• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Nepodařilo se načíst diskuzi.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARGASAbstinujeme pro lepší život - Řekni alkoholu NE
    Předáváme si postřehy, úspěchy i nezdary. Diskuze pro všechny, co se rozhodli přestat pít alkohol.
    rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NOISEGATE: Dávám přednost filtrované vodě.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DOCKINEZ: leda chlastat tichá vína
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OK, změňme téma.

Pro mě osobně je další prima bonus abstinence i skutečnost, že zbytečně neplatím státu spotřební daň z alkoholu.

Protože ruku na srdce: daně z podnikání i všechny další závazky vůči státu platím do halíře, ale nevidím důvod, proč erár ještě krmit svejma neřestma.

Každá koruna, kterou nenacpeš státu, je dobrá koruna :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Sociální sítě - "Nelíbí se mi jeho názory, tak je určitě špatný člověk". Díky za podporu, vážím si toho, ale ať zbytečně nekrmíme trolly.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tvl co to zas bylo? Nějaký sympozium lidový farmakologie při Vysoký škole života?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VANVREN: A co třeba auto a nůž?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TOREN: Na otazku jsem ti jiz plne odpovedel v predchozim textu. Svoje projekce a/nebo komplexy si budes muset lecit na nekom jinem, idealne ale u odbornika. Na tohle nemam ani cas ani naladu.
    TOREN
    TOREN --- ---
    LAUNCHER: tak jak tady psal VANVREN výčet (střídání nálad, agrese, neklid, úzkost, deprese, podrážděnost, abnormální chování, poruchy spánku, snížení libida, panická ataka, stres, třes, závrať, porucha souhry pohybů (dyskineze), zvýšená psychomotorická aktivita, ) těch potenciálně nebezpečných vedlejších účinků je docela alarmující....proto se ptám, jestli si tohle doktor riskne, zvlášť kdy teď nově budou muset i ty léky prověřovat a těžko můžou tvrdit že o tom nevěděli.
    VANVREN
    VANVREN --- ---
    TOREN:
    VANVREN:

už jen z výčtu vedlejších možných účinků je jasný, že člověk na těhle práškách by zbraň neměl dostat do ruky:

střídání nálad, agrese, neklid, úzkost, deprese, podrážděnost, abnormální chování, poruchy spánku, snížení libida, panická ataka, stres, třes, závrať, porucha souhry pohybů (dyskineze), zvýšená psychomotorická aktivita,
    VANVREN
    VANVREN --- ---
    TOREN:

to se uvidí až ted budou lustrovat všechny tlustý magory co dávají DI na práškách než jim vydají ZP

Praktici budou muset povinně zkontrolovat, jaké léky bere žadatel o zbrojní průkaz - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-praktici-budou-muset-povinne-zkontrolovat-jake-leky-bere-zadatel-o-zbrojni-prukaz-40510957
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TOREN: Ritalin - Je to lehká porucha koncentrace, nekoušu 🤭. S ŘP, s dětmi, se ZP, kompatibilní. Mám to/se rád, AD zvládám kompenzovat (ač je to boj) a HD mě myslím dobře živí.

Doktorka na to, že její manžel na svoje kvery, po dětech, taky už moc nemá čas. Stejně jako já.

Ale ta moje obezita je zdraví poškozující a k dětem nevhodná. Pokusím se zase zhubnout (to umím) a znovu nenabrat (to mi nejde).
    TOREN
    TOREN --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER:

je to bezpečný když má člověk s ADHD na ritalinu zbrojní průkaz a skříň plnou zbraní ? jako pro rodinu i osoby kolem ? A co na to doktor?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HONZA09: Ritalin <- I am here
    Ozempic <- Snad za pár měsíců, wish me luck
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAUNCHER: Na obezitu i ADHD je dobrej pervitin...

Just kidding :)
    VOY
    VOY --- ---
    HONZA09: To je samozrejme mozny. Drzim to asi neco pres dva roky a asi bych nechtel prisahat na to, ze to vydrzim na vzdycky, byt v tenhle moment mi alkohol nechybi. Asi by bylo znamkou neceho dost neblahyho kdybych si nasel nejaky duvod co by se mi zdal dost dobry proto pit znova, predpokladam, ze bych s tim mel asi spojeny dost silny pocity viny, ze jsem to nezvladnul udrzet.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Celý život bez alkoholu / rozhodnutí v dětství.

Ťuk ťuk nikdy to nikomu nevadilo, jak píše Dockinez reakce okolí vždy pozitivni, že je odvezu atp.

Případně kdysi rok pracovně v Pakistanu - nadšení, že se na mě jakožto na ne-muslima dá legálně nakoupit hromada alkoholu a pak je ještě jako střízlivý odvezu 🙉

(Tím na nikoho nemůžu machrovat - hroznej boj s ADHD, od 35 do teď s obezitou, chodit spát včas a pravidelně atp.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HONZA09: Mně pomáhá, když si v takovou posranou chvíli uvědomím, že teď je mi blbě i bez alkoholu, a s ním že by to bylo ještě o dost horší.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VOY: Je to tak. Ale nikdy nevíš, co se může posrat a jak dlouho Ti to vnitřní přesvědčení vydrží.
    VOY
    VOY --- ---
    Z moji zkusenosti to je vsechno o tom jak moc je clovek o tom nepiti presvedceny. I kdyz jsem pil pivo, nikdy jsem poradne nepil panaky, nic mi to nerikalo a od jisty dobu jsem tomu rekl komplet ne. Vzdycky jsem rekl "ne, panaky nepiju" a tim pro me tema bylo ukonceny. Mozna to ze jsem o ty veci opravdu vnitrne presvedcenej nejak vidi i ten clovek co se pta a nestalo se mi, ze by nekdo nalehal dal. Dneska uz nepiju vubec, ani pivo a vino a taktez si nedovedu predstavit, ze by me nejaky natlak dokazal zlomit. Mam v sobe vyreseny, rozhodnul jsem se nepit a opakovany nalehani bych pak asi resil tak, ze bych se o tom s dotycnym dal vubec nebavil. Podle me je klicem dostat se za tu hranu kdy to pro abstinujiciho znamena nejake premahani se nebo odrikani. V momente kdy proste jen jedna z dalsich veci co nedelam tak me nelze presvedcit o nic snaz nez treba abych snedl kozi syr, cervenou repu nebo sel tancovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam