• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

zdá se, že pro spoustu lidí je používání online aplikací překážkou, tak zkouším vyvinout aplikaci Shooting Companion Lite. K RT a plnohodnotnému Shooting companionu už nikdo moc připomínky neměl takže se teď věnuji tomuto. Neznamená to rozhodně že jsem původní projekt opustil, spíš chci dát případně na výběr, možná přitáhnout k plnohodnotnému RT.

Shooting Companion Lite je tedy nástroj který slouží k evidenci a měření přestnosti střelby, terčů a to vše lokálně, pouze v telefonu bez využití internetu. Snažím se zaměřit na to, aby bylo flow používání aplikace jednoduché a plynulé. Jsem si vědom toho, že podobné aplikace již existují nicméně se domnívám, že některé věci které umí Shooting Companion Lite jsou na trhu jedinečné - například dlouhodobé statistiky přesnosti, lze tak sledovat třeba zlepšování přesnosti nebo hezky zobrazit přesnost zbraně s různými druhy nábojů a to vše v aplikaci na pár kliknutí.

Na videu základní flow v aplikaci - výběr terče, zadání POA a pár bodů přesnosti.
    SCL
    https://www.youtube.com/watch?v=86_rP25bFPo

V případě zájmu lze aplikaci a její vývoj sledovat na gunsbooku v uzavřené skupině - https://gunsbook.com/group/4938/home
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Připravil jsem kraťoučké video co GBE dělá.

https://youtu.be/3mpZy3aP09s

Vzhledem k tomu, že někteří měli problém s instalací Tampermonkey a skriptu tak jsem to převedl na plnohodnotný plugin který aktuálně čeká na schválení v Chrome Web Store před vydáním.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Úplně to nesouvisí s Reloading trackerem ale připravil jsem Tapermonkey skript pro GunsBook, který imho vylepšuje uživatelskou přívětivost téhle sociální sítě pro střelce.

Umí to Automaticky rozbalovat všechny zabalené články a komentáře, takže odpadá neustálé klikání show more atp. Těžko se mi orientuje v té stromové struktuře diskuze, takže s rozšířením zvýrazňuje nejnovější příspěvek v daném vlákně, barva zvýraznění lze nastavit dle osobních preferencí pomocí pickeru. Umí to pročistit notifikace, takže tam zůstanou opravu jen věci když někdo na mně reaguje, někdo mi odpoví, někdo mě zmíní atd. Umí to skrýt admin notifikace, pokud jsou odkliknuté jako přečtené už tam nestraší a hlavně díky rozšíření se obrázky v komentářích po rozkliknutí zobrazují v plné velikosti.

Necpal bych to sem, ale kdyby nebylo projektu Reloading tracker, tak se nikdy nedostanu ani k tomuhle, takže RT tak trochu zažehnul jiskřičku, tak si to tady zmínku zaslouží myslím. Jinak jako sociální síť se mi to líbí a bylo by príma, kdyby nezašla na nezájem uživatelů.

Skript ke stažení z githubu zde - https://github.com/CrocodilusCZ/Gunsbook_enhancer

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: ještě drobnost, do modalu jsem přidal zobrazení toho, pro který náboj se záznam přidává. Člověk asi tak nějak ví na co kliknul, ale tak pro kontrolu?

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: tak nasazeno, na dashboardu si tedy ten modální formulář může pamatovat "presety".

Pokud zadám záznam s aktivním přepínačem "používat uložené hodnoty" tak se střelnice, aktivita a datum uloží do local storage a při dalším zadání jsou předvyplněné.
    Pokud tedy někdo chodí stále na tu stejnou střelnici, není potřeba to vyplňovat pořád znova a znova.

Tooltip s otazníkem zobrazí nápovědu, očičko zobrazí uložené hodnoty které se předvyplňují. Vypnutí přepínače hodnoty z localstorage smaže a jede se načisto.

Kdybych náhodou něco rozbil tak se omlouvám a prosím o info.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám rozpracovanej update webu, při zadávání záznamu z dashboardu nebo ze střeleckého deníku lze uložit poslední nastavení polí, takže pak není potřeba nastavovat neustále dokola nejpoužívanější střelnici/aktivitu. Brzy to nasadím.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    1.2.5 ke stažení

Opravena synchronizace monitorování kalibrů mezi aplikací a webem,
    Vylepšeno zobrazení stavů zásob na přehledu nábojů,
    Opravena navigace do detailu náboje,
    Přidána automatická synchronizace při obnovení tažením dolů,
    Optimalizováno načítání dat při přepínání mezi online a offline režimem,
    Opravena možnost uzamčení automatického přihlášení biometrikou,
    Přepracována přihlašovací obrazovka pro lepší uživatelský zážitek
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    1.2.4 appka online, proběhlo nějaký chytání brouků, z uživatelskýho hlediska asi jen podstatná oprava barcode scanneru pro snímání čárových a QR kodů.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Super, díky moc!
    (koukám, že jsem moc Lugrovej - a na malorážku jsem od podzimu nesáhl...)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Za nápad díky ID Lonestar
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

na dashboardu máme v grafech nový přehled vystřílených nábojů dle kalibrů. Opět je tam drill down na rozpad dle jednotlivých zbraní.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám připravenou novou verzi Shooting companionu ve verzi 1.2.3. Je to zatím jen beta a protože tam přibylo dost věcí, tak to potřebuji chvíli testovat.

Z appky jde nově přidávat Kalibry, střelnice, zbraně a aktivity. Střelnice dokonce mají vyhledávání podle názvu v mapách atd, takže by odpadlo složité přepisování souřadnic z map.

Použitím této verze aplikace uživatel nic neriskuje ve smyslu ztráty dat, maximálně některá z nových funkcí nebude fungovat, ve smyslu, že něco nepůjde přidat/smazat.

V takovém případě prosím o nahlášení...

https://www.reloading-tracker.cz/downloads/Shooting_companion_1.2.3_beta.apk

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Je vydána nová verze aplikace 1.2.2.

Převážně jde o bugfixing, když se zadával záznam do střeleckého deníku z přehledu oblíbených nábojů, tak v dialogu chybělo pole pro zadání střelecké aktivity.

Při té příležitosti jsem trochu učesal a opravil automatické nastavení střelnice, takže na dashboardu je indikátor, zda je střelnice načtená na základě polohy a poté by se měla automaticky předvyplňovat ve všech relevantních formulářích.

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Ano, videl jsem. Zkusin si tam cvicne zadat hodnoty a trochu s tim pracovat a dam zpetnou vazbu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Nejsem si jist, jestli víš, že jde ten přehled rozkliknout, asi to tam není úplně jasné. Jde mi o to, že v tomto pohledu se pak míchají data o přesnosti a terče. Zkouším to nějak vymyslet aby se to tak nemíchalo.

Je to přehled informací k náboji, takže tam jde pak filtrovat dle zbraně, vzdálenosti střelby, data.

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: Už si s tím hraji a myslím si, že je to pro moje potřeby úplně ok, je to přehledné a aktuálně nemám námitku. Dík.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Jinak co se tyce toho zadavani moa rucne - nak to funguje. Jak s temi daty budem dal pracovat a zobrazovat je muze bejt predmetem diskuze. Mam neco rozpracovanyho ale kdybys mel napad nebo tak…
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: Uz to jede, asi jen nejaky chvilkovy vypadek nekde cestou.
    Ok.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Vyzkousel jsem jak web tak mobilni appku a vse mi bezi? Jses na wifi? Muzes zkusit mobilni data?

Co se tyce provozovani appky nezavisle na webu - ne, takhle to nefunguje. Mobilni aplikace umi urcite veci ukladat do offline requestu k jejichz synchronizaci dojde v momente kdy se appka pripoji k netu. Je to zamysleno spis pro pripady kdy ses na tunelove strelnici kde neni signal..
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Aktuálně je nějaký problém s připojením. Jak na prohlížečové verzi, tak na mobilní aplikaci.
    Lze nějak provozovat aplikaci v Offline modu? Třeba i zcela nezávislou na připojení k netu a k serveru RT?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam