• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    ...a obecně e-book čtečky s Androidem
    - tipy, triky, doporučení...
    rozbalit záhlaví
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    PULKA: Zaregistruj se online na https://www.msvk.cz/ . Získáš přístup k https://www.pressreader.com/ , palm knihy a book port. Ne ke kompletní nabídce ale je tam toho dost.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Nevíte o způsobu, jak z nějaké knížky si udělat slovníček slov, které bych si chtěl uložit na později?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    The best E Ink tablet I've tested is not by ReMarkable or Kindle | ZDNET
    https://www.zdnet.com/article/the-best-e-ink-tablet-ive-tested-is-not-by-remarkable-or-kindle/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PULKA: tak na to ti bude muset odpovedet nekdo jiny... ja sam to nevyuzivam... :O)
    PULKA
    PULKA --- ---
    FERRYH: Je nejaka z tech online e-knihoven “osvedcena” a s moznosti registrovat se online?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FERRYH: Ja mam Kobo Forma, takze zadna jedna pani, ale potvrzeny info:) Ale neni rozhodne z tech levnych.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    MARTY63:
    Ještě poznámka - ten Koreader není nutno používat ke čtení. Stačí ho jen nainstalovat.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    JUNGLER: Ferry tady nezmínil jednu výhodu, která je pro mne nedocenitelná. Možnosti nastavení písma - kontrast, tloušťka, mezery mezi slovy atd. Možnost dodání vlastních fontů je samozřejmé. Nevýhodou je doinstalovánání aplikace Koreader kvůli špatnému dělení slov a osamoceným uvozovkám na začátku či konci řádků. Také není vodovzdorná.
    Co mohu potvrdit je rychlost - zkoušel 4 MB epub soubor a otevřený byl okamžitě. Tohle bych si na Pocketbooku vůbec nedovolil udělat.
    Na druhou stranu jsem měl 5 modelů PB a nikdy jsem se s prasklým displejem nesetkal.
    Bohužel ideální čtečka asi neexistuje.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    rikaj to o Kobo ... ale tu jsem v zivote namel v ruce, takze za mne je to jen jako jedna pani povidala ...
    jukni na YT na ty videorecenze... z nich pak mas lepsi predstavu co cekat od stroje ... :O)
    ja takto prosel par Onyx recenzi, a pak uz jsem sel na vice/mene jistotu... i kdyz par prekvapeni jsem zazil :O)) to jo ... treba to, ze se mi Onyx po zapnuti a vypnuti nespustil na rozectene knizce... to nikdy nikdo nezminil a ja se neptal - z Xindlu a PB jsem na to byl tak zvyklej, ze mne ani nenapadlo, ze tohle tam nebude...:O)
    nastesti to slo pak trosku predelat - nastavit - a ted uz mi to chodi, mam stale otevrenou knizku a Onyx jen uspavam ;o)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    FERRYH: No já když ti tak čtu tak od čtečky vlastně chci opravdu jen a čistě jen čtení knih. Všechno ostatní stejně dělám přes telefon, kterej mám u sebe furt. Co mě ale na tom onyxu láká je ta rychlost. Existuje nějaká jednoduchá čtečka s perfektním displejem, dlouhou vydrží a vysokou rychlostí?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    proc jsme presel na Onyx book?
    chtel jsem udelat krucek spis smerem k ctecimu tabletu... a to presne to Onyx book je...
    Tim jak je tam android, tak ti doslova umozni nainstalovat vlastne cokoliv co ti tam bude k uzitku... lide to nejcasteji vyuzivaji pro pujcovnu knih z palmknih:
    Půjčování e-knih v knihovnách | pujcovani-eknih.cz
    https://www.pujcovani-eknih.cz/

    ale napaditosti se meze nekladou
    rozdil proti PB?
    PB je proste jen a jen na cteni ebooku... a pokud ti to staci tak je idealni.
    Onyx je cteni ebooku z mnoha bonusy, ktere jindy potkas jen na tabletu.
    a navic je rychlej jak blesk! to teda PB je peknej slimak :O)
    zas PB jsem dobijel jednou z dva az tri tydny ... Onyx kazdej tejden 1x minimalne...
    ovsem na Onyxu si pres sluchatka nebo repraky (Bluetooth) poslechu muziku pri cteni (nebo audioknihu), to kazdej PB neumi...
    na ten Onyx, kdyz na to prijde, tak pres USB-C a dokovací stanici pripojim treba klavesnici a soustu dalsi USB-portu a take i sloty na SD a jine karty a tak se k tomu castecne muzu chovat jako k pocitaci/tabletu se spoustou externich zarizeni...
    atd atd atd.. dalsi zjistuju... :O))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JUNGLER: Onyx book pouzivam kratce - doted jsem pouzival leta letouci PocketBooky (celkem jsem oddelal tri kusy) byl jsem s PocketBokama spokojen na to cteni to je opravdu skvela vec a svuj ucel plni na 100 %!

    ...ale jako vsechno, tak o PB ma sve mouchy - ja mel "stesti", ze mi pravidelne, tak jednou za dva tri roky, odesla vnitrni karta SD a nahle byla jen pro cteni a neslo s tim delat nic jineho, nez ji vymenit --- a to je u PB zatracene hnusne slozite a problematicke, pokud nemas jinou nahradni z jineho stejneho stroje, coz ja nastesti pokazde mel z vadnych kousku PB od znamych - druha varianta je autorizovany servis a to je ted tusim az nekde v Polsku? nejsem si uplne jistej... vim ze to je trosku problematicke... sam s tim, ale zkusenosti nemam - ani kladne ani zaporne...
    Z toho kolik mi proslo rukama, tech PB (i ty vadne od znamych) bych si troufal rici, ze slabinou PB je ten choulostivy display... snadno praskne - a ani prasknout nemusi, staci, ze se tam nejak uvnitr neco poskodi nejakym mensim uderem, a pak neuveritelne blbne... videl jsem poskakujici obraz atd... Kvalitni bytelne pouzdro na pocketbook je naprosto nezbytne! Ja mel kozenkove a bylo uplne idealni... nekolikrat mi PB spadl i na dlazbu v koupelne a nic se mu nestalo! :O) a pritom byl otevreny! ale ten tlusty okraj z kozenky zabranil poskozeni displaye... :O)

    ...na druhem miste je ta moje zavada s odeslou interni SD kartou, ja mel extremni "stesti" 3x!! jinak jsem se s tim jeste na EbookForu a tady na Nyx potkal asi 2x u jinejch... za ty roky co PB existuje... takze to neni zas tak casta zavada... asi klidek...

    Posilani pres mail i do PocketBooku je asi uplne bezne, jak z kosmasu, tak palmknih a treba i alza viz jejich navody:
    https://www.alza.cz/posilani-knih-na-pocektbook-pres-email-art11126.htm
    jde to pres ten jejich sendTobook ale asi tam jde vymyslet i vice zpusobu... ja slysel neco o dropboxu a snad i google disk atd...

    Ja to ale nikdy nepouzival - uprednostnuji si davat soubory rucne nebo pomoci Calibre primo z pocitace do ctecky pripojene pres USB kabel...
    totez plati i o Onyxu - takze ti bude muset poradit asi nekdo jinej ... v tohle jsme konzervativni a pridavani ebooku do ctecky jen a jen rucne!! :O)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Ahoj, dostal jsem se do situace, kdy musím koupit novou čtečku. Léta jsem používal Kindle Paperwhite, ale Amazon se teď rozhodl, že mi prostě jen tak for fun zablokuje účet. Zkusil jsem založit novej manželce a po týdnu jí ho zablokovali taky, takže 3 Kindly v rodině asi pujdou do šrotu nebo do bazaru a o Amazon už si neopřu ani kolo.
    Teď ale musim vyřešit co pořídit. Potřebuju aby to mělo dobrej displej, velikost podobnou jako ten Paperwhite a aby se mi nestalo, že mě nějaká podělaná big tech korporace rozhodne blokovat.
    Onyx Boox se mi hodně zalíbil kvuli tomu, že umí třeba i youtube. Nikde jsem ale nenašel jak moc snadno/složitě do něj budu dostávat knihy koupený třeba na Kosmasu. NA kindlu jsem soubor prostě poslal mailuem a během minuty byla kniha ve čtečce. Pujde něco podobnýho i tady?
    Dále všude vidím v recenzích jak v něm zapínají kindle aplikaci, kterou fakt zapínat nechci. Je tam nějaká nativní galerie a čtecí aplikace bez nutnosti další aplikace, která bude bezchybně zobrazovat češtinu? Zpětně v diskuzi jsem narazil na to, že s tou češtinou máte někteří problémy.
    Zvažuju koupi Onyx Boox Page 7 nebo Pocketbook 700 Era.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Jo, to je správná verze.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FERRYH: nainstaloval jsem teda ten KOReader a znacne se zlepsilo to deleni slov i v defaultnim Neo Readeru - ale ty spatne odsazene ceske oble uvozovky na dalsim radku samostatne se jeste obcas objevuji, i kdyz spis vzacneji...
    ...takze, zda se, ze se z KOReadra nainstaloval i pro NeoReadera nejakej slovnik deleni slov a tim padem i nejak ovlivnily ty uvozovky? nejspis... ale jak presne se to stalo, to by musel rici nejakej odbornik na androida...

    ...jo, a trosku jsem teda vahal jakou instalaci KORaedra vybrat - na androida jsou tam hned tri... vybral jsem intuitivne:
    koreader-android-arm64-v2024.04.apk
    a chodi, takze jsem se asi trefil... :O)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    ERGOSUM:
    Díky za reakci. Koncovku "dic" ten soubor samozřejmě měl když jsem to dával do čtečky. Možnost importu jsem nikde nenašel.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    "čtečka podporuje slovníky ve formátu "dic". Zkusil jsem tam dát ten rozdělovací slovník z Libre Office, ale čtečka ho nevidí. Tak nevím."

    Asi placnu blbost, ale třeba jen není přidaná ta koncovka a jinak ho opravdu umí. Nebo se soubory prakticky neliší a stačí přejmenovat. Nebo je možnost importu.

    # jenom nápady
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zkusim az bude chvile o vikendu instalovat take ten Koreader... a dam vedet co to udela...
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Jedna zpráva. Nevím, čím to je, ale spravilo se dělení slov i problém s uvozovkama. Nevím, čím to je. Jedině co mě napadá je, že po instalaci Koreaderu ta aplikace někam nainstalovala ten svůj "hyphenation dictionary" a ten to opravil. Podotýkám, že používám vestavěný Neoreader. Zatím jsem zkusmo otevřel asi 8 ebooků a všechny vypadají OK. Kdyby se něco změnilo, dám vědět.
    Další věc, podpora mi sdělila, čtečka podporuje slovníky ve formátu "dic". Zkusil jsem tam dát ten rozdělovací slovník z Libre Office, ale čtečka ho nevidí. Tak nevím.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    tak to vypada nadejne... dik za tip! :O)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam