• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SLANINKAPopcorn 🍿
    Slaný? Sladký? Pálivý? V mikrovlnce, hrnci nebo popkornovači? Pojďme sdílet svoje tipy a triky na přípravu téhle geniální laskominy :)
    rozbalit záhlaví
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    SLANINKA: Ok, nesrtříkat vodou, ale dát dvě kapky oleje do plechový mísy a rozetřít po celém vnitřku mašlovačkou a popcorn v míse pořádně promíchat. Pak osolit/okořenit a už nemíchat ani netřást a za tepla sníst.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    KONOPKA: já bych se od takových pouličních umělců raději držel dál :D https://www.reddit.com/r/ShittyAbsoluteUnits/comments/1ocs3d5/of_a_popcorn_turbine/
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    SLANINKA: Tím, že je popcorn dost nachylnej na spáleni, mi přijde jakýkoli horkovzduch jako hloupost.

Vždycky mě fascinovalo jak ho dělají v Asii na ulici. Popcorn a dochucovaldo dají do tlakové nádoby, zahřejí kahanem a obsah “vystřelí” do látkového pytle. Rovnoměrnost zahřátí a puknutí zaručena.

SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    CMLKA: dej pak vědět výsledek ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SLANINKA: ty jo, ale na to by byl mozna dobrej teda ten olej ve spreji, ze by se to rovnomerne ochutilo, asi zkusim.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    zkoušel jsem teď nový trik na lepší dochucení nasucho pukaného - po vypukání jsem mísu lehce zastříknul vodou z rozprašovače (cca 2 stříky), promíchal, zasypal solí namletou na prach a ještě jednou promíchal. byl jsem k tomuhle pokusu docela skeptický, ale kupodivu popcorn vůbec nenavlhnul a poměrně rovnoměrně se dochutil :) zkoušel jsem pak s další várkou 3 stříky, ale to už bylo trochu znát na následné křupavosti.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    KASUMI: viděl jsem někde video, kde to ženská strašně vychvalovala a pak s velkým nadšením vytáhla fritézový koš, kde bylo vypukaných tak 25 % a zbytek byl buď nevypukaný nebo spálený... a přesně bych měl strach, že mi to nalítá až někam do útrob fritézy - to by mě žena zabila :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: mne se to nepodařilo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Hmmmm
    Friteza

Jde to vubec? Podle me v me urcite ne
    Fouka tam vzduch, narve to do tech spiral..
    Nebo je na zo nejakej hack?

HELVETE
    HELVETE --- ---
    SMELLYDICKHEAD: Zkus vyměnit přepuštěný máslo za kokosový olej. Ten je za mě nejlepší tuk na dělání popcornu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DUCATIMONSTER: v klidu, ja to zas nenapsal uplne jasne na prvni pohled. Beru ho samo dal, ale mam na nej diky tomu negativni vzpominku.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    POHODAVOLE: Aha, já to pochopil špatně.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DUCATIMONSTER: tjn, ja bral celej balik, kde je jich hromada, tak to zamrzelo.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    POHODAVOLE: S tím se za 24 kc asi dá smířit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DUCATIMONSTER: beru cely baleni a uz se mi stalo, ze nebyly vsechny chutove silne.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: jinak samozrejme u me je to znouzecnost, pac ja nemam mikrovlnku...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DUCATIMONSTER:
    KASUMI: jako jo, ale je to děsná chemka....jasny, stejně jako bramburky atd. ale když se právě udělá popcorn doma a jen se osoli, tak je to relativně i zdravej snack, plus navic ma prej hrozne vlakniny
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DUCATIMONSTER: Nejlepsi!
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    SMELLYDICKHEAD: Zkusil jsem namlít sůl a lahůdkový droždí a zasypat tím prachem nasucho pukaný a musím říct, že dobrý :) Díky
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jwnom teda u pripravy v hrnci/panvi na indukci radim opatrnost, to nadobi se brutalne rozpali, ja si takhle znicila novou pracovni desku, kdyz jsem na ni ten hrnec postavila, jak jsem predtim mela jen pkyn, tak jsem tohle vubec neznala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam