• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    Na jakých kolech si nyxáci vozí prdel aneb dávejte fotky svých xc, trail, enduro, dh, silniček, gravelů, dirtů etc..
    Ke kolu klidně připojte i příběh proč jste si koupili zrovna tohle, jak jste s ním spokojeni atd..

Techspec nazi jako na bike-foru zásadně odmítám, nicméně vlastní iniciativě - tj. bližší info o typu, rámu a popis osazení - se meze nekladou.. ;-)
    rozbalit záhlaví
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KRAMERIUS:v 75 už to bude mít pedály jen pro parádu a bude tam integrovany 6kw motor a integrované rychlonabijeci baterky .)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    ADAM: I takhle na cyklodovolené do každého kopce manželce ujíždím :-D
    Na novějších 29" kolech jsem seděl, syn má např. řídítka 780 mm, zase tak moc mě to neláká. Když bych chtěl, kdykoliv je můžu za širší vyměnit.
    Původní představec byl dlouhý a rovný, měnil jsem ho asi před 8 lety za šikmý, aby řídítka byla výš, sice s tím původním to bylo aerodynamičtější, ale už mě z toho začalo bolet za krkem.
    Na jednopřevodník jsem už taky koukal, pro naložené kolo má do kopce menší rozsah převodů a navíc nižší životnost dražšího řetězu, takže nic pro mě.
    Počkám si tak do 75 let a pak elektrokolo. :-D
    ADAM
    ADAM --- ---
    KRAMERIUS: Jako člověk, který to kolo fakt dobře zná (pored na něm jezdí švagr) ti říkám, že rozdíl nového kola je obrovskej. Už jen šířka řídítek a jednoprevodnik. Pak geometrie, dlouhý představec a kolmy úhel hlavy. Vše obrovský rozdíl. Nemluvě o zadním odpružení.

Jako fandím ti, je fajn jezdit na staré věci, měl jsem to stejně. ale když jsem zkusil nové kolo, tak to pro mě bylo prozření, začal jsem jezdit víc a úplně úplně nové terény....
    ADAM
    ADAM --- ---
    VDFLAT: Dokupoval. Holt mám víc kol.. N+1...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    ADAM: Jo, Author Versus, koupený nový 1999, tenkrát stál 25k, nájezd odhadem někde mezi 50 a 100 kkm. Primární používání cykloturistika.
    Upřímně řečeno mě nic ke změně neláká, jezdí se mi na něm stále dobře, díly jsou, funguje.
    Samozřejmě už je spousta věcí měněných - zadní ráfek, představec, přehazovačka i přesmykač, šlapky, sedlo.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    ADAM: Dokupoval, nebo nahrazoval?
    ADAM
    ADAM --- ---
    KRAMERIUS: Author versus? Měl jsem stejnej. Stejná barva, jen bez vidlice. Koupil jsem ho tuším na Nyxu od Id Koudy.
    Ale v 2017 jsem si koupil kolo nové. S jednoprevodnikem a tak. Neskutečný rozdíl. Author byl fain, ale už bych ho dal někam do sběru... Zkus se posadit na něco moderního. (akorát teda hrozí, že dopadneš jak já. Další kola jsem dokupoval v 2018, 2020 a 2024...)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Moje oblíbené 26 let staré kolo.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    PSYSBEE: jojo...konkrétně tady: https://mapy.com/s/pofocefuhe
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SSTTAANNAA: peknej les :) Kokořínsko?
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    FINSON
    FINSON --- ---
    GLUON: Tvl, wow a gratulace!
    GLUON
    GLUON --- ---
    Po desetiletích na oceli a hliníku jsem na krizi středního věku naordinoval carbon a musím říct, že zatím je to super! :)

EMERY
    EMERY --- ---
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    JOHNY_K: a dál začíná země krále Miroslava..
    JOHNY_K
    JOHNY_K --- ---
    Cestou po Sumave (24.8.)

ZLOOFINA
    ZLOOFINA --- ---
    Mazlik na turné po Dánsku. Dostal nový pláště – Continental Cross King ProTection – a můžu je jen a jen doporučit, páč jsem za celý dva tejdny ani jednou nepíchla! Což je u mně téměř zázrak, páč poslední dobou jsem píchala i dvakrát do tejdne a už jsem z toho šílela.

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    GANBOY: tohle uz bych se s rekneme 6kw motorem predstavit uměl :)
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Scott Sportster 20, model tuším 2013.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam