• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHTainted Grail: Fall of Avalon

Vstupte do temné reinterpretace artušovských legend v tomto RPG z pohledu první osoby s otevřeným světem. Prozkoumejte svět uvězněný v nekonečném podzimu, buďte svědky pádu legend a dělejte smysluplná rozhodnutí zapletená do komplexního, rozvětveného příběhu.

Tainted Grail: The Fall of Avalon on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1466060/Tainted_Grail_The_Fall_of_Avalon/
    rozbalit záhlaví
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Závodu = takových
    KULHY
    KULHY --- ---
    Dneska jsem si dal četné pochůzky po rozích. Vyčistil pláž a zatopené doly a začal zkoumat vesnicí. Příště se konečně vydám víc na sever. Je to fakt love letter first person erpégéčkařům. Ten svobodnej průzkum prostředí je top. Nejvíc mě pobavilo, když jsem zkoumal jednu lákavou průrvu ve skále, jestli tam není něco zajímavého, ale když jsem tam skočil, nasel jsem kostru a nešlo se vyšplhat ven. Závodu momentů tam je.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    hihi

Tainted Grail vs Skyrim - Physics and Details Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=Xvb-wDUFjYs
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    jinak teda me to na i9/3070 bezi naprosto v pohode ve 4k na high settings (s povypinanejma nebo snizenejma usual suspects jako motion blur, dof, clouds, mlha, plus teda mam hozenej fps limiter na 60:p)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: Jakmile je svět načtenej, tak to sviští, ani větrák mi nehučíííí
    L4MA
    L4MA --- ---
    PHOW_SAATCH: loading bude na tvy strane, na 7800x3d to je realne za vterinu, pocitove obcas jakoby okamzite. :) kazdopadne srdcarskej config. :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    loadingy rychlé, rychlocestování je prostě okamžité (XBOX SX)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Já mam jedinej problém a to loading.. moh by bejt trochu kratší, jinak zatim všechnio cajk.. i5 + GTX 970 Ti + 2k :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    HONZA09: já mám pocit, že v posledních letech žiješ v nějaký hodně divoký realitě, rozhodně to ale není realita společná.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VIRIK: Jsem Rumpolt Revenge zkoušel na medvěda a dostal dvě rány a mohl jsem loadovat. :)

BTW Rumpolt je skvělý NPC a ten quest kolem něj taky dobře napsanej a nikoho z toho studia, co dělalo Tainted Grail jsem neviděl dávat 20 rozhovoru na všechny strany o tom, jak se mají psát sidequesty. :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    na XBOX SX to jede velice plynule a dobře
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Ta optimalizace je otřesná, ale teda gameplay je lahůdkovej a jsem nadšenej, jak malý studio strčí herníma kvalitama do kapsy moloch jako Bethesda nebo přehajpovaný KCD (který je taky plný bugů a glitchů).
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    musim rict, ze tohle je jedna z mala her, ktere klidne odpoustim ty caste giganticke fps dropy v otevrenem svete.. ze 180fps vevnir casto na 40-60fps venku, coz je na 244hz monitoru celkem neprijemne sekany.. pral bych si, aby s tim slo neco udelat, ale pripada mi, ze vsechno jsem vyzkousel.. nastaveni ve hre nema skoro vliv (low vs epic) a nastaveni na grafice spis fpska dale ubiraji, jsem na AMD procik/grafarna.. jestli ma nekdo stejny problem a vyresil ho, rad si necham poradit..
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: tak už mam taky vajco, doufám, že ten pet poroste a bude za mnou courat godzilla :D
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Wowzer.

2000 NS sice není 8-10 dílů fantasy ságy, reálně spíš nějaké 3 až 4, ale i tak. Já jednou překládal knížku, co má 1 600 NS, více než rok. A to patřím k těm rychlejším. Takže kudos.

Zajímalo by mě, kolik taková lokalizace stála.
    PHOW_SAATCH: Chtělo by to korekturu, je tam strašně chyb. Taky je spousta věcí nepřeložených. Jinak už jsem to dohrál a dám si další průchod nějak jinak
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    FRIZER:

O českém překladu

Celkový rozsah české lokalizace je 517 665 slov, což je zhruba 2070 normostran, tudíž by šlo hru přirovnat k fantazy sáze o nějakých 8 až 10 knihách. Ke srovnání může ještě posloužit i český překlad The Elder Scrolls V: Skyrim, který se svými 3000 normostranami patří mezi největší české lokalizace všech dob. Ještě větší je pak překlad fanouškovské modifikace Skywind (4750 normostan), jejíž statistiky jsme si zde shodou okolností představili včera. I do Skyrimu má Tainted Tail tedy ještě daleko, ale znalci hry si patrně dokáží představit, že je i tak textů opravdu hodně a že rozhodně nejde o malý projekt. Do lokalizování se zapojilo několik dobře známých jmen v rámci české lokalizační scény, dohromady celkem šest překladatelů ze dvou samostatných lokalizačních týmů. Tým Context Heroes se věnoval menší části hry a zejména dialogům, celkově pak do překladu přispěl 187 825 slovy.

Temné artušovské RPG se těší pozitivním ohlasům » Vortex
    https://www.vortex.cz/temne-artusovske-rpg-se-tesi-pozitivnim-ohlasum/
    AIAX
    AIAX --- ---
    FRIZER: Jj, taky mi to jinak přišlo solidní, za tu chvilku, co jsem to zatím hrál. Jestli to nedělal stejný týpek, co překládal deskovku.

Btw si říkám, že jim to za to stálo, pořizovat poměrně masivní překlad pro tak malý trh, to běžně nevidíš.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    PHOW_SAATCH: Obecne to ale vypada ze si dal na prekladu nekdo zalezet. Redcap-Karkulin je supr a na vice veci jsem uz narazil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam