• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    L4MAStarfield - The Sandwich Universe
    Nejnovější openworld universum od Bethesdy

rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    L4MA, VIRIK: nemám vás rád, abyste věděli! :)
    MAWERICK: jj, hraje to na XSS...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    A už velký Todd prohlásil "it just works"? :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    i kdyby tam žádný bug nebyl, Kidovi se stoprocentně vytvoří jako náhodný event přímo ve hře.
    L4MA
    L4MA --- ---
    KID_MCHUTT: ja se teda bohuzel obavam, ze konkretne ty urcite budes mit zas nejakej game breaking bug, jak uz bejva zvykem. (snazim se to zakriknout. :D)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAWERICK: asi jo, ale nic, co by blokovalo postup :) přeci jen je už to dlouho, no
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KID_MCHUTT: Jj. Ale jak říkám. Já si pár restartu kampaně že začátku pamatuju. I v té hlavní lince byly bugy občas.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    L4MA: Jako jo no.
    Ale je pravda že zrovna game divize MS (narozdil od všech ostatních) má imho ten track record celkem dobrej pokud see nepletu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAWERICK: zrovna CP byl brutálně rozjebaný tak, že ani Bethesda ve starém QA složení by si nedovolila to pustit ven. F4 neměl gamebreaking chyby - minimálně v hlavní linii - ale za to spoustu glitchů (což u hry téhle velikosti je holt běžné, horší je, že i přes upozornění je pak opravoval neofiko patch). F76 byl při release... velmi apokalyptický. Na druhou stranu, MS je si poměrně dobře vědom toho, co se stalo po release F76 a velmi dobře si pamatuje release RedFall, takže věřím, že si to pohlídají.
    L4MA
    L4MA --- ---
    MAWERICK: sef CDPR vypadal po vydani CP jak tenhle wojak, to je podle me uplne nesrovnatelna dimneze crunche, nedodelanosti a tlaku shora... :)

MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    L4MA: No je pravda že CP2077 je skoro novej level toho co se dá vypustit mezi lidi... Ale je to jako s Falloutama.
    Záleží na štěstí. Já třeba s CP problémy neměl. F4 už si launch moc nepamatuju ale nějakejch pár restartu od začátku kvůli rozbitejm questum tam bylo. A F76... Mno... Popojedeme :))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Tady bude zda se veselo.
    Každopádně osobně si myslím že to že je bugthesdich her taková modding komunita je super. Už jen kvůli tomu že to umožňuje se k té hře vracet i po mnoha letech. Právě kvůli tomu že jí člověk může omodovat tak jak chce a potřebuje...
    Takže i proto doufám že v tom Starfield bude když už ne stejný tak aspoň hodně podobný protože v dlouhodobém hledisku mu to nejspíš jen pomůže.

A pokud to k tomu bude i dobré jako vanilla tak tím líp.
    L4MA
    L4MA --- ---
    VIRIK: hra vychazi za tri tejdny, a uz ti pulzuje zilka, ze to nekdo nehraje spravne, co vic, neuvazuje o tom spravne!. :)
    jiz tradicne mas co rict, ale balis to uplne zbytecne ofenzivni a direktivni formy, ktera neprispiva k odlehceny a vyspely diskuzi o tak zasadnim tematu, jako je pocitacova hra. prosim, zaraz to hned v zarodku, myslim to uprimne. :D
    L4MA
    L4MA --- ---
    tak vitejte!

zas bych z toho technickyho stavu nedelal takovou kovbojku. Skyrim i F4 jely po launchi uplne "normalne", ve srovnani s tim jak hry vychazej dnes. :) urcita pachut samozrejme muze pretrvavat po online experimentu F76, ale byl jsem tam day 1, a i to se dalo.

OMNISLASH: vidim to na day one Premium, a behem vikendu se bude lamat chleba stran technicky stranky. s tema modama bych byl tentokrat torchu opatrnejsi. myslim ze to nepujde tak rychle, jako obvykle. nebo teda aspon doufam, ze nepujde, a ze je tam spousta novejch mechanik a novot, se kterejma se moderi budou muset nejprve obeznamit, a nevkloznou do toho klasicky jak do Morrowindu. :D

osobne se jen obavam, aby ten lore a novy universum alespon obstalo ve srovnani s Falloutem a Elder Scrolls. gameplay ani world building nemuze bejt spatnej, ale ten svet na me z toho mala co jsem si dovolil videt, pusobil pomerne nemastne. nicmene doufam, ze nam vytrou zrak a na novej Fallout si ani nevzpomenem. :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Jo a kdo má koupenej Starfield na XBOX, tak samo má i verzi na PC a naopak. Jo a cloud. Je to Xbox Play Anywhere.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: uvidíme. Nemám sílu být optimistický (nesouvisí s hrami), ale uvidíme
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    OMNISLASH: já rozumím, já taky hrál hromadu TES a furt jsem online i v TESO. Srdcovka a prostě porovnáním – kolik času a výbornýho hraní jsem v tom strávil, vs občas pády nebo bugy, je naprostá převaha v tom jak výborně jsem si zahrál. Ty bugy i pády jsou v tom úplně irelevantní, to je cca tři hodiny problémů vs 1200 hodin úžasný role-play.

To ať se nikdo nezlobí, ale takhle to jiný hry fakt maj mnohem horší, i ty vyzdvihovaný.

KID_MCHUTT: tady uvidíme. Vanilu určitě projedu na XSX několikrát.
    Později je úplně jasný, že někteří modeři si budou ty zatím mrtvé planety obydlovat a vytvářet tam svoje. Uvidíme jak popotáhnou ten svůj projekt s modováním na konzoli, pokud ne, tak modovaný Starfield pojedu na PC (a budu ho označovat za Starfield-mod). Nicméně MS v tomhle chce přiblížit XBOX PCčkům, takže by mělo být mnohem snažší ty mody tam do toho aplikovat a mít pro to i víc místa, než dosud. Bych řekl, že s tímhle i prostě počítají, ono to pomáhá i prodeji a popularitě tý hry, moc bych se nedivil, kdyby za rok vyšly tooly a DLC s možností že si označíš planetu a tam se budou ty světy objevovat a nebudou tě omezovat v tom co si tam aplikuješ.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: tak já tam potkal bugů mraky, ale moje míra tolerance je holt nevysoká :) Na druhou stranu, na xsx imo většina problémů s HW, která vzniká různorodostí PC, nebude
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    VIRIK: Jo, to ja se kupovani zajice v pytli nebojim. Hral jsem vsechny tes od Areny a ikdyz v tech starych casto byly pekelne problemy, urcite bych to nechtel vzit zpet. Vubec nepochybuji, ze u toho v souctu necham zase pres 100 hodin. Je to jen snaha mirne usetrit, protoze preci jen Skyrim jsem pred vydanim sehnal snad za 800, ale za tohle chteji kolik 70e v nejocesanejsi verzi? Jasne, stale to neni nejaka raketa a kdyz si to clovek rozpocita na ten cas, co v tom pohrbi, je to v pohode.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    OMNISLASH: MS to modování řeší. Ty zamknuté soubory u her z GP na W jsou výsledkem nějakých licencí, ty to omezují.
    Problém je, že stále to nedořešili, takže u vydání Starfield to ještě nebude, ale plánují to.

Každopádně ale pokud někdo chce prostě vyzkoušet Starfield, tak je GP prostě nejlepší řešení za pár korun. ROzhodně tady se nedá tvrdit, že kupuje zajíce v pytli.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KID_MCHUTT: Tak ja se dozvedel, ze ty dva tydny dovolene, co jsem si v lete vzal, jsou fajn, ale je potreba cerpat dalsi :) Tak si rikam, ze idealni prilezitost. A jak se znam, tak bych se do toho zase zazral a stejne nezvladal myslet na nic jineho :)
    Game pass jsem zvazoval, ale dost obavam omezeneho modovani a bethesda hry za me bez modu hrozne ztraci. Typicky s tim jejich UI mivam od dob oblivionu hrozny problem.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    horší než CD projekt nebo Blizzardi to rozhodně nebude. Ty pičoviny s bughesdou si strčte do prdele, na to jak jsou ty hry prostě komplexní, je těch chyb tam přiměřeně a podle toho jak jsou vydávány hry u konkurence je to vlastně zlaté. Jo, kdyby to byla koridorovka, tak prosím.

Skyrim jsem hrál taky ode dne 1 a nijakých extra bugů jsem za ty roky nepotkal. Na PC akorát občas zradily ovladače karet. U Falloutu 4 už vůbec ne a to jak tisíc hodin ve vanille, tak pak další s omodovoanou verzí. A další tisíc na konzolích.

Uvažujete špatně. Pokud jste neurotici a hrajete to akorát zmodovaný k nepoznání (takže vlastně nehrajete hry od Bethesdy, ale mody postavené na základě Bethesdí hry), tak si počkejte půl roku, až budete mít dostatek modů. Akorát pak ale nekritizujte hru Starfield, když nehrajete Starfield, ale mody a jakýs paStarfield.

Vracet se o hodiny zpět, to prý nechceš... jakmile někdo takhle uvažuje u tohodle žánru otevřených světů a komplexních RPG, neměl by tenhle žánr vůbec hrát. Měl by si koupit PS5 a hrát tam vynikající adventury od SONY.

Ty vaše protěžované "opravy" od moderů často u F4 vypínaly jeho herní logiku a funkce, nejen náhodné situace, ale rozbily i možnosti dialogů, který pak nereagovaly na vzdálená rozhodnutí nebo chování hráče (já tak zažil překvapení, když jsem měl dialogy a možnosti u jedné frakce, který jsem jinde neviděl a díky rozbíjením hry je neviděla hromada hráčů. Mohl jsem tak z ryze rasistické frakce udělat poměrně demokratickou a mít vliv na změnu jejich filozofie. To ale hodně modů byla schopna vypnout, protože modeři ignorovali podle nich zbytečné scripty, které pracovali s následky rozhodnutí ve hře i v počtech třeba i stovek hodin. Překvapuje mne, jak si spousta lidí fakt myslí, že rozhodnutí v RPG se děje za pomocí házení kostičkou a dialogového okýnka s možností použít charisma a tím smazat stovky hodin chování se k dané frakci jako totální zlosyn a najednou mít dobrý konec i s bonusíčky. Tohle je fakt jen herní békovina, kterou prostě mají rádi ti, kteří si hry prostě očůrávají, chovají se jako hovada, ale pak chtějí za pomocí jednoho dialogového okýnka být za hrdiny a zneužijí ten herní systém. A jsou agresivní, když zjišťují, že ten jim to nechce dovolit. A tohle se mi právě na F4 strašně líbilo, že se tam vytvářely komplexní vazby a okolí tak neskutečně reagovalo.
    Rozumím ale, potkal jsem hodně lidí s logikou co není zakázaný je dovolený a můžu všechno a ze všeho se vykecám, nebo to svedu na jiný a takhle to chtějí mít i ve hře. Hlavně za nic nenést odpovědnost. Tak to potom hrajte věci jako outer worlds, tam je to tak nastavený, tam můžete okrást babišku a svést to na cikány a všichni vám uvěří, protože jste bílej a budete mít zážitek jako jste zvyklí ze svého života.
    Akorát to teda není pak role-play.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam