• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIConnections, Wordle a další hry od The New York Times
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Já teda neznala půlku u žlutých, podle dvou mi to bylo v podstatě jasné, pak jsem tipovala a radši už ověřovala...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Mně při dolaďování jedné té skupiny okamžitě v hlavě naskočila takhle píseň a od té doby se jí nemůžu zbavit. (Dávám do spoileru, protože je to vlastně nápověda.)
    https://www.youtube.com/watch?v=tlnVwAXpnqg
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AHA tvl. To teda chtělo fakt hodně googlení, ty dvě jsem vůbec neznala...

Connections
    Puzzle #208
    🟩🟩🟩🟩
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟦🟦🟪
    🟪🟦🟦🟪
    🟪🟦🟦🟪
    🟦🟦🟦🟦
    🟪🟪🟪🟪
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    ADITU: jojo jedu 'E' a 'A' v prvním slově, akorát teda občas se mi stane, že to cílové slovo "tipnu" a pak se musím koukat do slovníku co že to je. Proto mám občas velkej problém s Connections - jdu po "významu", kterej je mnohdy jinej, než chtěný spojení. Např. nedávno francouzský města .-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Já teda někdy googlím "slovo meaning", rozklikávám a sleduju třetí, čtvrtý či pátý význam :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ATUARFIK: Jj, slovník a tezaurus jedu taky, ale teď mi teda nepomáhá... :)))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Zcela otevřeně přiznávám, že se nerozpakuju si ve vedlejší záložce otevřít slovník a nechat si napovědět. Taky občas používám https://skell.sketchengine.eu/#home?lang=en na skupiny typu "všechna slova, před které se dá dát přídavné jméno XY".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Děsíte mě. Mám zelenou a žlutou a jsem zaseklá :/
    ADITU
    ADITU --- ---
    HOLAKAC: střídám to, ale většinou obsahuje 2 až 3 samohlásky - nějak se mi podle nich líp hádá.
    ADITU
    ADITU --- ---
    Jinak dneska to nebyl úplný propadák, byť fialovou jsem si jako tradičně nechávala na konec. Snad jednou jedinkrát jsem ji dala jako předposlední bez čekání, co na ní zbude.

Connections
    Puzzle #208
    🟩🟩🟩🟩
    🟪🟦🟦🟦
    🟦🟦🟦🟦
    🟨🟨🟪🟨
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟪🟪🟪
    ADITU
    ADITU --- ---
    QUANTI: ještě by se na nástěnku hodil návod, jak psát spoilery ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Kromě té fialové jsem fakt tušila, co ty skupiny budou zač, akorát třeba u žluté jsem nejdřív měla dvě slova a zbytek dohledávala podle dalších významů. U zelené jsem zase měla 5 a nebyla si jistá, co tam nepatří... to samé u té modré, tam mi to bylo jasné, ale stejně jsem se nechala nachytat jasným chytákem.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tak příště… dneska bych snad radši měl zůstat s knihou v posteli a nedělat žádná závažná rozhodnutí.

Jako ty žluté, zelené a modré skupiny jsem tušil, ale nějak jsem nebyl schopný dát čtyři dohromady, jen zelenou na třetí pokus. Nechápu, že jsem nedal ještě aspoň tu modrou. 🤦‍♂️

Connections
    Puzzle #208
    🟩🟩🟩🟦
    🟦🟪🟦🟦
    🟩🟩🟩🟩
    🟪🟦🟪🟦
    🟨🟨🟦🟨
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Connections
    Puzzle #208
    🟩🟩🟩🟦
    🟩🟩🟩🟩
    🟨🟨🟨🟨
    🟦🟦🟦🟪
    🟪🟦🟦🟪
    🟦🟦🟦🟪
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Dneska jsem hanebně pohořela. A přitom to bylo tak jednoduchý! Zpětně. Za mě povedené a dobře vymyšlené, všechny čtyři skupiny.
    Connections
    Puzzle #208
    🟩🟩🟩🟩
    🟦🟦🟪🟦
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟦🟪🟦
    🟦🟦🟪🟦
    🟦🟪🟦🟦
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    S tou fialovou si fakt někdo dělá prdel...
    Nechala jsem se nachytat, dvakrát, ale ta myšlenka tam byla. Kromě té fialové.

Connections
    Puzzle #208
    🟩🟩🟩🟦
    🟩🟩🟩🟩
    🟪🟦🟦🟦
    🟦🟦🟦🟦
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟪🟪🟪
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    HOLAKAC: Tady si múžeš zvolit počet písmenek a hrát nekonečný počet her: https://hellowordl.net/
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Wordle mě baví mnohem víc, mohli by udělat variace na jiný počty písmenek. Jaké máte startovní slovo ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ale aspon toto bylo dnes cool
    Wordle 929 3/6

⬜🟨⬜🟨⬜
    🟩🟨⬜🟨⬜
    🟩🟩🟩🟩🟩
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    Dneska vůbec ..
    Connections
    Puzzle #207