• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HANOUCHThe Ascent

Diskuze pro Top-down akční RPG hru Ascent ve stylu cyberpunku.

The Ascent je akční RPG videohra na téma cyberpunku vyvinutá švédským nezávislým herním studiem Neon Giant a vydaná společností Curve Digital pro Microsoft Windows, Xbox Series X/S a Xbox One.

The Ascent Guides Archives | Fextralife
    https://fextralife.com/tag/the-ascent-guides/
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LAUNCHER: jj ja to mam lehci v tom, ze hrajeme na stridacku v parte a potom az si zpetne prochazim v singlu svoje questy, ktery nemam hotovy. Kdybych jel od zacatku ciste v singlu, tak bych o tech augmentacich a setech musel premyslet o dost vic. Takhle si akorat hledam co nejrychlejsi build, abych neopakoval bossy 6x, ale treba jenom 2x.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAGASAWA: Haha, hezky.

Ja jsem tam vlezl na hrozne nizkem levelu a bez znalosti mechaniky, takze bych neprezil ani tech 7 sekund. Jak jsem to jel na easy, tak me do te doby nic nezastavilo.

A nasledne po nauceni mechaniky ani potom, jak pises.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LAUNCHER: S pavoukem jsem měl “kliku”, protoze jsem měl nasazenou augmentaci Neutron Beam a bylo tím pádem vymalovano za cca 7 sekund.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    NAGASAWA: Jo nepadaji, zname, nepadaji vzdy jen do te doby nez je koupis :-)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LAUNCHER: Armor mám neco50, a body mám Flatliner speciálku, všechno droplo u obchodníků maj jen shity. Zbrane mám Enhancer, kterej kosí všechno at je to robot nebo bio ;) Roboty mám taky moc rád, kombinuju to ale s heal stealem, na bosse se proste je treba udrzet nazivu, granáty me taky neba tak tam mám turrety nebo isntantního behemota, ale ten asi moc nefunguje, protoze stejně dostávám stejný dmg...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Co netusim je brneni a modules. Brneni mam vsechny 3 dily to nejdrazsi co jsem nasel, modules mam neco podle citu.

A to z toho duvodu, ze pri nize uvedenem zacla byt postava tak dobra, ze zatim nebylo potreba tohle resit :-)

Ale casem chci projit alespon jeste modules + tactical equipment.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Az budu doma na mysi, zkusim i neco jinyho nez Commander, ale na gamepadu to pro me nemelo smysl.

I s autoaim high a s max aiming toho slo hrozne moc mimo. Takze aiming na nula a zaridil jsem se takto. Obecne s tim aiming pozor, funguje to jinak nez clovek ceka a treba na moje zbrane je to komplet bez vlivu.

Procist tohle:

The Ascent Skills Guide : theascent
    https://www.reddit.com/r/theascent/comments/oybka6/the_ascent_skills_guide/?utm_medium=android_app&utm_source=share
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Třeba to nekomu pomuze:

Zatim stale jen gamepad, mam tu na dovce jen XSX. Obtiznost easy, nerad umiram.

Lvl 19, nebylo problem vystrilet lvl25 kolem Overwhelmer. Tzn slo to rychle a neumrel jsem.

Jak na to: Zdravi namaxovano na lvl20. To je i z toho duvodu, ze bodu je dost, vubec nepotrebuji presnost.

Zbrane: ABR Commander primarni na vsechno zive. Disintegrator sekundarni na roboty.

Augmentace: Spiderbots a spolu s ni namaxovano Cybernetics

Pavouci jednak straslivym zpusobem vrazdi vse pred vama, druhak vy nedostavate damage.

Druhou augmentaci si jeste hledam nejakou poradnou, budu chtit opet ofensovni, takze asi dragon, zatim ho nemam k dispozici.

Hlidat minimapu kde vas cekaji nepratele a poslat par pruzkumniku strel z ABR Commander.

Hlidat velkou mapu a v kazde lokaci peclive sbirat ty "kabely" s unikatnima vecma. I proto at se tam nemusite vracet. Brzy si sehnat cyber upgrades na lvl8, coz je efektivne max. Pak i vsude vykradat vsechny automaty.

Granaty me nechytly, ale mam tam to dorustani zdravi vsem, s cim se obcasne dohealuji po boji.

Vsude brat taxi, penez je dost. Nejdriv kupovat lekarnicky z automatu, pozdeji krast pres hacking.

K vyse popsanemu me donutil hlavně ten pavouk, ktery si me mazal na chleba i na easy. Kvuli nemu jsem si dal praci pochopit co se jak pouziva.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    HANOUCH: Dobre vy :D Hraju trapne solo ;)
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    TERZ: se tam propracujem XD

TERZ
    TERZ --- ---
    ELECTRICKOTA: Jo jo to chápu taky bych asi čuměl, teď už me to naštěstí nemůže překvapit.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    TERZ: Jj já myslel že jdu do nějakýho zaplivanyho klubu zase 😂 Takže jsem na to čuměl s otevřenou pusou
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    TERZ: presne aniz by to cekal ...
    TERZ
    TERZ --- ---
    ELECTRICKOTA: To je moc pěkná lokace na těch prvních screenech. Musela bejt pecka se tam v posledních pár misích poprvé dostat a vidět ten kontrast aniž by to člověk čekal.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Theascent-Screenshot-2021-08-04-20-03-05-19 Theascent-Screenshot-2021-08-04-20-04-37-14 Theascent-Screenshot-2021-08-04-19-53-14-46 Theascent-Screenshot-2021-08-04-19-52-37-10 Theascent-Screenshot-2021-08-04-19-51-45-94 Theascent-Screenshot-2021-08-04-19-51-44-28 Theascent-Screenshot-2021-08-04-19-07-18-14 Theascent-Screenshot-2021-08-03-21-02-30-73 Theascent-Screenshot-2021-08-03-20-57-07-75 Theascent-Screenshot-2021-08-03-13-41-42-42 Theascent-Screenshot-2021-08-03-13-41-47-08 Theascent-Screenshot-2021-08-03-13-30-17-61 Theascent-Screenshot-2021-08-03-13-41-54-22
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Konecne MagMaker :-)

Unique Flamethrower MAGMAKER Location - THE ASCENT
    https://youtu.be/ATtjFB4jQTw
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NAGASAWA: jj ty jsem tam taky nechal, a přesto mám pořád 300k :D Nevím jak moc daleko nebo blízko konci jsem, ale mám lvl 21 postavu a potkat nepřítele lvl 24 a výš nebývá problém a už je to dost tuhý souboj a to mám kvér s DPS 1000+
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TERZ: hele tak ted jsem nechal v DNA shopu 200 tisic za moduly, ktery jinak nepadaji, tak alespon neco. Je to v tom Chrome tabu.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LAUNCHER:
    Hele já jsem v Pinaclu, nad mraky, je to tam nádherně sterilní a čisťoučký, a krásný výhled na mraky pode mnou, zase nahraju nějaký printy ;)

je tam spousta chyb, co se proste takhle malému tymu nevyhne no.
    1 - Orientace na mape a pohyb po ní mě frustruje doteď, a to mě prvních tak 10h trvali nez jsem si uvedomil ze ty mapy jsou rozdelení na cca 3 urovne mezi kterejma se da premistovat jen pomocí výtahu. Pritom by stačilo mit na minimape vyteckovanou cestu. Jeste ze jsem se naucil pouzivat casto taxik(T), dost mi to usetri zbytecnyho behani.
    2 - Obecne mi tam chybí vysvetlení jaky staty jsou pro co dobry, a nejak trochu lepe predstavit ten svet. Pribeh me a nikoho dalsiho evidentne vubec nezajima, obcas si neco poslechnu abych nebyl uplne mimo misu, ale dritivou vetsinu také skipuju.
    3 - BUGY, v qvestech, už přesně tři Q. jsem nemohl dohrát protože postava se pořád skrývala před nepřáteli, kteří byly dávno mrtví, nebo se neukázala vůbec. Nebo vedlejší Q byl divně navázaný na hlavní qvest a nemohl jsem se dostat k jeho dokončení než se hnu v hlavní lince. Dále mi všude padá tuna skinu a tetování a triček, ale jaksi se mi to nikde neukládá a vidím porad jen defaultní, škoda. A to mám štěstí a nemám žádné problémy se stabilitou, nebo sekáním - DX12 se víc seká, ale po asi minutě dvou to přejde, takže neřeším.
    4 - Nefunkční ekonomika, 300 000 UCRedu, no aspon mám na 300 cest taxíkem, jinak nevím co s tím, a to mám koupený i drahý augmentace.
    5 - vylepšování zbraní - to je super, jednoduchý a baví mě, proč toto není i pro armor je mi záhadou.
    Za mě ale i přesto taky dávám 8/10 :
    - Za mě překvapení roku
    - Jednoduchá a návyková hratelnost
    - Krásné prostředí hyperfuturistického mega města
    - Nápaditý i méně nápadití roboti a mimozemšťani
    - Skvela oddychovka
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    btw uz je ze me ten pravej korporatni Megaman

TERZ
    TERZ --- ---
    Za mě jasnejch πx ze 7 odpadkovejch košů.
    Nebejt toho, že je neuvěřitelný herní sucho a nic nevychází tak po tom ani pes neštěkne ale díky bohu za ten hype a gamepass.
    Nejlepší co-op experience a správnej relax. Pew pew!
    P.S. Kdyby někdo přišel na to, k čemu jsou prachy krom taxíků, šup sem s tím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam