• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Kdo jste chodil do půjčovny CD (a doma pak nahrávali na kazety, abyste to mohli příští den vrátit)? :-D Později vzniky i půjčovny DVD, to už se rippovalo, ale to už nebylo ono. V těch půjčovnách CD se scházela komunita, diskutovala o muzice, radilo si co je dobré (Internet nebyl) :) To bylo taky kouzelné. Člověk poznal spoustu lidí.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    N_I: Hlásím se dobrovolně, ale děti se to nesmí dozvědět :D
    Stál jsem úplně v první řadě. Nějaký "zpěvačka", nevím jestli z Fun Factory nebo něčeho podobného, měla kejmla jak prase. Dodnes to vidím před sebou!
    N_I
    N_I --- ---
    zaroven to bylo cely spatne..hlavne muj outfit..:)
    N_I
    N_I --- ---
    byl nekdo na megadance party na sparte? 2unlimited, snap,2 brothers? dj bobo?:)
    kruta party...tehdy se netlekalo ale kdyz byl banger tak se dupalo.:)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    N_I: Jo, Nagano, vítaní na Staromáku. Zpoždění jak prase (mám pocit že měli přiletět ve 14h, ale nakonec se dostali na Staromák ve +- 20h?), stáli jsme tam, nalití pivem. Nebylo možné opustit pozice, tak jsme vždy udělali malé kolečko a chcali si na nohy. Jinak to nešlo :D
    N_I
    N_I --- ---
    pamatuju nagano. trezeugeuta v turine, pamatuju pergnerovou kdyz byla na perine..:)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Já mám doma tohle. Tehdy se ještě nesmělo říkat video, takže je to magnetoskop :-) A pořád šlape. Sice ne už jako hodinky, ale jinak je to poctivá kovářská práce, stačí občas promazat a vyměnit gumičky.
    Legendy: první československý VHS rekordér Tesla VM 6465 – AVmania.cz
    https://avmania.zive.cz/legendy-prvni-ceskoslovensky-vhs-rekorder-tesla-vm-6465
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: jasne, jeste bych doma asi par VHS kazet se socialistickym dabingem nasel. commando, barbar conan, predator a mozna i modra laguna by se nasla.
    navic tenhle trend pokracoval i kratce po revoluci, ve vhs pujcovnach (aspon u nas na malomeste) tyhle piratsky vhs kazety byly taky, mam doma dokonce na VHS kinorip Terminatora 2 z roku 91. otazka je, jestli ta paska je jeste k precteni.

    videorekordery ceske vyroby Avex jiste nekteri z vas pamatuji, to video bylo tak skvely, ze dokazalo zkopirovat i vhs kazety s ochranou proti kopirovani.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Na Strahově jsem byl na U2, 1997?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VOYAGER: No jéje! Dokument Králové videa předpokládám všichni znáte, že?
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    INDIAN: a ty jednohlasne preklady .. clovek mel doma x filmu a namluvil to ten samej daber..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    na strahove sem nebyl na flojdech ani na bratrech nedvedovych. ale byl jsem nekdy na prelomu tisicileti,mozna 2001, na strahove na ozzym a hlavne na tool a slayer.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Vzpomínám na to jako dnes. Jedna z mála vzpomínek, kdy si z toho dne pamatuju téměř všechno. Jeli jsme s kámošem a jeho novou babou. Než jsme se vydali na stadion, nechali jsme si věci u nějakého jeho známého z vojny (byl v Praze chudák na vojně v AUSu). Přišli jsme tam, rozervali nám ten nádherný lístek s hologramem (něco takového tehdy u nás nevídané) a vlezli dovnitř. Kámoš tam hned našel na zemi peněženku a tak vylezl na nějako bednu a řve na okolí "Kdo ztratil oto to?" Nikdo nic, asi mu nerozuměli :) Tak to dal chlapovi u vstupenek a zda se majitel někdy dopátral, to už nevíme. Koncert byl nádherný, celou dobu lilo. Stáli jsme pod zvukařem, abychom měli ten nejlepší zvuk a jen kámošova "nová kost" furt otravovala s deštníkem, na to na ni lidi za ni řvali, že nevidí. Tak se kámoš sebral a že jdeme na tribunu sedět. Došli jsme tam a otřesný zvuk jak z plechovky. Já se nasral a že tedy ať si tam sedí a já jdu zpátky. Že se po koncertě sejdeme u toho jeho kámoše, já si vezmu věci a pojedu domů (on že tam s kostí přespí - to bylo domluveno už dřív) Tak jsem se vrátil pod zvukaře, dokonce mi tam někdo vnutil i travku. Byla to paráda. Lasery se v tom lijáku třpytily jako perly. Po skončení koncertu jsem vyšel hlavní branou, chvíli jsem čekal, zda nezahlédnu kámoše a když ne, tak jsem se vydal pěšky k domu, kde jsem si nechal všechno. Pěšky protože jsem tam debil nechal i peněženku a na lístek nebylo. Když jsem tam došel, tak jsem tam zvonil a nikdo nic. Asi ještě nedorazili. Tak jsem hodinu čekal, zda nepřijdou později, jestli se někde nezapomněli a pak už jsem začal docela nahlas nadávat. V tom ten kámoš jen ve slipech vychází z toho baráku, že mě slyšel nadávat, v ruce má dvě kila, že mi moje věci dát nemůže, že jsou v pokoji u toho kámoše a ten spí a nechce ho budit. Tak že mám jet dom a doma se vyrovnáme. Když jsem dojel konečně na Hlavák, tak poslední vlak co byl pro publikum koncertu vypraven ujel. Musel jsem čekat až do rána na další, co jel do Ostravy. Ten byl navíc plně obsazen a tak jsem sehnal místo jen v první třídě. Lehl jsem si na zem mezi asi bezdomovce a že to do rána vydržím. Co půl hoďky do mě přišel kopnout policajt abych nespal. To asi tam dělat kvůli těm bezdomovcům museli. Ráno jsem nastoupil do první třídy podotýkám že z toho lijáku a bláta na Strahově s riflemi po kolena od bahna. Spolucestující to nesli dost nelibě. Ale co jsem měl dělat. Dojel do Ostravy a ještě na Svinovském mostě čekaje na tramvaj sem poznal, kdo další byl se mnou ještě na Floydech. Měl kalhoty po kolena od bláta :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    INDIAN: Já taky ne, tou dobou jsem chodil na Kabáty a Alkehol :D
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    HOWKING: Ja urcite ne, byl sem zatvrzelej depesak 😎
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jsem na Floydy vzpomněl, když jsem si vzpomněl na "Kameny se valí do Prahy" po té, co jsem se dozvěděl že Charlie Watts to zabalil.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Kdo byl na Folydech na Strahově? :)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //sem si vzpomnel na gamesu, ktera nam sezrala hodne casu behem vyuky :D

    Gorillas (a.k.a. QBasic Gorillas or GORILLAS.BAS) (Microsoft) (MS-DOS) [1991] [PC Longplay]
    https://www.youtube.com/watch?v=lyBD0X81tjk
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MILKOV: Tak Bajt samozřejmě ano, pár čísel jsem teď poskytoval někomu do sbírky. Ale osobně jsem neznal nikoho, tehdy jsem ještě nevytáhl paty z naší vesnice pod horami :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Je tu někdo, kdo pamazuje Bajt a Láďu Zajíčka osobně? Potažmo, kdo měl na BBS Bajt účet a jel BlueWave? Teď jsem rušil jedno dřevní átéčko (ve své době "za 2000 marek", myslím, že původně to byl Escom) a na dvacetimegovém hardu jsem našel hromadu tehdejšího softu, od Borlandího TurboPascalu přes makroassembler a Sourcer po AlleyCat. Ach jo, ty vzpomínky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam