• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.

    Jsme Husákovy děti.


    Ano Boomers na "západě" jsou mnohem starší, ale u nás se tento pojem zažíval právě pro lidi narozené v době populační exploze tlačené normalizací.
    https://www.czso.cz/documents
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Andrej & Červ mají takových domén hromady a opravdu hodně slušně je to živí. Ne že by to bylo bez práce, ale víš jak :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak Score je jasny, Andrej a jeho kurvy :) jestli psal recenze na zaklade piratskych her, to si nejsem jistej.

    Ale za me, kdo mel uplne nejlepsi recenze, tak byl LACHTAN (mozna se jmenoval Martin Kalivoda??? ) u tech jsem se rezal smichy od zacatku do konce. I kdyz ten psal asi pro Level...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOPS: co casopis Cinema, ale casopis Score a proslule recenze Andreje Anastasova psane na zaklade piratskych her. Pokud se nepletu, tak Andrej drzel nebo drzi dodnes domenu sex.cz...

    Kolem Score se pohyboval i jisty Miroslav Elfmark...

    Miroslav Elfmark a ČVUT Pan Šíbr. Tentokrát na univerzitě - Reportermagazin.cz
    https://reportermagazin.cz/a/wfrAJ/pan-sibr-tentokrat-na-univerzite
    JOPS
    JOPS --- ---
    asi jsem taky tak trochu boomer, pamatujete casopis CINEMA? Mozna vychazi i dneska a zacatkem 90. let jsme meli video. A meli jsme naprosto luxusniho skoro souseda, kterej jel ve VHS prvni ligu. Si pamatuju, jak spoluzaci maji tenhle casopis otevreny na lavici a slintaji tam nad obrazkama a tam Arnold v Terminator 2. Tak jim rikam, jo, to je docela dobry, pred tejdnem jsem na to koukal. A oni hahaha, to jeste pomalu v republice nikdo nema. Rikam jim, se hadat nebudu, jestli chcete, zitra Vam to klidne pujcim.

    No, v tu chvili jsem byl na skole nejoblibenejsi :) a kdyz jsem jim druhy den pujcoval VHS s terminatorem, tak mi porad jeste moc neverili. A dalsi den typek bradu dole a rikal, ty vole, fakt to je ono, vcera jsem to zkoukl 3x :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    VOYAGER: to byl urcite Ondrej Hejma :)


    JONAS3: ty voe, co je kejml? :) jako camel toe ? :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SATOO: a) jde fakt snadno udělat doma b) třeba v Globusu mají dobrý
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HOWKING: a kapal z nich olej!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A brambůrky! To už dnes taky nehrozí tahle chuť. Byly krásně připálené. Dnes se to připalovat kvůli nějakému karcinogenu nesmí. Ale tím šla celé chuť doháje :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A osvobozená domácnost "chlupaté knedlíky" - člověk to hodil na 10 minut do vařící vody, k tomu osmahl špek na kostičky. Dokonalé žraso! :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VYHULENY_UFO: Na to jsem si zrovna včera vzpomenul, když jsem stál 30m frontu na poštu :) (Vevnitř může být jen 10 lidí :D)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    no jo, salaty do papiru a k tomu 4 rohliky. studentska strava, pred cestou do laboratore s 286 a 386 pc s pristupem na Internet :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    matka obcas rada vzpomina na fronty v prazskem dome deti, kde obcas bylo lego. vzpomina na solidaritu maminek a tatinku, kteri si vzajemne hlidali deti, kdyz si nekdo potreboval odskocit na zachod nebo pro kafe...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ostatne fronty byly zakladnim poznavacim znameni, ze jste v socialistickym raji. fronty na vsechno... a idealne cekat celou noc treba na televizi nebo kolo s prehazovackou znacky favorit. to uz dneska mlady lidi nepochopi
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    to mi pripomina frontu na Lenina. Mumii sem nevidel, protoze podle tehdejsiho pruvodce stejne videt nic nebylo krome voskovy hlavy, ale frontu nam ukazal. Cekajici lide sporadane stojici jeden za druhym a vedle nich z kazde strany sporadane stojici vojaci se zbranemi. ta fronta se tahle pres cely rudy namesti az nekam k balsomu teatru...
    ACKO
    ACKO --- ---
    Když vzpomínáte rozdělený Berlín, tak z osmdesátek mám velmi silný zážitek, jak jsme s tátou cestovali vlakem a v Berlíně byl přestup z východního do západního. Přestupové nádraží bylo osazeno odstřelovači v horním traktu s namířenými kvéry dolu na lidi. Pak jsme jeli koridorem po obou stranách vysoké zdi a nad tím ještě několik metrů ostnatého drátu. Nezapomenutelný dojem to udělalo.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HOWKING: Byl v ní cukr, dnes je tam glukózo-fruktózový sirup, stejně jako v té, co se vyrábí v USA. Když jsem si ale nedávno na zkoušku koupil tu s cukrem, nepřišla mi lepší, ale jen jiná.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HOWKING: Ve Východním Berlíně jsi dokonce mohl běžně vidět i americké vojáky :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Pamatuju, že v NDR byli ruští vojáci na každém rohu. To se u nás tak, mimo jejich kasárna, ani nevidělo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: teslacky zajezdy do NDR za nakupy obleceni a bot. Lidi si to navlikali na sebe jak snehulaci, aby to mohli pak prevyst pres hranice do cech
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dycky cestou z gymplu jsem si koupil ve večerce po cestě 6 Kofol za bůra a doma váleje se u TV jsem je postupně vypil :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: k ty cocacole...

    Pamatujete? Před 50 lety se v Československu začala vyrábět Coca-Cola | Patriot Magazín
    https://www.patriotmagazin.cz/pamatujete-pred-50-lety-se-v-ceskoslovensku-zacala-vyrabet-coca-cola
    Coca-Cola se mnohým Čechům a Slovákům spojuje v první řadě se Západem, nápoj se však už desetiletí vyrábí lokálně. Že je to však už 50 let, tipuje jen každý sedmý respondent průzkumu agentur STEM a FOCUS, který si dala Coca-Cola exkluzivně připravit k tomuto výjimečnému jubileu.

    První láhev o objemu 250 ml pro zákazníky vyjela z výrobní linky v září 1971. Československo se tak stalo čtvrtou socialistickou zemí, ve které se nápoj Coca-Cola vyráběl a také 135., kde se prodával.

    V socialistickém Československu se gastronomická zařízení dělila do čtyř cenových skupin. Nápoj Coca-Cola si lidé v 70. letech mohli koupit jen v omezené míře – např. v restauracích 1. a 2. kategorie, v prodejnách Tuzex, případně ve vlaku či v letadle.

    V roce 1971 se v Modřicích vyrobilo 3 073 190 přepravek po 24 čtvrtlitrových láhvích, tedy celkem 18 439 140 litrů nápoje Coca-Cola. Roční průměrná produkce závodu v Kyjích je v současnosti více než 200 milionů litrů nápoje Coca-Cola (společně ve variantách regular, light a zero).
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Byla ta Cola nějaké jiná, lepší. Ta dnes mi vůlbec nechutná. I Kofola byla jiná. Šunku jak za komančů už jsem nikdy nejedl a to mi na cenách fakt nezáleží. Připomíná mi to zájezd do NDR, kde mi už i za komančů taky nic nechutnalo. Jejich pití, jejich uzeniny, pečivo, nic. Prostě se ty chutě ze západu (geografického) přesunuly po revoluci k nám, ale ty naše byly lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam