• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    Diskuze pro ty, co hrají jakoukoli PC/konzolovou hru a chtějí se o ní více rozepsat.
    !! SPOILERY POVOLENY POUZE V TAGU !!
    rozbalit záhlaví
    HARPER
    HARPER --- ---
    Jedu teď starickou assault cube, je to fajn online fps na malých jednoduchých mapách, max 8vs8 - strašlivé tam dostávám na prdel. Jo, jsem starej, ale kdysi jsem býval celkem dobrej v online MoHAA, což může být tak z ty stejný doby, ale asi reflexy prostě s věkem odcházejí. Strašlivé mě to sere a stejně se dal tyram a večer co večer to pouštím aspoň na jednu mapu (většinou 15min kolo)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    tak vcera uz sem si vedle na mobilu rozkliknul mapu vytvorenou fanouskama a uz se ty dungy a vubec chodi daleko snaz! :)

jinak pro me zajmavost: ve hre se o hraci mluvi jako o potomkovi legendarniho hrdiny Roto. coz je jedna z japonskejch verzi-prepisu jmena, pak sem zahlid jeste Loto a pro zapadaky je to pak Erdrick :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    DANIELSOFT: eh. to se mi taky moc nelibi teda
    btw nekde sem cetl, ze treti dil je nakej prequel ty prvni trilogie ci co a ze proto uz je ten HD remake venku driv nez 1&2. ale stejne asi pojedu chronologicky. tenhle tejden by mi melo prijit nintendo dsi, tak to narvu dilama, co to pujde :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Jak teďka sleduju novinky ohledně Dragon Questu I+II HD2D tak tam připravují velkou změnu v mechanice hry, že některá kouzla a některé schopnosti nebudou postavy nabývat levelováním, ale přečtením příslušného svitku. Nelíbí se mi to: takhle bude člověk muset prolézat všechny zákoutí všech dungeonů, jinak nezíská svitky a nebude mít potřebné schopnosti, místo aby na to stačilo jen expovat. Boje mě baví o dost víc než bludiště.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mě na NDS bavila Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies.

A koukám, že už je to 15 let. Mazec :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    DANIELSOFT: diky! :) o tech portech na mobil vim, ale tam me to neba, ikdyz sou prej celkem zdarily.

ty upe novy HD remaky sem myslel, ze uz vysly, ale zrejme sou to jen predobjednavky. jak pises i ty. ma to vyjit v rijnu prej.

DANIELSOFT: mno jasny. ted uz to jedu taky tak. ja sem ze zacatku proste vybehnul a sel nekam...:) dycky zapomenu, ze to chce ten grind :) jinak sem cekal nejakou partu nebo aspon partaka,ale zatim furt solo.
    fora nectu a po tvy rady spis. jen sem myslel,estli uz se treba nekdo nenamahal s nejakou chytrou mapkou :)

vcera sem objednal u polaka pres vinted DSi tak se tesim az pojedu DQ tam :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    BOBESH: jinak já tam ani moc nechcípal, základem je umět si to nagrindit, tedy postupně zvyšovat level a finance postavy a každé město opustit až potom, co jsi tam koupil nejdražší zbraně a brnění spíše než jít pořád dál

jinak 1,2,3 na NES či SNES či Switch doporučuju hrát v tomto pořadí (podle čísel) protože v trojce jsou pointy které oceníš až po dohrání jedničky (nebudu spoilovat: ale pozor, v komunitě Dragon Questů je tato pointa asi tak na úrovni "Darth Vader je Lukův otec" čili dej bacha ať si to nevyspoiluješ čtením fór)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    BOBESH: hodně štěstí, já hrál DQ I+II+III na Switchi

je i port pro chytré telefony v AppStore/ Play

ale trojka vyšla v plné parádě s novou 3D grafikou (i když hra je 2D) a I+II vyjdou na podzim
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Bobato de na to! :))

BOBESH
    BOBESH --- ---
    ha! Danielsoft! tebe tu vidam, jak se "trapis/bavis" u DQ ruznejch dilu! snazim se do serie taky ponorit! :) (prvni muj DQ byl DQXI na PS4.nechal sem v tom 60 hodin, ale u me klasika - nedohral:)
    na netu doporucujou to vzit proste od jednicky, ikdyz to nejak extra nenavazuje prej. resp. ty prvni tri snad lehce jo. nevim.

upe prvni jednicka na me byla az moc old, tak sem se pustil do jejiho "remaku" na SNES, kterou fanousci prelozili.

toe hardcore! furt chcipam! :D a presne jako pode mnou. neni mapa! uz me taky napadlo, ze si ji snad zacnu kreslit! :)) nicmene uz si trochu pamatuju za jakym bukem mam zahnout atd.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    DANIELSOFT: Zkus si mapu nakreslit
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak jsem našel ten dungeon v DQVIII postgame, ale bloudím tam, protože tam není mapa. Takže to hraju docela málo.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Čekám teď na DQ I+II a hraju hlavně Dungeon Crawl Stone Soup. Inspiroval jsem se jedním zdejším ID a zkouším teď elfy kouzelníky, je to zajímavé. Válečník se dostane dál, ale zase je to trošku nudnější rubačka. Ale vzhledem k ohromnému množství možností v této hře obecně vzato nuda nehrozí.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Včera vyšla tahle a už má několik single player modů, závody proti ghostům, multiplayer, workshop, kde je cca 1400 modů včetně snad 200 ruzných tratí a nepočítaně postaviček ze všech možných značek a univerz. Závody jsou to rychlý a svižný včetně různých itemů, zkratek a všeho co má kart racing mít.

The Karters 2: Turbo Charged | Early Access Launch Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=gD6r2lltY1U&ab_channel=TheKarters2:TurboCharged
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já teď pařim Final Fantasy 16 a je to luxusně zpracovaná rubačka. Boss fight s Titanem je lepší než filmy od Marvela. :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak na redditu mi řekli, že za tím dungeonem v DQ VIII, o kterém jsem nevěděl na čem je, je true ending.

Když jsem měl chvilku času, tak jsem tam zkoušel doletět, ale to lítání je v této hře tak blbý, že jsem to nemohl najít, i když už jsem tam byl.

Taky je tam prý potřeba hodně lahviček s manou a léčivých bylinek, prej je ten dungeon děsně dlouhej.

Tak uvidím, jestli mě spíš bude bavit Shin Megami Tensei V nebo tohle. Nebo crawl na počítači.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak DQ VIII post-game asi hrát nebudu: jediné co je tam za hint že se něco děje je změna u oltáře v místě, kam se musí doletět přičemž létání je asi nejhůře ovladatelná část hry.

Když se tam dostanu teleportuje mě to do dungeonu, sice tam můžu bojovat, ale když ani nevím kam jdu a proč tak mi to přijde silně bezpointní a hledat ve světě další změněné lokace je hledání jehly v kupce sena. Takže na to asi kašlu.

Taky to ani neudělá novou zoomovací lokaci, takže k tomu dugeonu prostě bych musel vždy znovu doletět, což je hodně nepohodlné jak jsem psal výše.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    JRPG be like:

1) dohrajete hru
    2) objeví se gratulačky a "the end"
    3) zeptá se vás to, jestli uložit hru
    4) uložíte
    5) tato pozice má u sebe speciální grafický symbol
    6) nahrajete tuto pozici, hlavní boss opět žije, ale něco je jinak
    7) následujete "něco je jinak" a otevře se vám další úroveň hry a opravdový, lepší konec

this is Japanese on so many levels
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak ta DQ VIII má ještě post-game, kde příběh pokračuje. Ale nechce se mi to teď začínat.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    dohrál jsem DQ VIII tak vás teď asi nebudu otravovat s Dragon Questama, dokud nevyjde v říjnu DQ I+II HD2D

závěrečný souboj dán na třetí pokus, poté co jsem vychytal taktiku

trochu ještě hraju Shin Megami Tensei V, ale přijde mi to trošku jednotvárné

mezi tím na počítači Dungeon Crawl Stone Soup zkouším elfa kouzelníka, ale počítám, že se stejně asi moc daleko nedostanu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam