Moje zkušenosti Onyx Go7 jsou zatím velmi pozitivní. Investice do čtečky a stylusu je dost velká (asi 9000 Kč), nicméně pro mne je to investice velmi dobrá. Můj původní Note Air2 je velmi dobrá čtečka, nicméně designově ne úplně povedená. Chybějící gyro pro automatické otáčení, HW tlačítka jenom jakou součást dokoupitelného krytu není optimální. Navíc tenhle kryt dělá to, že kvůli magnetu nefunguje stylus v levém dolním rohu.
Tohle všechno Go7 řeší. Je lehčí (rozdíl mezi 7,8" a 7") je znát a bude mít taky menší spotřebu. Drží se velice dobře kvůli rozšířenému okraji s HW tlačítky. Pokud máte nadefinováno horní a dolní tlačítko jako posun vpřed a vzad, je fajn, že při otočení HW tlačítek na levou stranu dojde k fyzickému převrácení tlačítek, ale jejich definovaná funkce zůstane stejná. Stejně se chovají i definovaná gesta na dotykové obrazovce. Ono by to jinak ani nedávalo smysl. Změna orientace displeje je okamžitá, nic nedrhne, nezaznamenal jsem žádné prodlevy. Za mě velké plus.
Další plus vidím v tom, že vzhledem k velikosti displeje je i čtení na šířku velmi pohodlné.
Co se týče nastavení čtení, je to stejné jako u Note Air2 - to znamená obrovská variabilita zůstala zachovaná.
Stylusy Air2 a Go7 nejsou vzájemně zaměnitelné.
Kryty na čtečku. V českých eshopech je nabídka tristní. Prakticky máte na výběr jenom ze dvou magnetických modelů kterým se po zkušenosti s Air2 raději vyhnu. Navíc pokud chcete použít stylus tak jenom jeden má pro něj úchyt. Raději jsem koknul na Amazon DE a vybral si tanto:
https://www.amazon.de/dp/B0DK8F2BJ8?ref_=pe_109184651_1103807401_t_fed_asin_title&th=1Kdo nechce stylus, bude mít na Amazonu výběr širší.
Závěr je, že pro mne ta změna a investice kvůli lepšímu designu a gyru smysl má i když je to peněz jak za kozu.