• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.

    Jsme Husákovy děti.


    Ano Boomers na "západě" jsou mnohem starší, ale u nás se tento pojem zažíval právě pro lidi narozené v době populační exploze tlačené normalizací.
    https://www.czso.cz/documents
    rozbalit záhlaví
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ADAMIRA: Nejlepší byly Kuřátka.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    TROJKA: zejtra tam jedu , na večeři , nevim teda , v kolik zavíraj , ale budu tam v čtyři , to by mohlo být a jestli někdo starci labužníci , dáme sraz!
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HOWKING: o tomhle se jenom nemluvilo, dělalo se to i za Kleopatry i 2000 let před ní
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Svět byl hezčí....
    Bez botoxu, silikonu, tetování, železa v ksichtě.
    [HOWKING @ Co právě teď posloucháte za muziku?]
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    INDIAN: tak co se staroškolního bufetu týče , já mám jasno_ Opatov!. . ve vestibulu metra , kousek vedle výlezu (kdo slintá už teď jde intuitivně) je bufet , jídelna , s takovou tou virínkou a v ní výstava ovarových kolen, uzených jazyků, pečených řízků a vedle hnedka saláty a zákusky. . a taky maj polívky , -čočkovou , zabijačkovou. . .+ hotovky . .k tomu klasický hliníkový příbory. . fakt nekecám !. .vobsluhuje pani v krepsilonovým kombiné. . tam vlezeš , narostou ti lacláče a zmijovka na palici, sekačku si zabalíš do novin a jde se na šichtu. . a myslim , že se platí jenom hotovostí ..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUDOLF: ve Vysočanech :)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    Prostě tak ...

    Vladimír Merta & Jan Hrubý: Chtít chytit vítr (Dlouho se mi zdá) 1976
    https://www.youtube.com/watch?v=3v2Ll0xqQgM
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    INDIAN: maso letná má výkrmnu pro dělníky uprostřed gentrifikace, na stojáka, lahůdky a vařený jídlo. Další bývala u kaštanu a fungovala už v noci, ale to je už deset let. Pak asi 6 let zpátky fungovala masna v kafkově. Přijde mi vtipný jak gentrifikovali koncept automatu, matušku na stojáka a dokonce má svoji verzi i ambiente.

    GIOMIKY: hele Ségry bejvalý furt vstává v sobotu v pět, aby kšeftoval na burze. Military věci, prvo-republikový krby, smaltované cedule. Vydělal tím na dům;-) Ale už netuším kde se schází, ale po letech začal nedávno pracovat, tak i tohle přestalo sypat dostatečně. Kde tyhle blešáky jsou netuším. Imho se všichni dávno přesunuli na aukro.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    GIOMIKY: Mylim ze se par stalic jeste najde. U nas v Tabore (kde uz leta neziju) uz od revoluce jede cukrarna Sandra, ktera jede zakusky v tom klasickym konceptu bez nakejch vetsich exotickejch veci a nakej mlecnej koktejl tam na cepu v ty klasicky plastovovy nadrzce urcite maj

    Za me spis chybej ty klasicky podniky à la bufac/masna/lahudkarstvi na stojaka se sekackou a vlasakem ... par se jich porad jeste da najit, clovek ale musi vic hledat
    To je bouzel ale problem asi vsude, minimalne jak v kazdy evropsky metropoli tak i v naky (_!_) kde je trochu nakej zivot ... najit nakej lidovej podnik s mistnima prasarnama je nadpozemskej ukol; vsude asijsky/indicky bistra, kebaby anebo hipstersky vegansky salat bary kde za kus zelenyho listu na taliri a bubble tea da mlady bojovnik s kapitalismem 20€
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    HOWKING: No to je to tržiště, akorát tam jdou frcovní věcičky. Odtamud jsem měl spostu pirátských her na spectrum.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GIOMIKY: To jsi mi připomněl, to znali jen Ostraváci - asi to nikde v republice nebylo - mi chybí burza - to bylo takové ilegální (a na konci už i legální) tržiště s pašovaným zbožím ze západu. Koupil jsem tam i Atarko. Pak jsem tak kšeftoval s nelegálními (na to sral pes) kopiemi programů a her na kazetách. Vydělával jsem tam cca litr za den - a bylo to 4x do měsíce. Na dobu komančů ukrutný plat v podstatě za nic nedělání.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Hlavně mi chybí mléčné bary a funkční tržiště.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DEEFHA: nejsem paparazzi;-) a kdo ví, mohla to být vnučka, dcera.. jediná fotka co by mě tam rajcovala by byla společná načevy a Laurie.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VON_GILOTINE: za brabencem ve Sladkovském doráželi taky mladší ročníky;-) některý holky maj prostě svý preference;-) ale končím tohle boomerské bravíčko. Ještě bychom si mohli vzpomínat na Cieslara na filmové vědě v Praze. Mě to celé přijde hrozně přirozené. Ale logicky, otcové neradi vidí své dcery se svými vrstevníky.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Je pravda ze Sedlon na to bejval taky expert...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    RUDOLF: Pics or... :-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VON_GILOTINE: tak to ty dcery dost střídá;-) hele netuším. Kámošovi přebíral holky už před lety. Já Klusáka osobně neznám, ale staří inťouší a mladý pětadvacítky je dost zavedená kategorie.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    RUDOLF: to bude jeho dcera, ne.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DEEFHA: jj, hodně mě pobavil.. Teď byl na Laurie Anderson zas s nějakou mladou kočkou. Evidentně má furt kocouří šarm.. ale abych se trochu zastal pre-boomerů, oni to vidí stejně kriticky.

    Kritik není terapeut | H7O | Časopis Host 7 dní online
    https://www.h7o.cz/clanky/13775-kritik-neni-terapeut
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    RUDOLF: "Pokud jsi Klusák a nemáš čas nic vymýšlet, projdeš poslední čísla Wire." Dost dobrý je to celý :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam