Kdyby někdo řešil, jak dostat svoji filmovou knihovnu ve 4K na flash disk a přehrávat ji na Apple zařízeních (nejen těch) bez překódování, měl NVIDIA GPU a spoustu času —
https://github.com/kappi/transcoder-controlJe to Docker image, takže extra jednoduché na zprovoznění (testováno na linux hostu, na win by to mělo taky fungovat, ale bude to chtít si s tím pohrát kvůli nvidia driveru).
Dělal jsem to s Claudem, dlouze testoval a vychytal snad všechny mouchy. A že jich bylo — těch kombinací formátů videí, titulků atd…
Nápad na převod videotéky jsem měl už dlouho, chtěl jsem mít vše kompaktní na cesty. Další projekt, který plánuji, je nějaká ARM deska s podporou NVMe SSD, na které poběží Jellyfin, bude dělat Wi-Fi hotspot a budeme se na to s přáteli připojovat a koukat každý na to, na co bude chtít — hlavně na dlouhých přeplavbách na lodi :D
Proto mi šlo o co nejkompaktnější, stále dobře sledovatelné 720p ve formátu pro Direct Play na iOS.
Jedna z podstatných věcí je, že zachovávám audiostopy pouze s vybranými jazyky — CZ, EN, JP a CHI (výběr se dá změnit v transcoder.py). Pokud ani jeden není ve videu přítomen nebo není správně označený, zachovají se všechny dostupné.
Titulky zachovávám všechny, které jsou. Pokud je film nějaké anime a má titulky v ASS/SAA formatu (ruzna grafika a šaškárny), tak je převedu do klasického textu a nacpu do mp4 kontejneru k filmu. Zároveň původní ASS formát vyextrahuju vedle do souboru a přiložím. Dají se potom použít v přehrávači, který je podporuje (třeba jellyfin a VLC to umí a vezme si je).
Tak třeba se to někomu taky hodí :D