Kytarám zdar!
Chtěl bych vás zkušenější tady poprosit o radu, nebo jakýkoli postřeh co vás napadne.
Vážně si pohrávám s myšlenkou že začnu s hraním na kytaru, dostal se mi teď jeden kousek do ruky a začal jsem zkusmo brnkat. Překvapivě se mi to začalo líbit, vypadá to že bych se časem naučil, a myslím že bych tomu mohl věnovat pořebný čas.
Ale teď mám otázku.. Jak to začít správně? Jsem levák a vždycky jsem měl představu, že když budu hrát tak levou brnkám a pravou hledám noty na hmatníku.
Kytaru jsem si teď dlouho přehazoval zleva doprava a mám pocit, že ruka na hmatníku ať už levá nebo pravá se bude dát zvládnout. Ale ruka která brnká je celkem něco jinýho, levá je sebejistá, pravá neurží nějaký takt nebo rytmus ani stěží..
Řekl bych osobě, že mám všeobecně celkem šikovný prsty a jsou činnosti které jsem se naučil naopak primárně pravačkou... takže tady teď nevím pro co se rozhodnout. Shánět levoruké kytary vs klasické to je tak 1:50, pochopitelně. Takže jsem si říkal vzít někde nějakou bazarovku a otočit struny aspoň pro začátek.. Ale zas většinou hmatníky nejsou stoprocentně symetrický? Takže to nebude fungovat jak má...
Nebo se vyprdnout na levou a snažit naučit se klasický styl, i když to bude trápení a ne radost?
Fakt nevím. Jestli máte nějakou historku s levorukým kamarádem, tak sem s ní :)