• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIConnections, Wordle a další hry od The New York Times
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Dnes jsem byl potrestán a můžu si za to sám.

Connections
    Puzzle #229
    🟩🟨🟦🟦
    🟩🟨🟨🟨
    🟨🟩🟦🟦
    🟪🟨🟪🟪

Baseball jsem zhruba tušil, ale glove jsem nějak přehlédl a dal strike, bral jsem prostě obecně baseballový pojmy; Bugs byl jasnej bunny, měla mě napadnout Honey Bunny, zelená je hroznej fail, budu se utěšovat, že jsem to dělal po probuzení ve 4 v noci no. Monopoly nějak extra neznám, ale mám pocit, že už jsem někde na nějakou narážku na původní figurky kdysi narazil, zjevně to je kulturně signifikantní. 🙃
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Hezky jsem to obkroužila. Dneska bez slovníku, ale uff!

Connections
    Puzzle #229
    🟪🟪🟪🟪
    🟩🟨🟩🟩
    🟨🟨🟨🟩
    🟨🟨🟨🟨
    🟦🟩🟩🟩
    🟩🟩🟩🟩
    🟦🟦🟦🟦
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Dneska jsem na sebe pysna!

Connections
    Puzzle #229
    🟩🟩🟦🟩
    🟩🟩🟩🟩
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟦🟪🟪
    🟦🟪🟦🟪
    🟪🟪🟪🟪
    🟦🟦🟦🟦
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Chápu. Ze začátku jsem to tak taky jela, ale pak mě frustrovalo, že se někdy seknu a nezvládnu to dotáhnout. Pořád se to snažím dělat co nejméně, tím dohledáváním někdy získávám souvislosti i nad rámec hry (někdy mě to samozřejmě i zmate a posune špatným směrem).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS: U mě je potíž, že jak jednou ve hrách začnu používat berličky (cheaty, návody), tak už nepřestanu, protože je to jako droga. A tady by to dopadlo stejně. 🤦‍♂️

Beru to prostě jako že jsem někde v AZ kvízu a musím si poradit prostě sám. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Já to beru jako mix. Snažím se co nejvíc dát bez slovníku. Ale když to nejde, tak si něco málo dogooglím, aby se mi líp přemýšlelo. A někdy to nejde ani tak. A zase je vidět, jak některé věci mě hrozně vypečou a plno lidí to tu dá s prstem v nose a jak je to někdy zase naopak. I to mě vlastně baví sledovat :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Šmarja. Že mě to překvapuje. Dělá i Wordle.

Every Day Doug Plays Connections 01/24 (New York Times Word Game)
    https://www.youtube.com/watch?v=4s15spXqLdQ
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ATUARFIK: Jasný. :) Já se kdyžtak poučím z řešení, když to nedám. 🙃

Jestli ten článek máte za paywallem, hodil jsem ho sem, ale nevím, jak dlouho to tam vydrží. (Asi by se to dalo taky prostě jako text vlepit na nástěnku.)
    How We Edit Connections - JustPaste.it
    https://justpaste.it/6ddeo
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SPIKE411: Jiní to zase berou tak, že se tím dohledáváním učí něco nového a znalost angličtiny si zlepšují. To je právě na té hře super, že každému slouží k jinému účelu.

SPIKE411: Prima čtení, díky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SHEALA: Já se pořád držím toho, že nepotřebuju testovat, jak umím vyhledávat v googlu/ve slovníku, spíš testuju svoje znalosti angličtiny (resp. citu pro ni) a amerického kulturního prostředí a pak schopnost poznat prostě vzorce/jazykové hříčky v cizím jazyce. 🙃

Pomáhá si ta slova nahlas vyslovit (pomáhá znát teda správnou výslovnost, což je ještě ztížený spoustou homofonů i heteronym v angličtině), rozložit si je na části (jestli nemá nějaký společný prvek začátek nebo konec slova a to jak graficky, tak zvukově), zkusit nějakou záměnu za číslice, přečíst je vzhůru nohama, pozpátku…
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Co udela trocha kofeinu

Connections
    Puzzle #228
    🟩🟩🟩🟩
    🟦🟦🟦🟦
    🟨🟪🟨🟨
    🟨🟪🟨🟪
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟪🟪🟪

kdybych si vic veril mohl jsem drsne zacit modrou, anzto 3 ze 4 na mne vyskocily hned a 4. jsem podezrival
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Wow, connections má svý auditko :) Tuhle hru hraju už od doby co vyšla.

Co mě obecně pomáhá
    hledat jestli nějaké slovo má slangový význam
    hledat jestli to nejsou jména rapperů
    hledat jestli to nejsou názvy něčeho velmi amerického, jako reality show, seriály, nebo města.

Bohužel na dnešní puzzle z toho nezabralo nic. Mám hotovo, ale na poslední pokus
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Takhle po ranu to dneska asi nedam, ale prvni radek (zadny spoiler, takhle se to vykreslilo) rika: Handsome Hippo In Charge, coz beru jako znameni.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    tak jsem dal dvě barvičky hned, pak samý chyby, dal si pauzu a teď jdu na poslední pokus.
    A teď série already guessed, takže to vypadá, že patřím mezi ty lidi, kteří opakují své chyby nesutále dokola :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam zelenou a modrou a vystrileny pokusy (pred tim, nez jsem se nadechla a udelala zelenou a modrou)
    Ale shodila jsem to driv, nez jsem videla vysledek
    Musim to dat 😂
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SPIKE411: Tak to bych skončila hodně rychle 😅
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jinak...

Connections
    Puzzle #228
    🟩🟪🟩🟩
    🟩🟨🟪🟩
    🟩🟩🟩🟩
    🟦🟦🟦🟦
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟪🟪🟪

...takovou vopičárnu už jsem dlouho...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    QUANTI: Jo, ale já zásadně negooglím a nehledám ve slovnících. 🙃
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SPIKE411: Zrovna to, co máš ve spoileru, šlo poměrně snadno vygooglit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam