• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKStable Diffusion - Tipy, Triky a potřebný HW pro rychlé generování AI obrázků zdarma
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    poradíte kde a jak začít s SD? kolega na mě vyhrknul ať se naučím dělat s SD. Firma by klidně zaplatila nějaké ty placené funkce. Ale než něco budou platit, tak by bylo fajn se na něčem free v tom naučit. víceméně stylem se chtějí dostat do fotorealičnosti. Děláme řemeslné činnosti a máme nějake "lidské živé modely"😆 a teď jim s námi bude končit smluva a domluvit člověka aby udělal to a to v nějaký čas a platba za fotografa je pak ještě nákladnější a standardní fotobanky nechtějí využívat. Google colab zrušil free tarif a nejde mi to ani nainstalovat. tak si říkám, jeslti na google colab nemusím mít prvně Pro plan a pak to půjde nainstalovat? Local počítače máme z doby prehistorické, takže instalace na lokalu nepřipadá v úvahu. Nějaké rady? Co byste doporučili?
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    KAJJAK: to jsem na vlastním stroji nezkoušel. Ještě zkusim.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    BLAHOVEJ: a to invoke ai ti nesedlo?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BLAHOVEJ: To je dost možný, že to je placený.
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    JARDABEREZA: Tak jsem to stáhl a nainstaloval a tím to skončilo - chce to podle mě placenej plugin do photoshopu aby to jelo :(. Nebo tomu nerozumim.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BLAHOVEJ: Dneska jsem narazil že někdo dělá software, kde by to možná nějak rozumě šlo: https://www.linkedin.com/posts/nicolay-mausz-4b98ab92_stablediffusion-gyre-photoshop-ugcPost-7050922845597528065-ZweQ?
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    KAJJAK: podivam se, diky. Zkousel jsem nejaky ui s nodama coz bylo ok.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    BLAHOVEJ: me prijde hodne logicky ten workflow invoke AI https://youtu.be/s4EqQRxRR7k

    oproti automatic1111 je daleko prehlednejsi co a jak vylepsit ci udelat, ale je to jeste zdarma? Moc neumim s gitem abych to zkusil https://github.com/invoke-ai/InvokeAI Instalaci automatica1111 sem zvladl jen podle videonavodu
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    JARDABEREZA: Já jsem zatím nějak zkusil open pose, což celkem jde. Na skicy jsem neměl čas s tím, že asi hlavní problém bude vysvětlit co je co. Řekněme, že chci kojence, který sedí v exoskeletonu nějakého monstrózního robota. Představuju si, že na to třeba budou nějaké barevné vrsty (cojávim - děcko modré, bot červený), ale ještě jsem nenastudoval a neotestoval. Ale dík za reakci. Kdyby měl někdo i nějaký odkaz na konzistetní workflow s větší možností kontroly nad výstupem, ocením. Sleduju toho dost, ale už se mi to vše motá dohromady :_)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JARDABEREZA: horní lepší :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Chce to hodně inpaintingu, dobrý dotaz a hodně zkoušet. Několikrát po sobě navazovat na předchozí výsledky.

    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BLAHOVEJ: Můžeš tam zkusit poslat skici jako vstupní data.
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    Zatím jsem také ještě nepřišel na workflow jak své představy předat Stable Diffusion :-). Nakonec skončím u náhodného generování na bing, midjourney a podobně. Stable diffusion bude patrně mocnější, ale zatím bojuji.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    AODHFIN: a co když se mu někdo diví? Kupříkladu ten karamád v Africe, co se schovává za stromem a mne si ruce. Pic inkludet:

    AODHFIN
    AODHFIN --- ---
    Myslím, že se mu nikdo nediví...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Tak mě Easy Diffusion skutečně nemá rádo :(
    (anime catgirl):1.5,(from back):1.5,(sitting):1.5,computer:1.3,high details,beutifull,cute,programming,at home, Anime
    Fotka skoro realistické silikonové panny přímo zepředu, jen hlava a prsa v podprsence. Anime nic, zezadu nic, počítač nic ... další pokus:

    (anime catgirl):1.5,computer:1.5,(from back):1.5,(sitting):1.5,high details,beutifull,cute,programming,at home, Anime
    povytáhnul jsem počítač, takže ta samá fotka, jenom líp prokreslená podprsenka, počítač ani náznakem ... přidám mu jeětě víc:

    (computer):2.0,(anime catgirl):1.8,(from back):1.5,(sitting):1.5,high details,beutifull,cute,programming,at home, Anime
    Tentokrát jiná fotka - kočka domácí zepředu, s rádoby humorným nečitelným nápisem na kusu papíru. Počítač nic, anime ani náznakem, girl ani náznakem ...

    Navíc co obrázek, to nějakých 5, 10 minut, protože nemám NVidii, tak to drtí CPU ... a buď to nechám renderovat a pak mi popadají jiné věci, nebo přepínám a popadá mi renderování ... asi budu raději obtěžovat webové služby, jsou rychlejší a mají větší zásobu fotek ...

    Nebo aspoň tak si vykládám, proč mi to pořád kreslí skoro to samé a když si hraju s parametry, tak to občas přeskočí do zcela jiného obrázku, kde se to zase drží zuby nehty ... (říkám si, že kdyby to opravdu generovala s porozuměním, tak by mezi těmi obrázky nebyl skok, ale nějaký přechod přez víc fází, takže to nejspíš vezme "něco jako fotku" a tu pak upravuje, dokud mu nevyjde jako základ úplně jiná náhodná fotka)
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    AODHFIN: na tohle mi ale taky nekdy zabere (from_back:1.5), (sitting:1.5)
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    GILHAD: idealne kouknout jak funguje open pose a control net
    AODHFIN
    AODHFIN --- ---
    GILHAD: Asi bych tam místo "sedící vedle monitoru z jejího levého pozadí" zkusil něco jako "sitting in front of the monitor, seen from the back", nebo tak něco...
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    Zdárec. Nejsem příliš vývojářsky zdatný, ale myslím že by mělo jít zjistit nějak api od local stable diffusion, kterou by využil blender ai addon (abych neřešil kredity). Víte někdo jak na to? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam