• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KIETESLA - elektromobily/automobily/(EV) značky TESLA - koupě, provoz, servis, zkušenosti, inzerce.
    Klub o automobilech - elektromobilech (EV) značky TESLA

Tabu není nic mj.:

- kde koupit (nové, starší)
    - provoz
    - servisování (servisy, zkušenosti)
    - závady , řešení
    - inzerce
    - fotografie nejen ze života
    rozbalit záhlaví
    MADBANANA: Já mám, ale zjistil jsem to až dneska, když jsem četl že je. Takže nevim od kdy ho auto má
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Dneska se mi objevil 2026 map update, tak jsem z toho měl obrovskou radost, pustil jsem stahování, který ale jelo děsně pomalu a přišlo mi, že se to po nějakých 10 % přestalo hýbat. Zkusil jsem restartovat systém, jestli se to neprošťouchne a po restartu tam ten update už nemám a tvrdil mi to, že 2025 je aktuální. Máte už někdo 2026?
    DWAY
    DWAY --- ---
    DWAY: btw nejak sem se k tomu nevratil, ale pomohla. Vymenil jsem ramena (uz nekdy v Brezenci) a od te doby ani vrznuti v desti, mokru, snehu vse ok.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    RATTKIN: Jedno auto v Turecku? Wat?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADBANANA: update navigačních dat jsou zvlášť od update software a jsou 1,5 roku staré po celé evropě. Asi trest za to že nechceme schválit FSD.
    obrázky na displeji jdou online a jsou aktuální, ale jsou to jen obrázky, nepoužívá se to pro nic.
    Prý jedno auto v turecku má mapy z tohoto února, toužebně čekáme.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Jak je to s aktualizací navigačních podkladů? Jezdím po trasách, kde je nová silnice zakreslená v mapě, ale navigovat to po ní neumí. Už proběhlo několik updatů a furt nic. Carplay furt taky nikde, i když jsem slyšel zkazky, že se to snad zmní. Můžu tomu nějak pomoct a nebo si budu muset pořídit držák na mobil vedle displeje a navigovat na mobilu?
    LELI
    LELI --- ---
    RUTHER: promin, ale:

1) ci jsi tady alter-ego a proc ses tu ted vyskytl

a

2) co to meles? Pojistovna ti zaplati nebo rekne jak mas vyrešit a zaplati nasledne to, co si s ni sjednas. Do neautorizovanyho servisu muzes jezdit s novym autem, stejne jako do autorizovanyho s dvacetiletym...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LELI: Jo, nevím, ... mám dojem, že auta starší 5 let končí v neautorizovaných servisech... ale jestli tohle nějaká pojišťovna zaplatí, tak bezva.
    LELI
    LELI --- ---
    RUTHER: tak jako vsechno, tak se i tohle da pojistit...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    NO ... už asi bylo

RUTHER
    RUTHER --- ---
    Jako spíše jsem chtěl zavést diskuzi na téma, co když ti skočí kamínek na kapotu zhora... protože jsem měl takhle lehkého pavoučka a byla to docela pálka... tohle auto není pro chudý.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LELI: Nejsem tak napřed v technologiích, jako místní, prakticky teslu nesleduju, já objevil kolo. Radujmež se.
    LELI
    LELI --- ---
    RUTHER: nejakej specifickej duvod, proc sem davas rok stary clanek? :-)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    prosklená střecha
    2025 Tesla Model Y Juniper Refresh: A Comprehensive Guide Of Every Improvement | Zecar | Reviews | News
    https://zecar.com/reviews/tesla-model-y-juniper-refresh-a-comprehensive-guide

DWAY
    DWAY --- ---
    LELI: v zime 3,8 ted 4,5. Takze ano :)
    LELI
    LELI --- ---
    Ted mi prislo vyuctovani za duben od pre mobility - ac za 6,4 kc vc dph a dc za 8,3 vcetne dph - je tam nejaka bonusova sleva za neco myslim na tri mesice, dohromady 300 kwh nabito a ujety kilometry za duben bohuzel nevim.

NIGHTHUNTER: eon za 8 dc je dost zajimavej.
    LELI
    LELI --- ---
    WRIGLEY: 4 kc konecna cena vcetne dph a distribuce a vseho? jakoze kdyz vydelis svoji fakturu poctem odebranych kWh? To mas stesti jako malokdo, obvykly prumer byva kolem tech 6-7...

8 kc ma PRE i CEZ na AC, Lidl ma 7 myslim a Kaufland mival asi 5, ale ten mam daleko, tak nepouzivam

10 kc na DC ma pre a lidl, cez nevim z hlavy... Tesla supercharger ma na DC taky treba 8,5 - zalezi na hodine kdy tam prijedes.

Paklize budes nabijet za 10, spotrebu budes mit 15/100km, tak jezdis cca za 3,5 litru nafty po prepoctu. Lze nabijet levneji, od nuly vejs, lze samozrejme nabijet draho, kdybys nabijel jen superdraho, coz je treba 20 kc/kwh, tak je to jakobys jezdil za 7 litru nafty. S 3 a viceset-konovym autem. Obvykle lidi v tydnu jezdi nekam nakupovat - behem toho ACckem dobijes asi tretinu baterky, coz ti kolikrat staci na ten tydenni jizdni cyklus. Zalezi jak fungujes a podle toho mas tu kompatibilitu vetsi nebo mensi, ale i kdyz budes v tom tescu nabijet za 10 DCckem, tak te to nabiti baterky z 10 na 90 procent vyjde o asi 50 haliru na km draz.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    WRIGLEY: Lidl ma AC za 7 Kc/kWh, E.ON ma za 8 Kc/kWh všechny nabijecky (i DC) pod 100 kW mezi 20:00 a 8:00…
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LELI: tak 8 jsem nasel zatim jenom u PRE pro stavajici zakazniky (kdyz odebiras elektrinu na baraku od nich), jinak jsem vsude videl spis 10-16 a zakladni cena na kW je tak 4kc
    LELI
    LELI --- ---
    WRIGLEY: To nevim jak jsi na to prisel. Cena za dobijeni je konecna, bez cen za distribuci, jistice, OZE, etc...

za AC mas treba 7 nebo 8 czk vcetne dph

doma mas kdyz to vsecko sectes, tak kolik? 6?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam