• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDARůže - pěstování, rady, tipy , zajímavosti o růžích

Máte na zahradě růže? Popřípadě jaké?

8 hlasy od 8 respondentů

rozbalit záhlaví
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LUSINDA: děkuju. koukám, že mě čeká ještě kus cesty.. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VODOMERKA: To se dá zařídit různě. Důležitá otázka je jestli jsou to růže historické,moderní čajohybridy, nebo britské růže? Z řízku ti vznikne tzv. růže pravokořenná a ne každá vyšlechtěná růže jako pravokořenná dokáže plně fungovat. (některé např. za pár let vymrznou, moc nerostou, špatně kvetou) Moderní růže se vždy očkují na kořenový krček šípku. Sazenice tak vlastně přejímá vespod vlastnosti šípku - dobře koření, přijímá snadno živiny, vodu a naočkovaná část má vlastnosti daných oček.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LUSINDA: já bych si právě nejraději posbíral řízky různě od kamarádů.. :) ty, co mám načuchaný
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    LUSINDA: supr vlakno
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VODOMERKA: Je to trošku složitější :-) Kontejnerové růže (ty co koupíš v květináči) se mohou sázet celý rok. (krom zimy-zmrzlé půdy) Nejideálnější je to teď - konec října/listopad a brzy zjara. Dám se ještě časem obrázky jak správně růže sázet. (hloubka kořenového krčku pod zemí atd.)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    Kdy je ideální čas na sázení růží? A fakt funguje zapíchnutí řízku do brambory?
    HANELA
    HANELA --- ---
    LUSINDA: krásná!
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Další velmi vděčnou růží je Duchesse de Montebello. Vyšlechtěna v 20 letech 19. století a pojmenována po manželce Napoleonova maršála Lannese. Květ je perleťově růžový s roztomilým malým žlutým středem z pylových tyčinek. Na zahradu jsem si ji pořídila jako první historickou růži a nepotřebuje vůbec žádnou péči. Roste a kvete. :-) Pořizovací cena 80 Kč....no nekupte to. Má delší větvičky a dá se řezat i do vázy.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Růže Mme Hardy je jedna z nejkrásnějších bílých růží. Kvete pouze jednou na jaře, ale za to dlouho. Keř vypadá z dálky jak nadýchaný obláček (opravdu je květy obsypána) Voní omamně po citrusech. Výška cca 1,6 m. Vyšlechtěna roku 1832.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Rosa chinensis viridiflora. Voní po pepři a v Evropě se objevila v polovině 18. století. (původně z Číny)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Rosa Gallica versicolor. Známá též pod názvem "Rosa Mundi" Vyšlechtěna okolo roku 1500.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Ahoj všem, jsem pěstitelkou historických růží a budu do skupiny postupně přidávat tipy: kde růže zakoupit, jak pěstovat a jaké existují skupiny růží....apod. Budu ráda když se podělíte se svými zkušenostmi a tipy na pěkné růže. :-)
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam