• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSLRecepty - vaření
    pojdme se nainspirovat kdo co vaří - :)
    rozbalit záhlaví
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    INDIAN: Mozna teda navazu jednim ze mnou zminenych receptu - Rindroulade s tyrolskyma spenatovejma knedlikama ... urcite se da na netu najit echt recept, davam vlastni verzi - doma tomu rikame "nemecky ptacci" :)

    Pro 4 osoby potrebujeme:
    - 4 platky zadniho hoveziho ci teleciho
    - 4 platky slaniny
    - 5 mrkvi
    - 1/2 celeru
    - 2 cibule
    - 1 nakladana okurka
    - 10 kulicek cerneho pepre
    - 10 kulicek jalovce
    - 2 bobkovy list
    - 1l hovezi vyvar
    - 0.2-0.3 cerveneho vina
    - horcice, sul, mlety pepr

    Postup:
    Maso rozklememe z obou stran, opeprime, osolime a pomazeme z jedny strany horcici. Polozime platek slaniny.
    Mrkev a nakladanou okurku rozkrojime na ctvrtky, ukrojime si z cibule podobnej utvar ve tvaru tycky. Vsechny 3 (mrkev, okurku a cibuli) zatocime do pripravenyho platku a zafixujem 2-3 paratkama (nebo varnou niti)
    Vsechny 4 rolady zprudka orestujeme na panvi aby se nam zavrely. Pote je odlozime vedle na talirek (muzete zatim zhavit troubu na 180-200°C) a na ty samy panvi si pripravime zaklad na omacku - celer a mrkev na kosticky...Tuk ani neni treba, staci nam co nam predtim pustilo maso a restujem ho za obcasnyho michani az dostane nazloutlou barvu... Pridame rozkrajenou cibuli a restujeme dal az dostane celer jasne zlutou barvu... Pote pridame tak 1dcl vina a vydusime ho dokud se uplne nevstreba/neodpari a nezmizi charakteristickej octovej oder, tohle zopakujem jeste jednou nebo dvakrat.

    Do pekace s poklickou dame rolady, zalejeme orestovanou zeleninou a hovezim vyvarem. Soucasne pridame koreni (jalovec, kulicky pepre a bobkovej list). Ja si je davam do varnyho sacku na koreni, odpada mi tak pak voser vsecky pak lovit je a odpocitavat. Mno a tohle vsecko prikrejeme a dame do trouby na 2.5-3h.

    Pote pekac vyndame, vyndame koreni, maso vylovime stranou, zeleninu bud propasirujeme nebo rozmixujeme tycakem, pripadne dosolime. Zahustovat uz ani neni treba

    Knedliky:
    - 5 housek nebo rohliku
    - 2-3dcl mleka
    - listovy spenat, cca tak misku 3dcl
    - 1 cibule
    - 2 strouzku cesneku
    - 2-3 vejce
    - maslo
    - strouhanka
    - lzice soli

    Pecivo rozkrajime nebo rozdrobime v ruce na kosticky a zalejeme vlaznym mlekem se soli. Prohneteme, vmichame spenat a rozkvedlany vajicka a nechame odpocinout.
    Mezitim si nakrajime cibuli a osmazime ji lehce do zlatova na masle. Pote pridame nadrobno rozkrajenej cesnek .. Chvilku restujeme, nechame vychladnout.
    Pote smichame vsechno dohromady a tuhost testa ladime strouhankou; je treba aby bylo konzistentni, lehce lepivy ale ne zas moc tuhy, zkratka aby proste drzelo pohromade. Vytvorime si kulicky o prumeru cca 5 cm a nechame zas tak pul hodky ulezet.

    Pripravime si meztim kastrol s parackem na knedliky s vodou nebo pokud mate jakykejkoli prostredek na vareni v pare... V momente co je voda ve varu polozime knedliky a nechame pod poklickou 25 let v pare.
    Po vyjmuti je jeste polijeme rozpustenym maslem, ja si je davam treba jeste na chvilku do jeste teply trouby aby mi nevychladly, to maslo soucasne zajisti ze neoschnou.

    A voilà, mate hotovo 8)

    Vysledkem je diky tomu jalovci a hovezimu lehce zverinova chut a diky ty korenovy zelenine chutna samozrejme tak trochu jako svickova, ale mozna jeste lip :)
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    INDIAN: Daj potom vedieť či ti to chutilo ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ARANIUS: Dost mi to pripomina recept francouzskej Boeuf bourgignone anebo nemeckou Rindroulade ;)) .. teda ale bez toho kecupu a kari, to uz sou takovy spis street food primesi ;)) ale zkusim, dik za tip
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    Recept ktorý vznikol pri učení sa na skúšky v rámci VS u spolužiaka na mlyne kde býval s rodičmi:

    Potrebujeme:
    Bravčové alebo hovädzie mäso nakrájané na kocky, naložené v marináde z cibule a oleja
    Červené víno
    Slanina, nakrájaná na drobno
    Šampiňóny, nakrájané na drobno
    Kečup
    Worchester
    Kari, čierne korenie
    Ryža

    Postup:
    Na rozpálenej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, pokiaľ nepustí šťavu.
    Pridáme šampiňóny, okoreníme čiernym korením a trocha ich osmažíme.
    Pridáme 1 dc červeného vína, počkáme pokiaľ sa víno neodparí.
    Na pripravené “ p o d h u b i e ” d á m e
    namarínadované mäso, najprv ho trošku osmažíme a keď chytí farbu zalejeme ho 2-3 dc červeného vína.
    Dusíme pokiaľ sa nevyparí víno.
    Medzi tým si pripravíme omáčku.
    V miske zmiešame kečup, worchester a kari korenie podľa chuti.
    Pripravenú zmes pridáme na panvicu a ďalej varíme pokiaľ omáčka sa poriadne nepresiakne s ostatnými ingredienciami a nezmení farbu na hnedú.
    Ak omáčka zhnedne je to signál, že naša špecialita je pripravená.
    Podávame s ryžou a zvyšným červeným vínom, ktoré sme neminuli na varenie.

    Dobrú chuť !
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    Z konzervy červených fazolí ve slaném nálevu 400g odstraníme nálev, přidáme půl lžičky dijonské hořčice a konzumujeme.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    AUSSIE: RAW svíčková omáčka? :))
    ale dobrý, to mě nikdy nenapadlo tuhle podzimní protirýmičovou směsku zvlhčit tatarkou!
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Zeleninový salát pro pro starší i mladší pány na zvýšení potence
    Na jednu porci nastrouhat 100g celeru, 100g petržele, 100g mrkve (vše syrové), smíchat s tatarskou omáčkou (100ml) nebo bílým jogurtem (150g), případně lehce okořenit Podravkou. Sníst s pečivem.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam