• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARGASAbstinujeme pro lepší život - Řekni alkoholu NE
    Předáváme si postřehy, úspěchy i nezdary. Diskuze pro všechny, co se rozhodli přestat pít alkohol.
    rozbalit záhlaví
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    WRNQ: lucky you! :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WRNQ: lépe bych to nenapsal :)) od vánoc nepiju, do 1. června si dávám pauzu stejně jako vloni, je to skvělý :)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    MRKEVREDKEV: Asi patříme mezi to málo rodin, kdo to tak nemá. Pokud tím rizikovým členem nejsem já:))
    Celej život jsem to brala jako standard, že se kolem mě nelilo, o to víc jsem byla překvapená, že (skoro) všude jinde to je jinak.
    VOY
    VOY --- ---
    MIGHT: To s tou mentalni gymnastikou jsi vystihl. Ale to vicemene probiha s kazdou veci, ktera nas tesi, a ktere si nemuzeme z nejakeho duvodu doprat nekonecne mnozstvi. Takze kdybych to vzal do extremu musel bych se vlastne vzdat skoro vseho, kvuli cemu "stoji za to zit." Nicmene presne z tohoto duvodu je pro me snazsi nepit vubec a proto by asi taky bylo snazsi se vzdat sladkosti a kofeinu uplne. Ale tam zatim nejsem.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    MIGHT: Mám to podobně a taky cca 5 let ;) Cigára už asi 12 let..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jako tvl, když uvážím, jakej zápřah mám každej den s prací, abych v pohodě a s rezervou uživil rodinku, abych je nezanedbával a ještě se každej večer znovu a znovu dokopal uvařit kafe nebo čaj a sednout k psaní diplomky, i když už se mi nechce a mám pocit, že mi to vůbec nemyslí, tak kdybych k tomu ještě pil alkohol, asi bych už nestíhal vůbec nic. I bez alkoholu mám pocit, že mi dny a týdny utíkají pod rukama neskutečným tempem.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Je to už více než pět let, co jsem prakticky přestal pít alkohol, a podobnou dobu nepiju ani kávu. Rád bych uvedl, že nejde o stoprocentní abstinenci, ale devadesátidevítiprocentí. Dám si třeba třikrát za rok přípitek na oslavě nebo jedno pivo na alpské chatě, pokud nemají nealkoholickou variantu. A byla to právě tahle dlouhá zkušenost, která mi umožnila vnímat střízlivost ne jako omezování, ale jako hlubokou formu sebezkušenosti.

https://www.tomasgavlas.cz/post/st%C5%99%C3%ADzlivost-jako-sebezku%C5%A1enost-pro%C4%8D-p%C5%99estat-p%C3%ADt
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    V České republice nenajdete rodinu, kde by nějaký její člen neměl problémy s pitím, říká expert Barták | Cyklus CHLAST – Page Not Found
    https://pagenotfound.cz/clanek/v-ceske-republice-nenajdete-rodinu-kde-by-nejaky-jeji-clen-nemel-problemy-s-pitim-rika-adiktolog-bartak-or-cyklus-chlast?
    ANANAS
    ANANAS --- ---
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    ANANAS: https://archiv.hn.cz/c7-67761840-11um3n-2ac31a492cb8f55 a dole kliknout "jen pokračovat na článek" ...asi to bylo rozbitý
    ANANAS
    ANANAS --- ---
    JARDABEREZA: ako sa dostanem k celemu clanku pls?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Odemknul jsem článek...
    Tři piva ve třiceti letech se nerovnají třem pivům v šedesáti. Jak se s věkem mění dopad alkoholu na tělo i mozek? | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://archiv.hn.cz/c1-67761840-tri-piva-ve-triceti-letech-se-nerovnaji-trem-pivum-v-sedesati-jak-se-meni-dopad-alkoholu-na-telo-i-mozek
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NOISEGATE: Dávám přednost filtrované vodě.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DOCKINEZ: leda chlastat tichá vína
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OK, změňme téma.

Pro mě osobně je další prima bonus abstinence i skutečnost, že zbytečně neplatím státu spotřební daň z alkoholu.

Protože ruku na srdce: daně z podnikání i všechny další závazky vůči státu platím do halíře, ale nevidím důvod, proč erár ještě krmit svejma neřestma.

Každá koruna, kterou nenacpeš státu, je dobrá koruna :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Sociální sítě - "Nelíbí se mi jeho názory, tak je určitě špatný člověk". Díky za podporu, vážím si toho, ale ať zbytečně nekrmíme trolly.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tvl co to zas bylo? Nějaký sympozium lidový farmakologie při Vysoký škole života?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VANVREN: A co třeba auto a nůž?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TOREN: Na otazku jsem ti jiz plne odpovedel v predchozim textu. Svoje projekce a/nebo komplexy si budes muset lecit na nekom jinem, idealne ale u odbornika. Na tohle nemam ani cas ani naladu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam