• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIISCOCBD / CBG / CBN oleje. Zkúsenosti a liečba konkrétnych diagnóz.
    Téma zameraná na zdieľanie skúseností s CBD/CBG/CBN olejmi. Ich konkrétne použitie na zdravotné problémy, či už telesného alebo psychického charakteru.
    rozbalit záhlaví
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BOD: aha dik:) imho zkomoleny, nasel jsem tohle, problem byl v USA se syntetickym vitE, kterej se pridaval do nekterych THC obsahujicich e-cigaret. Nicmene nikdo nezarval, vsichni uspesne vyleceny. Rikaji tomu EVALI syndrom a s CBD jsem to nikde spojovany nenasel
    E-cigarette, or Vaping Product, Use Associated Lung Injury (EVALI) > Fact Sheets > Yale Medicine
    https://www.yalemedicine.org/conditions/evali
    https://www.nytimes.com/2019/11/08/health/vaping-illness-cdc.html

Co se sedy zony a ruznejch pokoutnejch zdroju tyce, tak pristi vikend je v Pze Cannafest a je tam i dost CBD vystavovatelu/firem. Takze i kdyz bys tam nesel je informacne vytezit:)), prijde mi jako dobrej napad vyjit ze seznamu CBD vystavovatelu a ty firmy treba nakontaktovat primo a objednavat rovnou u zdroje nebo s nima konzultovat ty obavy a nejasnosti..:) sekce CBD je tady na tom linku, zascrolluj trochu dolu pod THC a vyber si:) osobne bych volil nejspis nejaky Svycary
    Seznam vystavovatelů | Cannafest
    https://www.cannafest.com/cz/pro-navstevniky/program/seznam-vystavovatelu/
    BOD
    BOD --- ---
    HAR4NT: nedolozil, info mezi dverma, sam o tom rekl bych asi jen nekde cetl a ja mu zminkou o vapovani CBD pripomel to nasrani co s tim zazil pac to vnimal jako vec co medialne poskodila 'komunitu'. Prej neco pokazili/popletli, ze tam byl vitamin E a zlikvidovalo jim to plice.
    No s tim trhem je to tak, ze pokud je to seda zona a sberatelske predmety nebo jak se to aktualne prodava, spoustu lidi neco nekde sezene pro svuj retail business, buh vi kde a za jakych podminek je to vyrobene, klidne to prezentuji jako bio atp. V tom zacina byt relevatni ta chut certifikace a obavy at uz z neodborne/domaci vyroby nebo tezkych kovu ap. v levne cartrige. >>> Nevim jak presne je tahle situace kolem CBD liquidu, je to pomerne komplexni tema ve kterem je tezke se zorientovat za, pro research prijatelne, casove okno (ne mesice nebo roky ale treba tydny), tak se ptam na miste kde lide vi :) a dekuji za odpovedi
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BOD: njn, nejhorsi smrt je prej z vydeseni..ty udajny zdravotni komplikace a umrti mely mit nejakou primou souvislost s uzivanim cbd a jeho ucinky? Neprijde mi, ze ti to nejak duveryhodne dolozil, to by ses asi neptal tady zejo.. Neco takovyho slysim prvne a zaroven moc nechapu dotaz na "stav trhu" v souvislosti s lidma, co si neco vyrabeli doma svepomoci sami pro sebe.
    BOD
    BOD --- ---
    Mate tu nekdo zkusenosti nebo informace o fungovani cloveka s vyraznejsim ADHD na CBD? V jakych aspektech to funkcni je (uzkosti, soustredeni treba..), v cem ne a jestli je tam treba nejaky rozstrel jak u THC*, potrebuji na tom fungovat, na relax mam jine veci.

A pak jak se tu resilo kde koupit, celkem me jedno NYX ID vcera vydesilo informaci o vaznych zdrav. komplikacich resp. smrti lidi co si delali vlastni CBD olej na koureni, si rikam jestli je tenhle trh uz nejak safe nebo porad trochu divoky zapad a jestli funguji nejake certifikace na ktere se da spolehnout, prip jake..

* Me THC i v mensich davkach zabije, samostatne se napit nebo nekam dojit nemozne, mam ADHD loop (tikani pozornosti) na THC tak kratkej a drtivej ze nic nestihnu a sklenicku pred rty drzim desitky minut klidne, prej je to funny, pro me moc ne.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    LOJZEE: Ja mam spis opacnou zkusenost - prijde mi, ze CBD olej spis pomaha se soustredit. Jeste vice pak CBG (tam by to i davalo smysl vzhledem k afinite k alpha-2 receptorum).
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    SMOKY: Ja vyzkousel nekolik (CBD z raje, NatureCure, Cannapio, Cannapurna) a nejvice mi vyhovuje Cannapurna. Delaji i oleje s 1% THC, coz mi funguje mnohem vice, nez ty slabsi (0.2%) oleje. Chutove velmi vyrazny, terpenovy. Pouzivam na vnitrne na ekzem (ktery vlastne nemam, kdyz uzivam:-)).
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    NA_PYCZU: Dik za tip, Ja sem nakonec skoncil u CBD star , ktery mi byli schopny dolozit vysledky testu na PAH .
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    SMOKY: https://www.dobrekonopi.cz/
    Se vším od nich jsem spokojená, celkově se mi líbí koncept celý tý firmy. CBD maj nejvíc snad 10% a jestli si to dobře pamatuju, tak je to snad nejvyšší možný poměr, který jde nějak normálně získat, aby do toho nemuseli přidávat žádný sračky. Dokážou poradit s výběrem a vhodným užíváním.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jste tu někdo s traumatem,i vývojovým, kdo zkoušel užívat CBD? Delalo to něco? Jesli se vám to sem nechce psát, tak budu ráda když se ozvěte do pošty
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    Zdravím,

máte prosím někdo zkušenost s užíváním CBD / CBG / CBN při roztroušené skleróze? Jde především o kvalitu spánku a bolestivé ataky.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Mate nekdo overeneho prodejce kvalitnich oleju ? Nemam nejak v duveru v kontrolu obsahu nebezpecnych latek, jelikoz prodej jde trosku mimo legislativu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak to má hodně jemnou chuť a to i ta 30 % a teda včera jsem zkusila dvě kapky té třicítky v podvečer, protože jsem byla celkem unavená. Během chvíle únava zmizla, ale jen na hodinu. Pak se mi začalo chtít spát, tak jsem k tomu ještě přidala tak půlku kapátka, usla v devět a spala do šesti do rána.

10 % roztok funguje tak jak má, tedy když si dám po ránu tak půl kapátka, funguju do odpoledne. Užívám na poruchu pozrnosti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tenhle polák - oleje různých koncetrací a různými metodami, plus teda vzhledme k tomu že dělá i izoláty, tak nabízí terpeny bez CBD.

https://kush-cbd.pl/

se etabluje na allegro a nabízí hodně zajímavé slevy. Jako 30% full spektru za studena za 300 jsem neodolala, uvidíme co dorazí a jak to bude fungovat.

https://allegro.cz/uzivatel/MobileUK-sale
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ENGUMAZ: nakonec jsem to vzal a rekl bych, ze v pohode.. akorat jsem zvyklej na takovej velice hořkej a cernej hutnej olej od konopnyho taty a tohle je skupenstvim a chuti spis takova vodicka..

ale jak spolehlive poznam, ze to funguje je: kdyz si to dam v praci, kde se musim casto soustredit na hodne titernych detailu najednou v kratkem casovem useku, a kdyz si kapnu (staci mi 2 kapky 20% nebo 3 kapky 15%), tak delam zbytecny chyby z nepozornosti..

mate taky tu zkusennost nekdo?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    ENGUMAZ: Já, já zas něco zkoumala v jednu ráno, pardon:) oni to průběžně mají, jen jsem si prostě pamatovala, že tenhle sortiment tam je.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    RUMPLCIMPRCAMPR: tohle jsem myslel
    RUMPLCIMPRCAMPR
    RUMPLCIMPRCAMPR --- ---
    LOJZEE: Jo takle. Tak to sorry, to jsem nepochopil...takhle to máš samozřejmě pravdu. Aplikuješ účinnou látku a tam se ti to množství nasčítá.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    RUMPLCIMPRCAMPR: ja bych roztoky nemichal, jen jsem si rikal, ze pro telo je jedno, jestli si da uzivatel kapku 30% nebo dve kapky z 15%, toho CBD by mel do tela dostane skoro stejne obema zpusoby.
    RUMPLCIMPRCAMPR
    RUMPLCIMPRCAMPR --- ---
    LOJZEE: Nene. To se nesčítá. Když máš 15% roztok a smícháš ho s 15% roztokem, tak nebudeš mít 30% roztok, ale budeš mít větší objem (první + druhý roztok) s 15% koncentrací.

Hele, čistě pro orientaci a neexaktně, ale zkusím to intuitivně. Taky se dycky zaseknu:) Gramy a mililitry pro zjednodušení považujme za stejný, vono by bylo vhodný ty objemy převést na váhu, ale pro to zjednodušení se tím nebudeme trápit.

15% roztok vznikne tak, že vezmeme 15g látky a doplníme do 100ml (takže musím dolít 85ml, abych měl 100ml)
    15g CBD na 100ml lahvičku je 15% olej (15g CBD + 85g oleje ~= 100ml = 15% roztok)
    Vynásob to dvěma a máš 200ml lahvičku a v ní 30g CBD, nedošlo ke změně poměrů v roztoku. Koncentrace zůstala stejná. Zvýšil se jen objem.

Ale!
    Když smícháš třeba 20% olej s 10% olejem, změna poměrů v roztoku nastane a tak jejich smícháním dostaneš ~15% olej.
    20g CBD v 100ml + 10g CBD v 100ml = 30g CBD v 200ml, došlo ke změně poměrů v roztoku a zvýšil se objem.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    RUMPLCIMPRCAMPR: v 15% je cca 6mg na kapku a ve 30% je to asi 12mg na kapku, takze by to melo byt tak, ze 2x15 je 30? co se tyce mg pro telo? nebo co nechápu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam