával pro sebe? Kdyby mi to někdo dokázal aspoň teoreticky vysvětlit, co člověka motivuje k tomu si i před nevyhnutelnou smrtí odnést s sebou do hrobu jméno svého vraha!?
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Uz je to dyl co sem videl tohle a teda to je dost shit. Az na par zminek, takova dost podivna snaha naroubovat ty pripady na sebe ( poctiva laborantka narkomanka a nepoctiva o karieru tihnouci laborantka ) a jeste horsi delat z tech odsouzenych nevinny, protoze ta co to testovala byla konstatne high as kite. Dojemny hemzy toho obhajce a vyzneni toho dokumentu o tech rodinach apod byly az trapny. Ani ne tak z toho pohledu, ze US system je silenej a posle cloveka na nekdy i desitky let za par gramu do krimu ale delat z nich nejaky nevinny v stavajicim systemu a svatousky bylo fakt trapny. Nej bylo, kdyz ten strasne nevinnej typek po par tydnech na svobode se prestrelil a zakukal ale za jeho zkurvenej zivot mohla zfetovana laborantka z jeho pripadu. Pripadu dealeru atd je tam vic a je to fakt ubohy - misto aby rekli: hledame pravni klicku a chceme ty lidi z toho dostat, protoze pravni system je nespravedlivej, tak z nich delaj svaty.
    Nesmyslne postavenej dokument s trapnou snahou o neco, co nedava vubec smysl.

    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Venku hnusne tak sem sjel dalsi miniserii a je to hodne dobre udelany.
    Kdovi jestli bysme ho neznali jako nejakyho myslitele krajni eko-anarcho komunity ci pokracovatele H.D. Thoreau, kteryho cituje Zizek ci uznavanyho matematika, kdyby nedostal v sestnacti 3 letej coud nebo si aspon na MIT zapichal ci nasel holku.

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    EZOUN: murica!!! :)
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    DEB: Tak to tam podany bylo ale strasne strucne a bez nejakyho ani mensiho rozboru
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    ADAMIRA: On ten autor imo byl dost ovlivnenej zoufalstvim ty rodiny, ktera nesla spatne ze
    1/ ho tam nechali sedet bez pomoci spoutanyho s bombou na krku
    2/ urizli mu hlavu
    3/ nikdo nebyl potrestan za jeho vrazdu
    takze nejaky popostrceni ty stetky mozna bylo. Mozna ze i ona sama mela nejakej motiv (pomsta Marjorie, strach ze se bude ta rodina mstit ze ho vybrala atd)
    Kazdopadne hodne psycho pripad a tezky se neceho dobrat, kdyz to planoval fetak/pimp, egocentrickej maniak co si mysli, ze je brou pytlik, bipolarni ulhana manipulativni mrcha a typek co znasilnil postizenou malou holku + vsichni do jednoho meli domy plny fekalii a bordelu. Ulet.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DEB: já bych řekl, že v dané sociální skupině nebylo předávkování asi nic extrémního
    DEB
    DEB --- ---
    a pokud by to melo byt zfilmovany, tak Billa Rothsteinaby mel hrat jedine a only Fred Melamed
    DEB
    DEB --- ---
    EZOUN:
    ADAMIRA: same here, nebyl to uplne bystrý hoch :)))

    ten kolage predavkovanej nebyla to. jen nahoda ktera se pripletla k tomu celymu pripadu, uz si to nepamatuju uplne
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    EZOUN: jj mám na to stejný názor, něco mu nakukali ve smyslu "je to fake bomba, kdyby něco".... mno a ono to začlo pípat :/

    Na konci tý holce dali IMHO pár dolarů na dávku a ta jim za to řekla "tajemnství" (řekla by jim že má doma ve skříni Elvise a Mandelu kdyby jí dali na smah)
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    ADAMIRA: Ja bych se spis klonil k tomu, ze mu to moc nedochazelo o co tam vlastne jde a ze byl namocenej ale vlastne v uplnne necem jinym a buhvi co mu navypraveli. Z tech vyjadreni o nem mi prislo, ze byl trosku tulpas a takovej hodnej blbecek s kterym vymrdali, coz asi moc tezky nebylo, kdyz celou tu partu tvorili manipulativni psycho zmrdi. Neco s nim jakoby planovali ale asi trosku no spis dost jinyho nez mu rikali. Imo to namoceni klidne mohli mit vymysleny predem i kvuli pripadnym trestum viz nemoznost trestu smrti pri zabiti komplice, nebo jak to nazvat.
    Jinak ja sem nepochopil roli toho predavkovanyho kolegy z pizzerie. Jak on nakonec v tom jel? A vubec se nezabyvali tou jeho smrti a i zivotem: overdose ceho a jak, co fetoval a co to vlastne bylo za typka. Pochybuju ze by mi to uniklo, jelikoz sem to sledoval ani sem nedutal. :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    EZOUN: naprosto super true crime, mám jedinou výtku a to je konec, IMHO hrozně zabitý - ale nerad bych spoiloval :)


    váš názor? :) Jel v tom? Netušil? Napůl?
    DEB
    DEB --- ---
    EZOUN: ja uz jsem to nekde psala, asi v netflix auditku, me to absolutne vtahlo tou prvni epizodou, normalne jsem stala v kuchyni, ani jsem si nechtela sednout a nevěřícně koukala a poslouchala jak mu to pipa na krku a jak prosi o pomoc, sileny
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Můžu doporučit podcast Crime Junkie - https://crimejunkiepodcast.com/ Některý případy jsou slušný WTF. Ať už pohledem na US justici nebo pak samotný činy. Zpracování mě taky baví. Pokud znáte český podcast Opravdové zločiny, tak tohle je origin, OZ je dle mého nepovedený ripoff Crime Junkie.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Tak sem to dokoukal a teda fascinujici o to vic, ze sem ten pripad neznal a i ten dokument je dobre udelanej. Skoro by si to zaslouzilo filmovy zpracovani - John Goodman si necha narust vousy a role Rothsteina je jasna.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    DEB: Akorat sem dokoukal 1. dila a teda slusny psycho. Je to takovy trosku SAW :)
    DEB
    DEB --- ---
    EZOUN: jojo :)
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Akorat sem si pustil tohle a zacina to teda slusnym WTF

    DEB
    DEB --- ---
    docela dobry

    Watch Dig Deeper: The Disappearance of Birgit Meier | Netflix Official Site
    https://www.netflix.com/us/title/81040563?s=a&trkid=13747225&t=cp&vlang=en&clip=81516172
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam