• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRENeapol / Napoli / Nàpule
    Vše o tomto fascinujícím městě a jeho okolí. Tipy , triky, oblíbená místa v hlavním městě černé dlažby, odpadků, pizzy, baroka, prastarých podzemí, aperolu a vybydlených domů obrostlých mechem.
    rozbalit záhlaví
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    TIGRE: Ach jo a ja jsem marod a stejska se mi po sopce :(

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    N_I: Tak je to jiný město než třeba Miláno ;-) Ale my máme Neapol doma hodně rádi.

A na Pompeje jsme jeli vlakem, žádnou hrůzu si nepamatuju, pak jsme jeli k moři se koupat (děti, půl dne Pompeje, půl dne moře ;-) Ale pravda, ty vlaky jsou taky docela pro otrlý, spíš kvůli svýmu stavu, než davům. Jezdili jsme s nima ale často (směr Salerno a tak). Až nás překvapilo, jaký moderní vlak pak jel do Caserty.

Minule nám zrušili kvůli vlnám hydrofoil na Capri, na který jsme měli lístky, ale nějak jsem to ukecala, že nás vzala další velká loď, i tak byly vlny mocný a byl to taky velký zážitek. Vtipný je, že co v Neapoli stojí euro padesát, na Capri je je za pět (kafe, zmrzlina), ale my jsme chtěli hlavně fénický schody, vilu San Michele a obejít ostrov včetně nakouknutí na vilu Malaparte zdálky, což bylo moc hezký všechno.

Jo, taky se nám stýská. Vidím to zase na někdy celkem brzo.

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANCHATON: hezký je to i v parku i vily Floridiana, ale výhled tam není až tak do široka, jako z hradu - zase srpen a vcelku liduprázdno

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KFF:
    ANCHATON:
    byli jsme na Castel sant Elmo v srpnu a v podstate tam nebyla ani noha.

MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    No, důležitý je spíš bejt prostě hodně vysoko

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Miluji to tady <3

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    LUIGI99
    LUIGI99 --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    LUIGI99
    LUIGI99 --- ---
    L'Infanzia in Strada di Notte - Napoli 1979
    https://youtu.be/FcHp7CLXoq4?si=bBlXX7uhzhgRmtxm
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Neapol a okolí, 9 dní s dětmi (necelkých 8 a 12), super to bylo, navzdory varováním, že to tak fakt místo na rodinnou dovolenou (už jsme tam byli dřív, věděli jsme, do čeho jdeme, ale stejně, někdo si rýpnutí nedokázal odpustit). Pizza byla taky, těstoviny byly, koupání bylo, kafe byla spousta. Líbí se mi, že je tam za euro a něco málo všude dobrý kafe, aniž by někdo řešil, jestli je to třeba středně pražená Ehiopie.

PATKAODCHLEBA
    PATKAODCHLEBA --- ---
    pizza a casa mia

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    A moje milovaná Ischia

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---