• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIConnections, Wordle a další hry od The New York Times
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    Connections
    Puzzle #226
    🟨🟨🟨🟨
    🟩🟩🟩🟩
    🟪🟦🟦🟦
    🟦🟦🟦🟪
    🟦🟦🟦🟦
    🟪🟪🟪🟪
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SPIKE411: Já jsem fialovou vyřešila, ale byla jsem přesvědčená, že jde o
    předměty související s tělocvičnou nebo sportem:
    buck = koza (na přeskakování),
    bar = bradla nebo hrazda,
    torch = olympijská pochodeň,
    time = to mi jediné nesedělo, říkala jsem si, že by to mělo být "timer"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS:
    Brrr, to je strašně nepraktický, takhle psát. Já na klávesnici taky nekoukám. :D I jak vidíš píšu česky. Přijde mi jednodušší zmáčknout Shift+klávesu (na US rozložení) nebo častěji teda AltGr+(tu samou) klávesu v horní řadě (na české QWERTY na všech systémech, popř. i na české QWERTZ mimo Windows; nechápu, že česká QWERTZ na Windows to má jinak). Tj. třeba Shit+2 nebo AltGr+2 pro zavináč. Spíš bych potřeboval na nějaké rozumné zkratky namapovat další mnou často používané znaky jako „“×…‘’“”, horní/dolní indexy atd.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411:
    No jak říkám, já na klávesnici nekoukám, když píšu, @ píšu jako ctrl-alt-v nebo pravý alt-064, dolar buď přepnu nebo píšu alt-036 a podobně. Pound je podle mě znak libry, tohle slyším poprvé, tomuhle říkám hash :D
    Jen jsem chtěla říct, že vlastně nevím, co je v horní řadě, protože používám české rozložení kláves (ač mám americkou klávesnici). A očividně neznám všechny ty názvy, no :))
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS:
    Tak na klávesnici máš symboly, ne jejich názvy. Ale když o nich s někým mluvíš (jako naživo) nebo řešíš, proč ti ten znak na dané platformě nejde napsat nebo když teda dohledáváš Alt zkratku… tak se ty názvy hodí znát.

BTW pound není, co si myslíš. Pochybuju, že bys tenhle symbol na klávesnici neznala.
    Number sign - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Number_sign
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    NELLAS: A jo! Modrá je taky zatracená.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411:
    Já mám sice anglicky potištěnou klávesnici, ale píšu po paměti na české bez koukání. Speciální znaky píšu tak nějak porůznu, někdy alt+něco, někdy si přepnu klávesnici, nekdy pravy alt+neco. Akorát teda ještě navic teda libru tu teda nemám vůbec. Jakože nikde :-o
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    Fialová zatracená, žlutá zatracená, zelená zatracená! Modrá není zatracená, ta mi nedocvakla. Jdu na wordle.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nevím proč, mně do té zelené pasovalo i buck, které jsem se tam pořád snažil nacpat, měl jsem pocit, že to je taky něco pozitivního, ale asi omyl. Možná jsem si to nějak odvodil od sterling. U té fialové… neznal jsem jen pass the buck, ale ta souvislost u zbylých tří mi nedocvakla, zpětně viděno ty výrazy ale znám, bar jsem si spojoval s bar exam ale už jsem neudělal ten krok dál k pass the bar. Modrá by byla ostuda, kdybych nedal jako anglicky mluvící ajťák. 🙃
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Teda, fialová.
    Modrá mi jen nedocvakla.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Zelená byla v klidu, ale ta modrá, tam jsem toho tak půlku neznala.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Doprkýnka ta zelená zatracená!

Connections
    Puzzle #226
    🟩🟩🟪🟩
    🟩🟪🟩🟩
    🟩🟩🟪🟩
    🟨🟨🟨🟨
    🟦🟦🟦🟦
    🟪🟩🟩🟩
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    do toho, co vypadalo jako různý měny, jsem se vůbec nezkoušela pouštět, že to budou samý herinkové - a byli ;) reálně mi nejvíc dalo zabrat poslední slovo ze žlutý, kde jsem ten výraz fakt neznala a musela slovníkovat půlku pole, jestli to může mít "i ten" význam. Fialová zbyla, ale že mi docvakla modrá, na to jsem hrdá 😁
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Zase jsem překvapená, já dneska jedno z nejrychlejších a nejsnazších za dlouhou dobu 😳

Connections
    Puzzle #226
    🟨🟨🟨🟨
    🟦🟦🟦🟦
    🟩🟩🟩🟩
    🟪🟪🟪🟪
    ADITU
    ADITU --- ---
    Dnešní rozsypaný bordel ani nebudu ukazovat, je to peklo. Wordle na 4, jdu si spravit chuť k Sudoku.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Dneska ani smykem. Respektive nakonec jsem to dala napotřetí, a to jsem si ještě myslela, že tu fialovou spojuje něco úplně jiného. Můj první pokus vypadal takhle:

Connections
    Puzzle #226
    🟦🟪🟦🟩
    🟦🟦🟦🟪
    🟩🟪🟪🟪
    🟪🟪🟪🟦
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Connections
    Puzzle #226
    🟨🟨🟨🟨
    🟩🟩🟩🟩
    🟪🟦🟦🟪
    🟪🟦🟪🟦
    🟦🟪🟦🟪
    🟦🟦🟦🟦
    🟪🟪🟪🟪
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Včerejší bylo až trapně jednoduché a dalajsem to postupně

Connections
    Puzzle #225
    🟨🟨🟨🟨
    🟩🟩🟩🟩
    🟦🟦🟦🟦
    🟪🟪🟪🟪

Nad dnešním jsem se ale málo zamyslela a chtěla jsem to mít rychle z krku, tak jsem se nechala nachytat.

Connections
    Puzzle #226
    🟨🟩🟦🟦
    🟨🟨🟨🟨
    🟩🟩🟩🟩
    🟦🟪🟪🟦
    🟪🟪🟪🟦
    🟦🟦🟦🟦
    🟪🟪🟪🟪
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Tak jako ale... wtf!