• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    Diskuze pro ty, co hrají jakoukoli PC/konzolovou hru a chtějí se o ní více rozepsat.
    !! SPOILERY POVOLENY POUZE V TAGU !!
    rozbalit záhlaví
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    DANIELSOFT: To skoro zní jak kdyby jim s tím pomáhal Dan Vávra. :)
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    DANIELSOFT: git gud ;)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Pozor, spoilery pro DQ I HD2D:

To jsou takoví debilové. Ale takoví. Nemůžu se dostat přes les, nemůžu otevřít mapu, loopuje to furt dokola.

Před lesem je město s rytířem, tak si myslím, že musím porazit jeho (což dává smysl) ovšem je děsně vytvrdlej, tak to nejde.

Vím, že les je iluze. Mám amulet od princezny napojené na bytost, která iluze odstraňuje. Ale přesto tam chodím jak debil, tak si myslím, že musím ještě něco jinýho udělat.

Až mi na redditu řeknou, že ten rytíř je až na později (ale stejně jsem ho teďka skoro porazil) zeptám se AI co s tím lesem a prej než se ozve pricezna přes amulet, musím tam napřed jen tak nějakou dobu bloudit.

Proč? Proč? To je fuzzy a úplně mě to zmátlo. Předtím jsem to několikrát zkusil, ale vždycky jsem ztratil trpělivost dřív, než bylo třeba.

To jsou fakt matlalové. Takový nejasný quest, to mi přijde jako špatně nadesignovaná hra. Uf.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    hlasim, ze sem od zari nebo kdy porad nedojel tu proklatou jednicku. vubec sem na to nesah, ale mozna se navnadim timto! :)
    Square Enix tento týden vydá demoverzi Dragon Quest VII Reimagined - INDIAN
    https://indian-tv.cz/clanek/square-enix-tento-tyden-vyda-demoverzi-dragon-quest-7-i3x11u
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    pozor, selfpromo:

Lednový časopis Score 2026 je hodně dannyfikovaný: je tam recenze mojí hry TrojSvit a pak ještě moje recenze herní série Dragon Quest.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DANIELSOFT: tak to tu bude vlastne klubik o hrach, na ktere jsme se vysrali :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Vyskocila na mne reklama na zombie survival, uz pri instalaci jsem zjistil, ze se hra jmenuje "Dark War" i kdyz mam vsechny "War" hry ve skatulce "prijde pubertak s rodicovskou kreditkou a vsechny nas okrade", ale rikal jsem si, ze tomu dam sanci, kvalita dabingu / AI namluveneho textu byla dobra, tak jsem se tim protukaval, az kdyz z niceho nic prislo masove trenovani vojaku a odemceni mapy sveta a na ni zarici "stit" okolo meho mesto, tak jsem to zrusil.

Minigame: tower defence, byl challangeing.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Já se jim na to můžu vykašlat. Našel jsem před nekonečným lesem bosse, kterého musím porazit. Ovšem na to potřebuju, aby moje postava měla lepší hojivé kouzlo než Midheal: grinduju, ale Moreheal ani Fullheal mi nenaskakuje. Některá kouzla jsou pouze na svitcích a člověk se je nemůže naučit levelováním: ale že tam tvůrci dali kouzlo, které je nutné pro dohrání hry, tím to pro mě naprosto propíchli, protože to bych musel prolejzat každej dům, každou odbočku v dungeonu, každej prd a hledat blbej svitek a na to jim fakt seru. tím dementním nápadem se svitkama podle mě DQ zkurvili a já jim na to seru.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Já se poseru. Nekonečnej les. Jeden vězeň v jednom městě tvrdí, že je to iluze, mám amulet proti iluzím, ale nedá se nasadit ani použít. Tak buď budu chodit od města k městu, prokecávat všechny NPC dokud na to nepřijdu, nebo najdu řešení na netu. Ale je to jenom hra, tak na to asi seru. Rozhodně mě to teď zase sere, ten DQ. Chybí mi jeden klíč, ale nevím kde je.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    já mezi tím změnil názor, nagrindoval na draka, porazil draka a zakysnul v místě, kde je nekonečnej les, kde musím najít nějakou nápovědu, jak jej projít. vypadá to nějak podobně jako v Monkey Islandu jedničce, až na to, že tam jsou potvory.

mezi tím jsem byl na svátky u ségry a švagra: bavil jsem se se švagrem o té hře a ten říkal, že když člověk dlouho neví jak dál, tak je to špatně navržená hra. on je bývalý herní vývojář a je jasný, že hry se od hardcore osmdesátek posunuly směrem k přístupnosti...

zkusím nějakou dobu hledat nápovědu ve hře a pak se asi zeptám na redditu, nebo progrepuju r/dragonquest

neradit prosím
    GURBON
    GURBON --- ---
    SHARINGAN: pocitam, ze se zas bude jmenovat jinak...
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    už tu byl RUTHER s deskovkama? :)
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    DANIELSOFT: Chce do dvanáctku. Poslední dyndají až moc dlouho.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    možná mě jenom nebaví ta jednička. no uvidím.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    asi tady ode mě nic moc neuvidíte: zdá se, že mě přestal bavit Dragon Quest :)

switch leží v pokoji a furt ho nezapínám, zjišťuji že bych se do toho nutil...

však taky ta obsese začala před pěti lety a byla furt živá, není divu že se to někdy vyčerpá

možná je to jen dočasné, to nemůže nikdo vědět
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v DQ 1 HD mi nejde furt porazit ten blbej drak :( už jsem vyleveloval tři levely a furt nic :(
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Ben Cristovao – Grind
    drak by Poručík větru | Suno
    https://suno.com/s/JoqnIHdUV9kKCGmp
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    teď grinduju na draka a je to na draka
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v DQ I HD krutý boss, zelený drak. zatím ho nedávám.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DQ I+II: tak mě ta jednička moc nebaví, ale začal jsem dvojku a ta mi přišla hratelnější

jenže co teď, kdybych začal od dvojky, přijdu o info/lore z průběhu a konce jedničky...

na redditu radí u jedničky zapnout minimální obtížnost plus nesmrtelnost a dojet to

taky ta jednička je docela krátká tak možná ji dohraju tak nějak postupně

nebo skouknu nějaké let's play

no uvidím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam