VOY: ja myslim, ze mu to do jisty miry muzes vysvetlit docela dobre ty. jakou maji cenu penize a jak nanicovatej je robux a ingame itemy.. u spousty deti je treba problem, ze rodice nevi, o cem mluvi a ani nevi, ze maji dite poucit nebo pak zastavit, tady mas vyhodu.. a nerikam, aby si nikdy nic nekoupil nebo neco nedostal za odmenu, ale aby si to uvedomil.. nicmene to rikam ja, kterej utopil 100vky dolaru za skiny do cska - coz je uz total gambling, protoze tam je navic i vidina, ze padne jackpot v podobne skinu za desitky az sta tisice dolaru, coz roblox asi ani nenabizi..
taky jsem cetl nejake clanky, kde se zminovali sexualni predatori, ktere si nejake hry napriklad muzou usit i sobe na miru, ruzne sexualni hry atp, kterych se pak ucastni deti, ze kterych pak dotycni mami informace a fotky a vyhrozuji.. hry vznikaji asi v takovem tempu, ze to nelze okamzite moderovat a trva to udajne treba par hodin, nez je takova hra smazana.. ale to je problem celeho internetu, tady by taky mel deti nekdo poucit co nejvic vcas, ze se to muze dit a at se vzdy obrati na rodice/ucitelku, hned jak neco takoveho zacne
ja osobne vidim dalsi problem napriklad v tom, ze ty deti pak ani nechteji vyjit z te platformy jinam, protoze se ztotozni se svym avatarem a proste je to pro ne ultimatni zabava a nebavi je pak hrat treba za geralta nebo laru croft. a ja to uplne chapu, jsem dospelej, hral sem to par hodin, ale cejtim, ze je neco na tom, kdyz se objevis jako svuj vytunenej avatar pokazdy v jiny hre (zazitku).. ale proste ty deti se nevedomky smiřujou s nekvalitnima hrama, nekvalitni grafikou, zadnou hloubkou atp atp, proste z toho hracskeho hlediska se z toho vytrati ta kultura, ktera k tomu patri pro celou generaci