• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHRetro fotky MTB a silničních kol.
    RANO
    RANO --- ---
    TSOH: Co jsem měl/mám tak Aerobike, HB Prosport, Agentura Black (fakt se tak jmenovali, silnice).

Author měl pár (jakože asi fakt několik na kusy, Author Extreme) rámů dělaných Štěrbou, jen aby tahle série nezapadla.

Campione byl jen brand HET sportu a rámy z Taiwanu, předpokládám?

Ad Rozzo, docela vídám jeho devadesátkové rámy (a teda škoda, že byly všechny z obyč trubek myslím), tu novější tvorbu ne.

Takové ty obyč silnice pak ještě JiNa, Crocodile.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    CROSS: Renda je i tady na nyxu , , znam ho ))upozornim ho na tuto debatu. .
    TSOH
    TSOH --- ---
    INOX: Tak to se omlouvám, za tuzemské výrobce rámů považuji to, že se vyrábí u nás (a nebo na Slovensku). Viz. nástěnka,kam jsem dal seznam toho, co tu kdo psal.
    INOX
    INOX --- ---
    HANSCV: Tak já k tomu přistupoval kdo ty kola navrhuje (geometrii, materiál) a ne kdo to vaří. Spyder je jasnej taiwan to jsem i psal, ale myslím si, že Amulet (ocelové rámy) kolem roku 95 se mohl vyrábět i na domácí půdě.
    Já hlavně nepochopil z prvotního příspěvku, že se jedná o komplet (geometrie, materiál a i samotná výroba - svařování).
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    INOX: Spyder, Individual bikes a Noxxon jsou "značky" M. Seemana a je to všechno Taiwan/Čína u nás to jen lakujou a skládaj
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    VITI: Hrubý dělal i pro Pells různé prototypy atd.

Tady třeba kolo pro zvukaře Beatles. Akorát nejsem schopný z toho ty fotky vytáhnout. Rám pěkný. Ale za ty čínské výplety bych někomu nafackoval :D

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TSOH: Taiwan
    CROSS
    CROSS --- ---
    TSOH: no právě stříbrného Hot Rocka osazeného sachsem jsem míval. Reta byla zkratka od René Taler, ale je samo možný, že si nechal ty rámy dělat někde venku. Nicméně – ono je to teda minimálně 25 let, možná víc – si pamatuju, že ten rám měl docela nestandardní prvky (chytit na to nosič na nějaký výlet bylo prakticky nemožný), dnešním pohledem to dělalo dojem takový garážovky.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CROSS: Reta se také vyráběla v Čechách? Ted nevim. Pamatuji si na Retu HotRock, jak byla v inzerci celá ve stříbrné barvě.
    TSOH
    TSOH --- ---
    INOX: Amulet a Author jsou rámy, které si nechávali vyrábět v Číně ne? A nebo se některé vyráběli i u nás?
    CROSS
    CROSS --- ---
    TSOH: V raných devadesátkách jsem míval kolo Reta, to bylo taky domácí a mělo myslim taky vlastní rám. (Bylo to osazený komponentama Sachs, nemalá rarita ve své době.)
    INOX
    INOX --- ---
    TSOH: Cechy byl jeste amulet a author. Taky mam kolo spyder. Coz je ceska znacka ale kola si nechava / nechaval vyrabet.

Ze slovenska znam rb design (komponenty a pred xy mam dojem titanovej ram)
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    TSOH: no já znám spíš gravity věci ale i těch u nás bylo dost ad CZ komponenty třeba Manobike, Gebhardt, Kastar pak třeba dráty pro většinu výrobců kol apod.
    TSOH
    TSOH --- ---
    MAESTRO_007:
    VITI:
    HANSCV:
    Díky.. Ty jo, to jsem netušil, že toho bylo tolik.
    Zkusim to dat treba na nastenku, nebo tak neco..
    ------
    A z ,,garažovek,, na komponenty si vybavuji jen: Shaman/EXU
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    TSOH: svk Darkside, Devilwork možná ještě Čaprnka. Z Čech třeba SingleBe a pokud budeme uvádět i zaniklé tak toho bude ještě dost Benest, Dudák atd.
    VITI
    VITI --- ---
    MAESTRO_007: Rozzo jsem v zivote nevidel, ale na BF se sem tam objevuje: https://www.bike-forum.cz/foto/detail/40255-rozzo
    VITI
    VITI --- ---
    TSOH: Sterba
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    p. Hrubý - Rozzo - ikona českého ramarstvi co sem určitě patří. Nevím jestli ještě dělá něco

Repete
    Pietro Bikes
    Festka
    Zoceli

Bude toho vic
    TSOH
    TSOH --- ---
    Znáte ještě nějaké tuzemské výrobce rámů?
    Eviduji:

Šírer (silnice)
    Bareš (silnice)
    Mrázek
    RB
    Morati
    Sfinx
    Duratec
    ------------
    něco ze Slovenska znáte?
    TSOH
    TSOH --- ---
    PETR_TNT: Ten obchod měl v Žandovské ulici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam