• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    KOOTCHACo jste dnes vyrobili?
    (Foto)prezentace vlastnich, nejlepe aktualnich, vyrobku a diskuze o nich.
    rozbalit záhlaví
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nějak na nic není poslední dobou čas, takže za posledního cca půl roku jen drobnosti.

Víčko k dóze, kterou vyráběla žena:

_

Svítidlo místo rozbitýho do pracovny:

__

S tím vrškem moc spokojenej nejsem, ale tak visí to u stropu...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    R0C3S3K: Já myslel ty podložky na tom posledním obrázku z té galerie.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    MILAZAJICEK: ale ty myslis mozna ty maly podlozky z toho casosberu, tam jsem mel vruty hranicni delky, tak jsem je tam dal, aby mi to neprolezlo skrz, vyslo to akorat, jinak ty misky drzej dvere dobre samy o sobe
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    MILAZAJICEK: jj, frezoval, u vetsiny dalto nebylo treba, u jednoho nebo u dvou jsem to trochu zacistoval dlatem

ty podlozky pod panty nejsou veci estetiky, ale obcas u tezsich dvirek (coz tyhle jsou) maji tendenci se ty drzaky pantu v korpusu vyviklat, tohle lepe drzi plochu, spravne by tam mely byt jeste krytky, coz tam s timhle nedas, ale men treba ani esteticky tahle trochu priznaneho technickeho reseni nijak neurazi, hlavne ty dvere jsou 99% casu zavreny a nic nevidis;)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    R0C3S3K: Pěkný to máš. To zahloubení pro ty madla jsi frézoval a pak dořezával dlátem? A ty podložky pod šroubky na panty teda nedávám nepřišlo mi že se tam hodí.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MDD: Ručně se to dělá lupenkou.
    Jinak frezou a pilníkem.
    MDD
    MDD --- ---
    R0C3S3K: Jo na laseru, tohle info mi asi stačí. Já neměl představu, jak toho docílit. Říkal jsem si, že rýpat do toho dlátem, to by nebyla cesta.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    MDD: ty reliefni ramecky a motivy jsou rezane na laseru, desky klasicky, jestli chces jeste nejaky info, muzu ti poslat do posty
    MDD
    MDD --- ---
    R0C3S3K: To je pecka! Jak jsi dělal ten výřez v rohu překližky na těch velkých dvířkách? To bylo nějaké CNC nebo jsi to vyřezával?
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    navrhnul a vyrobil jsem skrin do obyvaku

kdyby nekoho zajimalo making of, tak fotky tady
    2026-skrin-obyvak_making-of | Zonerama.com
    2026-skrin-obyvak_making-of | Zonerama.com
    https://eu.zonerama.com/tlamix/Album/16323566?secret=3EVy3RXHGTyp5X2yI1CIw1cMk

KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KOOTCHA: lehkej upgrade. Zvonek a na zaver dalsi kuchynskej prvek - naparovac knedliku. :D
    7. července 2026
    https://youtube.com/shorts/s3d-_svCom8?is=19EladUkNBR93cX7
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Zas budu litovat, ze jsem to nedal az to bude hotovy, ale mam z toho ted radost. Zas takova blbost. Stary roxory ze stavby, odrezky z tramku, cednik na vyhoz a 80 okap, co mi zbyl. Jeste to prijde obrousit (jen flexou), natrit olejem, opravit tu ulomenou bocnici na konci, sberac kulicek, nejaky blbosti jako zvonek, mlejnek atd. Ale deti uz to drtej v jednom kuse ted. Rano jsem se splasil, odpoledne svistely kulicky.

DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUCATIMONSTER: Líbila se mi, tak jsem si ji dnes taky vyrobil.

_
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Klimaticky podminky praly, tak jsem zajel do lesa na sutry. Kamenik ze me nebude, ale uplne blby to snad taky neni.

RUTHER
    RUTHER --- ---
    GREGI: Jestli chceš, tak rozepiš více o projektu do DYI - víkendový projekt ... :-)
    [DIY - Víkendový projekt]
    (obzvláště, když se tomu věnuješ více víkendů....)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Urval sem zaveseni u rc auta a nikde nebyl hotovej model tak sem si to nakreslil a vytiskl. S tou 3d tiskarnou je to modelareni uplne jina liga:)

VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    Lavičku pro babičku...
    Rám je dělaný bez-šroubovou technologií, tak jsem zvědav jak dlouho to vydrží...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAVIAN: Ono je to jak říkáš, jen jak jsem to uhrabal, tak to vypadá vyvýšený i na tý nejvyšší straně. A z velký části je to pod třešní - viz stín a listy na první fotce (což teda generuje značnej bordel), takže zastínění je taky vyřešený. Vedle mám takovej malej domek jako zázemí pro věci ke včelám a nářadí a z toho svádim dešťovku do IBCček, takže sběr vody z větší plochy tam mám. Teď to z nich vypoštim do tý kaluže, ale stejně to trvá. Jinak včely toho u nás mají dost, ale voda blízko chybí (mám ty včelstva cca 50m od toho) a chtěl jsem tam ten prvek mít. Hloubka je metr, tak snad se to nebude tolik kazit. Ještě tam švihnu nějakej leknín, nebo tak něco.
    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    KOOTCHA: to tě šlechtí pomáhat, a včelkám kor, co tu píšu je jen takovej postřeh, nic jako poučování, nebo něco podobnýho )

teda nechci bejt chytrej, ale napadá mě, když to je ve svahu, jestli neni praktický udělat hráze ze 3 stran, 2 svahový souběžný, a 1 kolmou, dole, nejníž profilu terénu, a tu protější-nejvyšší, nechat s terénem. protože až zaprší, bude ti stejkat voda do kačáku ze svahu. případně jestli neudělat hrázky "V" profilu od vrchu nádrže výš, a svést více dešˇovky.

a prodává se spešl luční osivo pro včely, s bylinkama, který pylujou v různý časti jara/léta, aby nemusely holky lítat tak daleko za pylem po celou sezónu
    tady maj dobrý ceny, ale konkrétně pro včely ti kdyžtak poradí

a třeba plůtek (kari síť, cokoliv) z břečťanu stínící východní stranu, by určitě alespoň trochu bránil odpařování, a vsechno bzučivý to po celý jaro /léto fakt potěší )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam