• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERRubikova kostka - nesmrtelný hlavolam
    LAHVI
    LAHVI --- ---
    JUNGLER: diky! popravde jsem o zadne jazykove mutaci ani nepremyslel. zase by synkovi mohly nejaka slovicka uviznout v hlave.) kazdopadne si myslim, ze ty texty zas tak dulezite nejsou a jde hlavne o algoritmy a trenink
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LAHVI: Je to super! Jen bych ocenil i verzi v češtině abych to mohl podstrčit synkovi, který zatím angličtinu moc neovládá :). Asi by to stačilo udělat přes Claude API, který na jeden prompt vytvoří druhou jazykovou verzi :)
    LAHVI
    LAHVI --- ---
    rozhodl jsem se, ze si napisu vlastni appku na trenovani CFOP, protoze na ostatnich mi vzdycky neco chybelo, nesedelo mi to nebo tam byly reklamy

kdyby vas to zajimalo, kouknete: https://rubix.lahvi.cz/

co to umi:
    - timer se scramblem a merenim jednotlivych fazi (cross / F2L / OLL / PLL)
    - trenazer algoritmu
    - statistiky po fazich, ao5/ao12, historie solvu
    - funguje to i offline, zdarma, bez reklam a bez registrace

nakonec z toho vylezlo neco obsahlejsiho, nez jsem puvodne zamyslel. zadny programator nejsem, ale vysledek se mi celkem libi a sam to pouzivam.

kdybyste narazili na jakykoliv bug nebo vas napadlo, co doplnit, dejte vedet .)
    FARIN
    FARIN --- ---
    LAHVI: u OLL se dá začít s tím že umíš jen Sune a holt ho několikrát opakuješ. A postupně přídáváš ty ostatní. A na PLL ti vlastně taky stačí jen dva - T a Ua
    FARIN
    FARIN --- ---
    JUNGLER: přemýšlel jsme o tom, ale ty algoritmy jsou leckdy dost dlouhý (takový Na/Nb...) + pro mě mají smysl když jsou se závorkami a mají vybarvené obsažené triggers

tj na mobilu se to blbě vejde - a mobile je primární platforma - prostě tahák do kapsy

k čemu si mě ale inspiroval a co by mohlo být řešení
    misto collapse / expand u sekce mít ty možnosti 3 - small / large / table
    tj k těm současným dvěma by mohl byt navíc řákový vypis kde by byl i algoritmus

JUNGLER: login zatím ne. Tím jak je to statická stránka tak nemusím řešit hosting a celkově je ta komplexita mnohem menší (a taky to můžu to mít hostovaný na GitLab pages zdarma). Co se da dělat je používat local storage a držet nějaký historický data lokálně jen pro uživatele jednom konkrétním prohlížeči)

Teď jsem si přidal timer, ale co mě ted osobně nejvíc chybí a asi to brzo dodělám je hledaní F2L algoritmu.
    Moje představa je taková žš ťuknu na roh a na hranu obrzáku kostky a ukáže mi to F2L alg
    Jak se snažím vylepšovat F2L tak si leckdy ověřuju jaká lepší varianta než to co vymyslím. A hledat to v seznamu je na dlouho.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    FARIN: taky by bylo fajn mít ten algorytmus přímo v seznamu pod tou situací. Aby nebylo nutný přímo na ní kliknout ale použít to rovnou při skládání. Nějak takhle ale mít ten algoritmus u všech variant.

JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    FARIN: kdyby se ti chtělo tam přidat i uživatelskej login, tak by se ta tvoje aplikace s timerem mohla používat i na leaderboards :) sledovat podobný statistiky jako CubeTime aplikace ze které jsem dával screenshot.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Btw kdybych měl kterýkoliv ten algoritmus říct jak je, tak úplně no chance. Jediný jak jsem schopnej ho replikovat je automatickou svalovou pamětí. Proste oči vidí situaci a ruce samy udělají tu sekvenci.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LAHVI: Ja s tím mel taky problem. Ale proste jsem mel furt u sebe v peněžence tahák. A tak dlouho jsem koukal dj taháku, až si to proste ty ruce zapamatovaly 😂
    Konkrétně jsem měl tehle obrázek. Tam je všechno důležitý.

LAHVI
    LAHVI --- ---
    JUNGLER: ja teda ty OLL a PLL algoritmy nejak nejsem schopnej nadrtit, potreboval bych nejake mnemotechnicke pomucky.)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    KOMPAS: Hodně doporučuju naučit se CFOP. Ze začátku ti to složení bude nejspíš trvat trochu dýl ale dá se v něm pak lépe zrychlovat. Třeba tehle tutoriál metodu popisuje hezky.

Jak složit Rubikovu kostku pro středně pokročilé (2. díl) | FYFT.cz
    https://youtu.be/dYysX5tydnU?is=W52pXWRorKfx-ZqM
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Každopádně mi hodně pomohlo k prolomení průměru pod 60 před každým skládáním pořádně naplánovat co nejvíc částí bílého kříže ještě před tím mez začnu skládat.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    F2L je nejzásadnější brzda. OLL a PLL už je jenom pár algoritmů, který se stačí nadrtit. Momentálně je u mě F2L obvykle skoro 4/5 z celýho času skládání. A ne a ne ho vylepšit. O sub 30 se mi muže taky zatím jenom zdát 😂

FARIN
    FARIN --- ---
    KOMPAS: moje F2L je hrozne pomalý, takže jsem tak na 1:15. Na to že jsem si říkal že bych chtěl umět sub 30 ...
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    FARIN: Moc pěkný přehled. Pro mě v současnosti trochu sci-fi – skládám pořád postaru, podle návodů z doby, kdy jsem ještě nebyl na světě. A především pomalu (stopky mi změřily dvě minuty). O věcech jako F2L si můžu zatím nechat jen zdát. :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    JUNGLER: diky, planuju tam hodit jeste timer (zjiistil jsem ze me nebavi prepinat na stopky ze scramble page do jiny aplikace), a full OLL potrebuji doplnit jeste video links. Ale jinak to v zasade ted dela to co potrebuju
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    FARIN: tak tohle je hodně hodně skvělý :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    Diskuse je mrtvá, tak jako tak sem zaparkuji odkaz na referenci algoritmů

https://sexymove.app/

Štvali mě reklamy ma mobilu, tak jsem si udělal vlastni mobile friendly page, včetně linků na youtube s fingertricks.
    Třeba to někdo taky využije.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: smratcubing.com teď letní akce 15% sleva. Kód: SM15
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    a moje časy? Ty jsou těžká slabota ale stejně mě to baví :)

3x3 - rekord 37:017, průměr 52:56
    4x4 - tu už zvládnu komplet ale pomalu - rekord 3:30.260, průměr 4:03:880
    5x5 - tu ještě neumím složit vždy bez taháku. Občas je nutný na konci dost dlouhý algoritmus, který jsem se ještě nebyl schopný naučit. Nejrychlejší měřený čas mám tedy 8:20:730
    už se těším na 6x6 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam