• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HIROSSViralita | Nápady pro tvorbu | socialni site a videotvorba | videoklipy a reels
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    Robil som trochu research ohľadom proma pre reels.
    Osobne som si skúsil Youtube a Instagram.
    Záleží čo je cieľom vášho proma. V mojom prípade to boli Návštevy Youtube kanála / dostať diváka z reelsu na youtube aby si prehral môj track.
    Podľa mňa najlacnejší a najlepšie dosahy má Youtube shorts.
    Youtube má pekne voliteľné koľko chcete zaplatiť a počas akého časového horizontu má promo fungovať (tj. jak dlho ma trvať)
    Youtube má voliteľný len vek a krajinu, čo sa týka cieľového publika. (Samozrejme možno že implicitne to tam nejaké algoritmy doladzujú.)
    Na druhej strane Instagram je oveľa drahší oproti Youtubu

Za rovnakú cenu som dosiahol takéto výsledky na IG a na YT promovanom rovnakom reelse.
    IG - 1500 zhliadnuti, 200 skipped zhliadnuti, 14 prekliknutia na full YT videoklip, 1 follower, 10 zobrazeni ig profilu, trvanie 5 dni
    YT - 15 000 Zobrazení miniatúri , 490 zhliadnutí reelsu, 90 subscribers, trvanie cca 20 dni
    ( YT Zobrazenia = miniatúri pri hľadaní / odporúčané videá / alebo ako short scrollnute cca do 3 sekúnd)

Aby som Instagramu úplne nekrivdil, Má veľmi dobrý výber cieľového publika. Algoritmus selektuje komu ukáže reels aj podľa ich záujmov.
    napriklad klasicky reels boost ma tieto parametre:
    Lokalita,Vek,Pohlavie,Jazyk,Vzdelanie,Stav vzťahu,Pracovná pozícia,Odvetvie zamestnania
    Plus dá sa ísť aj do ešte väčších detailov cez Meta ads manager.
    Keď už spomínam Metu, Instagram účet po novom je prepojený s Facebook účtom, čiže reklama sa dá spustiť zároveň na FB aj IG. avšak túto možnosť som nevyužil keďže nemám prepojené účty.

mal som snahu aj o TikTok, ale bolo to komplikované, premeniť účet na komerčný a potom riešiť reklamy (moju vlastn[ hudbu som nevedel dať do reelsu ktorý som chcel promovať. Mohol som si vybrať len loyalty free hudbu do promo shortov. Nevedel som čo s tým ďalej a už som to ani nechcel riešiť...)
    Ak máte skúsenosti s Tiktok promom. kľudne napíšte vašu skúsenosť :)

Prikladám napr aj Obrázok porovnania TT a IG z internetu. Očividne TT je ešte drahší než IG.

Moja stratégia teda bola predĺžiť YT promo o rovnakú sumu a obdobie. (vysledok - YT - 40 dni, 34 568 zobrazeni miniaturi, 980 zhliadnuti, 174 subscribers)

ak by vás zaujímalo o aky reels sa jednalo. prikladám aj link na yt short.
    Pravý rap ešte žije.
    https://www.youtube.com/shorts/RdzZ5FqOQpM

HIROSS
    HIROSS --- ---
    5 UNIQUE SHOTS TO USE IN YOUR NEXT MUSIC VIDEO
    https://www.youtube.com/watch?v=MycBHlnQr50
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    How to build a loyal fanbase (for musicians)
    https://www.youtube.com/watch?v=lNThT6YogY8
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam