• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    Vrátili jste se právě od zubaře?
    Pojdťe si navzájem pofoukat bolístku, na kolik vás dneska přišel váš nekončící zářivej úsměv.
    Vrtání, hygiena, implantologie, ortodoncie ... všecko.
    Založíme žebříček kategorie TOP investorů, hlavní cenou celoroční soutěže budiž čestné uznání a titul s vtipným názvem.
    A kdo má za 0, je největší boss v kategorii Čistič.
    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    CORNELA: Ja tedy nejsem zubar, takze fakt nevim:) a mam ve svym veku 2 kazy. Cistim normalne, mam proste kliku, na dentalni hygienu chodim normalne 1x za rok a na bezny kontrole mi zubarka rika vety jako : Vy se s tim chrupem v tomhle veku jdete vyfotit 😅

Dcera se tu para s elektrickym kartackem kazdy den, stopuje si na mobilu cas, aby to bylo perfektni. Rozhodne si cisti zuby nejdelsi dobu z cely rodiny. Chodi 1x na prevenci, chodi na dentalni hygienu. Zuby si pry cisti spravne, to tam vcera resili, el.kartcek mela sebou. Jako fakt nevim, co dela spatne a je dospela, tak co ja jako s tim. Jestli neco delala cele ty roky blbe, tak proc zubarka neco nerekla? Nebo ortodontistka? (Tam uz ale nechodi dlouho, nevim, treba 8 let, rovnatka mela na noc). Nebo ta pani na DH?
    Ja jsem tomu zadnou pozornost nevenovala. Uzdicku nahore ma srostlou, to je videt, ale tak snad zubarka to taky videla a mela ji to rict, ne?

A znovu - nemam problem to zaplatit.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    FIFI: Tak odhaleny krcky a paradontoza typicky nejsou znamkou perfektni zubní péče zeo... A že se lékaři vymkli bych netvrdila, prostě už jen neposkytují péči na svůj úkor a do mínusu, jako to dělaj nemocncie, prostě nelze mít západní medicínu za východní peníze
    FIFI
    FIFI --- ---
    ENDER: U nas nase hygiena stoji nekdy treba 700, jindy 1000. Nevim presne. Dcera tam chodi pravidelne, ja taky, dokladame to do OZP a vzdy prispeji. Toto byla hygiena primo z te kliniky, kde ji budou v prosinci delat ten zakrok.

Psala jsem to sem treba zde FIFI:
    FIFI
    FIFI --- ---
    CORNELA: Tomu moc nerozumim.

Moje dcera mela na prvnim stupni ZS 2x delanou uzdicku laserem. Prvne jsme to take platili, pak to lekar zaplatit nechtel, ze pry se to tak zahojilo, az to znova srostlo 🤷‍♀️Dal jsme to jiz ny rodice neresili, prece ma toto hlidat zubar, ne? Chodila na rovnatka, tam take nic nerikali.
    Ted je dospela a o zuby pecuje, chodi kazdy rok na dentalni hygienu a stale chodi k te stejne zubarce od prvni navstevy asi od tri let, stejne jako chodi o jeji 5 let starsi bratr a jako chodim ja. Zubarka obcas na kontrole pronesla, ze dasen ustupuje a odhaluji se krcky.
    Letos se uz samotne dceri nezdala ustupujici dasen dole, sla k teto zubarce a ta, ze se s tim nic delat neda, ale napsala ji tedy zadanku na parodontologii s tim, ze zubarka nevedela, do ktereho zarizeni jit. Tak dcera patrala po netu, procitala recenze a nekam poslala zadanku a rtg, pak se tam tedy objednala a vysledek je tento.

Ja samozrejme nevim, zda jsme my/dcera/zubarka/ zanedbali. A rozhodne nenadavam. To, ze se zubarska pece vymkla je fakt, ja jen to konstatuji.
    My to samozrejme dceri zaplatime, je studentka a penize na toto nema. Dentalni hygienu castecne proplati OZP, poslali jsme dceri sve body a bude to platit z toho.
    Taky sla 2x darovat plazmu (naposledy v pondeli) a to ma tedy za kazdy odber 1000Kc a z toho si tedy bude toto - cast tech zubu platit.
    Na plazmu uz nechci, aby dal chodila, protoze tam malem prvne malem omdlela. Jak rikam, nemam problem to zaplatit, dokonce jsme cekali vic. Pro nekoho to urcite problem byt muze.
    Zda je pricina, ze to zase srostlo, nevim. Snad se to povede zachranit, zuby ma celkem bez kazu, to maji obe me deti po sve matce:)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ENDER: vzdyt jenom ta modra guma okolo zubu stoji snad litr a je jenom na jedno pouziti
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    FIFI: Tak asi by bylo fajn pátrat po příčině, než nadávat na to, že někdo dělá medicínu za peníze, kolik opravdu medicína stojí.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ENDER: Dcera ma odhalene krcky.
    Budou ji rezat uzdicku nahore a dole to bude zakrok na ty krcky. A nejdrive musi 2x na tu hygienu (jednou uz tedy byla vcera)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ENDER: Co muzeme delat! Zubari se proste vymkli.
    ENDER
    ENDER --- ---
    FIFI: Wtf? To jsou slusny palby, ja jsem tak na pulce. Vstupni jsem teda mel mit za 1000, ale nakonec mi (asi kvuli stavu zubu) dali slevu na 600. Hygiena za 1500, ale tam jsem byl asi jednou za 5 let.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Ja platila tento tyden za dospelou dceru:
    V utery vstupni vysetreni 3000
    Vcera dentalni hygiena 2700
    Bude nasledovat - rijen - dalsi dentalni hygiena
    Prosinec - zakrok
    Dalsi prosinec - vyndani stehu.

Celkem to bude za 16 tisic
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    AUSSIE: Včera 5240 za dokončení opravy onoho zubu.
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    6850 endodoncie 4 kanálků + příprava na korunku
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    1550,-
    Chodime s RANDOM_NIGHT ke stejne zubarce a je skvela :) Dneska vyjimecne bez Kofferdamu, ale i tak to byla pohoda.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    WEWERKA: Přesně tak, člověk se slušně vyspi :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    AUSSIE: Vzdycky dostanu Kofferdam, takze mi nic nelita do pusy a hodinku relaxuju na kresle. Mam problem s tim neusnout. Pohoda :) Nekdy jsou to i cca 2 hodky, kdyz dela vic kazu najednou.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    AUSSIE: To je normální čas ošetření u malýho az středního kazu pod mikroskopem
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Dnes 2600.-za vyvrtání velkého kazu. 1 a půl hodiny (!) strávených v zubařském křesle.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Před týdnem 6450 za pulpotomii a provizorní výplň.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Vstupní prohlídka 1500,-
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Čištění kanálků 4950.-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam