• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NANTHEIBrož. Od spon doby bronzové po současný šperk
    Původně plnily čistě praktickou funkci, postupně se však z broží stal jeden z nejoblíbenějších šperků novověku. Dámy je nosily uprostřed živůtku, zejména zlaté brože mívaly v různých dobách ověsky nebo dokonce malé hodinky na připojeném řetízku. Dneska opět přicházejí do módy a jejich výhodou je, že se dají připnout prakticky na cokoli.

Ukažte svoje brože moderní i vintage, ujetý, romantický i statement pieces.
    Kam na ně, kam je píchnout, kam si je vzít?
    Omluvte taky občasný historický exkurz správkyně - starožitnice a sběratelky ;)

rozbalit záhlaví
    AYAKO
    AYAKO --- ---
    Wales Bonner (tvurce broze, co vynesl Hamilton na lonskem Met Gala) a jeho Compass Brooch z roku 2023. Je ve trech barevnych provedeni a mne tu chybi jeste kombinace red/blue (nejhezci je stejne ta na prvnim obrazku).
    • A hand painted bead made by artisans in Ghana is the centrepiece of the Compass Brooch. Every bead is unique. It is accompanied by rutilated quartz crystals, Tiger Eye disc beads, and gold plated brass.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Kdyby někdo z vás chtěl třeba nějakou jednodušší brož vytvořit a udělat si výlet do Zlína. 😅

Galvanoplastika ve šperku > 9.2. 2026 > Zlín – Nanostudio
    https://www.nanostudio.cz/produkt/galvanoplastika_09-02-2026_zlin/
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Moje milá maminka mi z výstavy o jednorožcích v umění přivezla tuhle brož. Ale teda nevím, jestli se odvážím ji nosit. Ten roh je takovej... ehm... zvláštní

AYAKO
    AYAKO --- ---
    AYAKO: jeste dodam: The Jug Brooch, created for the 2025 Met Gala, and worn by artist Sam Smith, marries the KHIRY Signature Jug Silhouette with sculptural carnations. Crafted in polished sterling silver with a single malachite cabochon.

The jug silhouette is a symbol of unspillable life, originally introduced to the brand in Collection 002, Nomads at the end of Empire. Inspired by calfskin water carrying bags used throughout the diaspora. The piece is designed to feature a live carnation, alongside its sculpted counterpart, treating the living flower almost like a center stone, and rounding out the piece’s poetic meaning.

NEI: souhlas, taky by mi jako sperk postacila jen ta broz. Na druhou stranu tady nejsme v Modnim nebi, tak se zamer jen na tu krasnou broz!)
    NEI
    NEI --- ---
    AYAKO: Za mě těma náušnicema už je to překombinovaný.
    Ale brože s karafiáty super.
    AYAKO
    AYAKO --- ---
    NANTHEI: jsem chtela dopsat, ze na Met Gala bylo tech krasnych brozi na muzskem osazenstvu vice, ale vlitla mi sem kolegyne, tak jsem byla rada, ze jsem ten odkaz aspon rychle postla. Ale polepsim se, takze:

za me napr. Sam Smith s partnerem Christianem Cowanem a jejich broze od Khiry s zivymi karafiaty.

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    AYAKO: kdyžtak příště prosim trochu snahy a něco k tomu napsat, aspoň "titulek" nebo svůj nejoblíbenější kus a ideálně vybrat třeba jednu fotku ;)
    samotný linky bez čehokoli (popisku, názoru, obrázku) jsou takový trochu...

já třeba miluju toho hada od Bvlgari, co má Zendaya _na zádech_ ♡

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    já to říkám pořád, brož je univerzální šperk pro všechny věky, pohlaví, gendery a styly. miluju, když je nosí chlapi.

na fotce je Lewis Hamilton, pilot Formule 1, na loňském Met Gala

ULO
    ULO --- ---
    _
    a moje oblibena
    ULO
    ULO --- ---
    _
    slecna se dnes taky vyzdobila brozi
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Dneska bijoux vážka

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ZLOKOCKA: krásný art deco a granáty ♡
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Tady je moje skromná sbírka - už tam vidíte i list, na který jsem našla inspiraci právě zde :).

GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Na kabátu :)

ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Ooo, ta je ovšem nádherná i bez ohledu na slavné jméno!
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: je to jeden z jejích ikonických kousků, ale nikdy jsem ji neměla v ruce a neviděla ji zezadu, a vůbec z profese jsem naučená neposuzovat předměty podle fotky, tak jsem se chtěla ujistit :)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NANTHEI: a podle čeho jsi to poznala?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Drobnůstka co jsem dostala k Vánocům.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam