Zdravíčko, místňáci,
v Neapoli jsem sice ještě nebyl, ale chystám se určitě tento hřích co nevidět změnit.
Nehledě na absentující zkušenost s kolébkou nej pizzy, dávám si neapolský typ všude kde to jen jde - prakticky to vypadá tak, že ať jsem kdekoliv, pokud narazím na neapolský typ pizzy, musím ji ochutnat :)
Byť v Praze a různě po ČR je víc a víc míst, kde je možné si dát "neapolskou" pizzu, s největší pravděpodobností - na základě dosavadních zkušeností - počet těhle míst nedá dohromady ani půlku počtu prstů na jedné zdravé ruce a z dosavadních zkušeností můžu doporučit návštěvu v Pizza Metro v Černošicích. Nejstabilnější kvalita, krásné okraje a nádherně upečená. Pizzaiuolo je i majitel a zrovna tady jsem přišel k uvědomění jaká by pizza měla být (cca 5 let).
PATKAODCHLEBA: Zajímavá pícka, kolik dává °C? Soudě podle okrajů a jak jsou splasklé, asi nedokáže vyvinou dostatečnou teplotu na tu správnou vláčnost těsta a nabytí okrajů. Každopádně "lehvart" tam je