taky se přidám s jedním mým "seznamovacím" projektem - seznamování s vibecodingem a Claude Codem (nikdy sem nic neprogramoval, max v assembleru na vejšce :))
udělal sem si self-hosted web appku pro monitoring mého vlastního minecraft serveru (který provozuju pro syna a jeho kámoše :) - minecraft server, stejně tak jako tahle app hostovaný jako DOCKERy na Synology NASu
Cílem bylo aby na základě herní aktivity na serveru appka automaticky generovala denní reporty toho co se na serveru dělo, v podobě "kroniky" která bude čitelná a zábavnáí hlavně pro děcka ;)
Po Claude Code sem to chtěl udelat celé šité na míru synology prostředí, běžící v container manageru atd, takže i ten Docker ve kterém to vše běží jsem dělal sám s pomocí Claude (můj první vlastní docker :)
Stack: Python / FastAPI backend, Jinja2 HTML šablony, SQLite databáze
Na Minecraft serveru mi běží CoreProtect plugin, což je jakási ochrana před tím když by se někdo rozhodl ve hře celý svět (v MC) zničit, plugin obsahuje vlastní DB, kterou jsem využil právě pro tvorbu těch reportů
Čili python skript si každý den z té DB vytáhne data a dá jim nějakou strukturu (abych ušetřil tokeny a mohl Gemini využívat ve free tieru), kterou pak přes API posílá do Gemini - v APPce existuje proměnná "styl" která ovlivňuje výsledný "styl" reportu, které na základě odeslaných dat daného dne Gemini vrátí jako výsledek toho API volání - to je pak převedeno do html výstupu a publishnuto na web serveru onoho synology :)
Původně sem chtěl jen ty reporty, nakonec k tomu mám komplet i backend s admin rozhraním, všechny reporty editovatelné, s možností je přegenerovat atd atd, nějaké základní hráčské statistiky, bezpečnost atd atd ... byla to zábava :) Dle Claude Code mě to vyšlo na cca $200 - věřím, že by to šlo udělat za 1/3 s více zkušenostma s CC - cenu sem neřešil, mám korporátní přístup...

Já vim, je to pí*ovina, ale než si s těma tooluma hrát beze smyslu, tak sem si vymyslel něco co mělo cíl, díky tomu sem si musel projít skutečně celým "cyklem" vývoje takové věci :)