• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NANTHEIBrož. Od spon doby bronzové po současný šperk
    Původně plnily čistě praktickou funkci, postupně se však z broží stal jeden z nejoblíbenějších šperků novověku. Dámy je nosily uprostřed živůtku, zejména zlaté brože mívaly v různých dobách ověsky nebo dokonce malé hodinky na připojeném řetízku. Dneska opět přicházejí do módy a jejich výhodou je, že se dají připnout prakticky na cokoli.

Ukažte svoje brože moderní i vintage, ujetý, romantický i statement pieces - včetně pinů, jehlic a odznaků.

Kam na ně, kam je píchnout, kam si je vzít?
    Omluvte taky občasný historický exkurz správkyně - starožitnice a sběratelky ;)

rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Jedna moc.pekna architektonická od Barbory Hainzove

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    celej den po mně něco lezlo :)

AYAKO
    AYAKO --- ---
    Oscars 2026

a mnoho dalsich.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    NANTHEI: Pěkný. Podobnej hledám. :-)

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    já jsem tady pochopitelně fotila ten klíč.
    ale dávám sem tu fotku proto, že brože nemusí být nějaký výrazný solitéry. nemusíte mít brož... a nic. tady je ta od Honzy Vlasáka spíš v tónu mýho oblečení a doplňuje ho, než aby z něj vyčnívala.

RENFRI
    RENFRI --- ---
    NANTHEI: Právěže ten smalt je úplně bez vady, perly jsou přírodní, je prostě nádherná.
    Pro tebe ještě zezadu. :-)

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    RENFRI: tak to by šlo, teda. smalt plique-à-jour se moc často na trhu nevidí :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Zlatá brož z roku 1900, zdobená smaltem, ulovená dnes v Zinnowitzském antiku.

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    RENFRI: okay :)) tu jsem tenhle týden někde viděla, no.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jeden nedávný úlovek, který tu nejspíš někdo pozná. :-)

DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Dnes v klopě se špendlíkem s hlavičkou britské pozemní armády z let 1953-2023 (povrchová úprava staybright)

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    tak potvrzeno, brože jsou prostě megatrend. Armani, Moschino, Ralph Lauren, na Autumn/Winter 2026 byly všude.

Brooches Are The Biggest Catwalk Jewellery Trend Of Autumn/Winter 2026 | British Vogue
    https://www.vogue.co.uk/gallery/jewellery-trend-brooches-aw26

RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI
    NEI --- ---
    RENFRI: Ahá, díky
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI: jsou, jen mají zelený stonek, to je podle toho, kterou variantu vybereš.
    NEI
    NEI --- ---
    RENFRI: Ty ale nejsou stejné jako ty které má na sobě SAT_ANN.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Prý jsou piny také brány jako brože, tudíž jsem rád, že i já mohu přispět svou ochočenou liškou z malého Prince :)

GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    NANTHEI: oprava: pro mne na zapamatování divné
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam