Jak resite rodinne oslavy, Velikonoce, Vanoce, atp, kde se typicky lidem davaji panaky, nekdy i nuti. Co rikate? Ja vyzkousel uz:
- nechci si dat, protoze nemam naladu (ty lidi me znaji treba i z dob, kdy jsem si dal rad, takze to moc nefunguje)
- omlouvat to zdravotnim stavem nebo leky (nemuzu, protoze ekzem, protoze beru nejake leky, atp, ale nerad lzu, takze jakmile sem se ekzemu zbavil, prestal jsem to pouzivat)
- ridim (to se zda, ze lidi chapou docela dobre)
Ja vim, ze je dost tristni, ze si clovek v CR musi ospravedlnovat, proc do sebe nechce lit organicke rozpoustedlo, ale proste to tak je ... Ted uz si lidi kolem me celkem zvykli na to, ze (temer) nepiju a mam celkem pokoj. Az tedy do doby, kdyz se treba nejaka oslava rozjede a zase se najdou demoni/demonky, kteri maji potrebu lit do kazdeho chlast. Toto zatim resim tak, za na takove party jdu brzo, abych ti lidi stihl jeste strizlive a jakmile uz jsou dost pod parou, tak jdu dom.
Ale napadla me odpoved: "Hele me vubec nevadi, ze pijes, to je v pohode, ale ja si fakt nedam, diky ..." Protoze mi prijde, ze tihle demoni ten chlast nuti i kvuli mozna nejakemu svemu pocitu viny nebo co ... Co myslite? Proc lidi nuti alkohol jinejm na oslavach atp?