• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nová verze appky ke stažení (1.1.1.) - převážně bugfixing a pár drobností.

Z nových funkcí -
    favorite cartridge screen a barcode scanner nově umí náboje ze skladové zásoby i odečítat. Tedy odečítat, appka samozřejmě náboje odečítala při zadání záznamu do střeleckého deníku, ale mohlo se stát a mám reportováno, že se stalo, že uživatel si zavedl do systému omylem chybné množství nábojů. Bez přístupu k webové verzi to pak nebylo možné opravit, takže teď ta možnost je.

V obrazovce focení terčů, ten skenovací helper na určení náboje - přibyla možnost zapnout si přísvit při skenování stejně jako je to na jiných skenovacích obrazovkách.

Po vyfocení/výběru terče je možné jej otočit pomocí tlačítek.

Upravená fce zoomu při měření přesnosti pro lepší UX.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je nová verze aplikace 1.1.0

Upravil jsem převážně měření přesnosti, kdy je přidaný wizard pro referenční vzdálenost na terči a zadání vzdálenosti na jakou se střílí místo zmatenejch polí pro zadávání kde všude. Snad to teď bude trochu srozumitelnější.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

s projektem jsem neseknul, je tu pár novinek. Tak nějak finišuju redesign, není to asi dokonalé, ale myslím, že je fajn když se třeba formulář vejde na 32" monitor:)

Novinky:

Přepracoval jsem zprávy, reálně nevím jestli se to bude někdy používat, ale vzhledem k existenci "Sdílenejch laborací" nebo "Knowledge base" jsem chtěl umožnit napsat autorovi laborace dotaz atp. Psát si můžou i uživatelé mezi sebou. Tuto fci určitě čeká rozvoj, primárně zřejmě do budoucna půjde tyhle "sociální" funkce deaktivovat komplet v nastavení. Pořád platí, že pokud aktivně laboraci nesdílíte, nikdo ji samozřejmě automaticky nevidí, ale chci uživatelům umožnit, aby i deaktivovali celou fci zpráv atd, takže jim nepůjde ani napsat.

V přehledu nábojů přibyl sloupec MOA - jde o údaj o přesnosti náboje. Tento údaj se počítá jako průměr všech měření přesnosti z terčů střílených s tímto nábojem.

V detailu zbraně - střeleckém deníku se nově zobrazuje náboje se kterým zbraň dosahuje nejlepší přesnosti. Nevím jestli to shledají i ostatní užitečným, ale třeba já se velmi těším, že vytáhnu svou MAO po dlouhé době, nastřílím terče sbírkou všellijakého .22lr střeliva a vypadne mi z toho snad zajímavý statistický vzorek, který mi napoví, co mé zbrani nejvíce chutná.

Klasicky k tomu byla hromada oprav různých chyb a dalších pilování detailů.

Chci se teď zase trochu pověnovat pro změnu aplikaci, rád bych malinko poladil focení terčů a měření přesnosti, tak aby bylo víc user friendly.

Stále platí, že připomínky jsou vítány.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Je to opravené.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Problem to neni, udelam. Nevim jak na tom budu s casem pres Vanoce. Kdybych na to zapomnel tak mi to prosim klidne pripomen.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: měl bych drobnou prosbu ke střeleckému deníku - mohly by se záznamy řadit obráceně (nejnovější nahoře)? Teď se nový záznam přidá dolů jako poslední...
    Pokud jde řazení změnit a já jenom nevím jak, tak prosím nakopnout :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Poslednich par dni (a jeste par dni to bude chtit) se venuju ucesani a sjednoceni vzhledu webu a jeho jednotlivejch sekci. Ma to radu nedostatku a dodelavek, ale holt zatim takhle, hodily mi do toho vidle Vanoce.

Tak klidny svatky vsem!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: a koukám, že BT timery už mají aplikace s drilly, takže tím bych asi jen duplikoval fce jiných appek a v tom asi nevidím přínos...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přemýšlel jsem nad tím rozšířením pro dynamické disciplíny.

Teoreticky si myslím, že bych byl schopen realizovat něco jako

Připojení k shot timeru
    Start sekvence (beep ze shot timeru)
    Shot timer měří časy výstřelů
    Po dokončení vyfotit terč
    Ručně označit zásahy na fotce
    Automatický výpočet hit factoru

Reálně v tom vidím dva problémy - nemám shot timer a nejsem si jist přínosem pro střelce. Dokážete to někdo posoudit? Sám tyhle disciplíny nestřílím, ale představuji si, že na IPSC terč vystřelím řádově par ran a jsem schopen to spočítat tak nějak ručně...?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Je venku nová verze appky 1.0.9, důrazně doporučuji starou verzi aplikace odinstalovat a nainstalovat novou.

Novinky, v zásadě asi jen drobnosti:

Aplikace nově zobrazuje velikost obsazeného/volného úložiště

Check fajfky po nastavení referenční vzdálenosti a vzdálenosti od terče při měření přesnosti

Sdílení terče což vyvolává "standardní sdílecí dialog", můžete tak poslat na pár kliknutí nastřílený a proměřený terč kamarádům nebo do vaší oblíbené diskuze. Součástí sdílení jsou i informace o použité zbrani a střelivu

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak nová verze aplikace je venku (1.0.8).
    Doporučuji starou odinstalovat a novou instalovat načisto.

Budu rád za zpětnou vazbu jestli to funguje (v ideálním případě) nebo nefunguje (dost možný).

Díky!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Je to tam a fční, skvělý nápad. Díky

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: nechce, nechce, mě by se i chtělo ale pořád připomínám, že před třemi měsíci jsem provedl první zápis do databáze :D
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: Rozumím - jen brainstormuju, a plně respektuju to, že se Ti do něčeho nechce
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: ideálně se tomu automatickému rozpoznávání zásahů chci vyhnout. Nejsem schopen to realizovat spolehlivě. Něco jsem zkoušel, ale moc to nefunguje. Možná bych se tomu ještě mohl pověnovat, no, ale nevím.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: To by se dalo IMHO celkem dobře vyřešit párováním zvukové a obrazové informace - když mikrofon zachytí výstřel, a kamera zachytí zásah někam do terče, tak to byl výstřel, který chceš započítávat, a jinak ignorovat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: Také nemám timer. Největší problém vidím v tom, že telefon nemá šanci poznat výstřely z okolních stavů.

Ale importy už máme z hradel, tohle zní teoreticky jako cesta. Jen jestli to už není drbání pravou rukou za levým uchem.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: A jinak mně ber s rezervou, nechci Tě zaprcávat nesmysly, rozhodně to nenáí něco, co musíš dělat.
    Ale je fakt, že dynamická střelba má docela dost velkou platformu lidí, a kdyby ta aplikace uměla tohle, tak že bys s ní úplně v klidu mohl vylézt na komerční trh, a myslím, že by se Ti minimálně zaplatila práce
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: Je fakt že s tím rozpoznáváním výstřelu, příloadně zvukovou signalizací pro začátek střelby by to asi byl oser a nebylo by to přesné, vím jak ty timer aplikace na telefonech nefungují dobře, ale možná by se to dalo rozšířit tak, že by si člověk třeba jen ručně k terči dosypal data z nějakého profi timeru (některé možná mají i možnost exportu dat, takže by se potom dala ta data nasypat i automaticky - ale to nedokážu říct jistě, žádný timer sám v tuhle chvíli nemám)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam