• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BODNyx premium family
    Tato diskuze je určena těm, kteří chtějí sdílet přístup k placeným digitálním službám a hledají tipy nebo další lidi do rodiny.
    >> Prosím čtěte a pomocí #nastenka aktualizujte nástěnku
    Ankety

Služby do anket budeme přidávat ve vlnách (bohužel není možné editovat stávající ankety).
    Díky za zmínění služeb které tu chybí pomocí #anketa.

Co za služby na Nyxu trenduje?

Instrukce:
    Zaškrtni služby, které využíváš.

10 hlasy od 5 respondentů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 20.0% / 1 hlas
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 80.0% / 4 hlasy
    • 60.0% / 3 hlasy
    • 20.0% / 1 hlas
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 20.0% / 1 hlas

Mám zájem o místo v rodině

Instrukce:
    Zaškrtni služby, které bys rád/a, domlouvání rodin pak může proběhnout v diskuzi.

2 hlasy od 2 respondentů
    • 50.0% / 1 hlas
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 50.0% / 1 hlas
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 0.0% / 0 hlasů

rozbalit záhlaví
    KULA
    KULA --- ---
    PRAASHEK: to by mě zajímalo, jestli ta Makro karta funguje...aby tam nestál u turniketů jak debil že jo....
    BOD
    BOD --- ---
    DUHOS: Prima+ - jsem pro, Netflix - s vypinanim nemam zkusenost, vyhrozovali ale vzdy mi i dalsim fungovalo.. mozna je to tim ze nepridavam do TV, ty to hroti nejak extra

CUKI: businessove je to nepruchozi, jedine si to rozjet nelegalne a na predplatna se skladat se skupinou uzivatelu, coz uz je trochu jina liga nez fixlovat rodinu :D

NAVARA, PRAASHEK: super, pridavam na nastenku, mmnt
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PRAASHEK: jo, nocard, to je ono!
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TOOMIX: v obojím níže máš možnost si vygenerovat (resp prostě použít jeden z jejich databáze) kód pro hromadu našich marketů a dalších obchodů

fuckcards.store
    https://fuckcards.store/

NOCARD.cz – Věrnostní karty online
    https://nocard.cz/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Někde byl web něco jako "kartičkumáte.cz" kam lidi nahráli své věrnostní karty a kdokoliv pak potřeboval třeba Tesco, tak vlez na web, vybral Tesco, náhodně mu to vybralo nějakou z nahraných a tu v obchodě použil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CUKI: Ale oni nechtějí být placeni za kvalitu, chtějí mít všechny peníze bez ohledu na ni.

Firmy chtějí ideálně monopol a pokud není možný, tak co nejblíže. Tyhlecty volnotrhové myšlenky nejsou u majitelů firem populární :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Na dalších co mám - nakonec je ukládám prostě jen jako screenshoty v dropboxu, zjistil jsem, že mi Portmonka ani alternativy nepřináší nic navíc krom loga :) - už nejsou benefity pro platícího afaik.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Házejte to na nástěnku, minimálně linky na posty
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Billa
    #billa

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ISCH: klidne cokoliv, mam jen LIDL
    ISCH
    ISCH --- ---
    MARASAN: tesco zde :) Be honest mám tyhle debilní kartičky snad všechny...

MARASAN
    MARASAN --- ---
    mate nekdo tesco club card a sbirate body? chodim tam tak 2x do roka ale sleva by se hodila, vzdycky vydyndam od nekoho okolostojiciho. Kdyztak sem mrskněte barcode a priste to hodim vam...

nebo i jiny shopy, kam chodim zridka ;-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAVARA: Tak to je záležitost cenové politiky. Cenu si musí samo určovat oni.
    Ale odpadlo by mnoho toho křoví do počtu, protože i oni by měli zájem o nějakou spravedlivější distribuci.

Podobně by to šlo i u video obsahu.

Plácnu z vody fakt nereálná čísla, ale jen pro představu.

Máš časopis (klidně papírový) ten stojí kilo a je tam 20 článků. Ale ne každý z těch 20ti má stejnou hodnotu. Ale když každý dá k dispozici za 5kč agregátoru (který si vezme předem dané procento) Tak zpátky dostane navíc informaci, že jeden článek se prodal desettisíckrát a jiný 2x. A může by peníze i spravedlivěji rozdělit ve své redakci.

Ale to že jeden článek stojí poměrově 5Kč neznamená že ho za tu cenu dá tomu agregátoru. Může všechno vynásobit třeba 2x nebo 5x. To je na něm. V jeho vlastním zájmu je to aby ta cena nebyla přestřelená a on z toho dostal co nejvíce.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CUKI: Technicky je SSO pro syndikaci obsahu velmi jednoduché, ale je to přesně proti zájmům těch vydavatelů a budou se tomu bránit, dokud to bude jen možné a ekonomicky schůdné.

Nechtějí, abys jim platil za zlomek obsahu co produkují, chtějí zaplatit za všechno, bez ohledu jestli to budeš sledovat nebo ne. Proto ostatně nezůstalo jen u Netflixu, ale poté co se kabeloví dinosauři probrali, založili si vlastní služby, aby peníze šli (ideálně pouze) i k nim. Ne pobírat $0.50 za přehrání jednoho filmu, ale pěkně celých $15 měsíčně (a 30 filmů si přehraje málokdo).
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mě by zajímalo jestli je možné (pro začátek třeba jen textové) média pokrýt třeba jedním agregátorem u kterého budu platit ve formě předem určených kreditů za konkrétní článek. Nejlépe v kombinaci i z hodnocením pro ostatní. Tedy omezení clikbaitů.

Podle mě by to nemuselo být složité udělat, mělo by to pozitivní dopad na kvalitní novinařinu, ale nevím jak by se to řešilo právně.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Nabízím ideálně výměnou Spotify za YouTube.

Případně YouTube sháním.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    BOD: Ahoj, pokud bysme sehnali alespoň ještě jednoho, tak prima + bych klidně dal.
    Jsem si poslední půl rok docela oblíbil Partičku. Hlavně u těch hádacích her se docela bavím, ale víc jak za pade měsíčně to nedám. :)

A nevím jak je to s tím netflixem, ale oni to nějak začali řešit a mají to ošetřené. U mě všechny členy postupně povypinali.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    přidal bych se k někomu do rodiny na duolingo, jestli máte místo (případně dvě místa)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam