• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GRANTORINO: o žádném takovém sběrném místě v dosahu nevim… jsou tu obchody, kam mohu darovat a následně oni prodávají a pak takove to odběrné místo pro potřebné zdarma
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LADY_MYSKA: dej to do sběrného místa. Někdo si to vezme, třeba i na nějaký kutilský účely...a bude mu to jedno. U nás v předávací/knihbudce zmizí vždycky všechno.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: tak ja vyperu dvě pračky prádla a dnes třeba prát nebudu. Dalsi praci den bude zitra, možná ve středu a to zase budou dve pračky.. o víkendu budu prát povlečení a prostěradlo a ma být hezky
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KRISKA: já to nedělám sama... :) už jsem to psala mockrát, každé starší dítě si pere samo, muž pere sám, já už ten zbytek. Jako dát to do pračky/sušičky, nasypat prášek a zapnout zvládne dítě od 13 let výš...a sušička hop, zase to zvládnou všichni.
    Jinak platí přesně tohle RUTHER:
    Věším jen nepatrnou část věcí.
    Co je úplně luxusní, je sundat povlečení z postele - vyprat - usušit - zase povléct. Totéž ubrus... Miluju
    Jo a nežehlím.... sušička to i vyžehlí.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: super s botama!

ACIDQA: pekna lednice!
    a na ospreye kdyztak stojim frontu :D

ja nechapu jak nekdo zvlada prat denne 2x denne, ja casto nemam silu to dpovesit kdyz dojedu vecer ani 1x :D

sikovny pradelnice jste, mam se kde inspirovat. v obedovce sem umyla aspon trochu toho nadobi
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ACIDQA: pošli odkaz O:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja dnes byla velmi úspěšná… koupila jsem si nové střevíčky, při té příležitosti i nový černý krém na bity, pac se mi doma nedařilo dohledat, co jsem si myslela, ze by mohl byt, tak jsou jen spreje s impregnaci, ale zacala jsem umyvat zimni boty a ne jen, ze jsem nasla saponát na boty, objevil se i stary cerny krém na boty, stejne tak průhledný… proste klasika
    Ale mam radost, mam umyté všechny zimní boty a dám je k odpočinku.
    Vypada to, že za chvilku bude vyřešena havárie v kuchyni, kde misto kohoutku je kohoutek s vodotryskem
    Ponožky jsou v černém pytli a donesla jsem si další krabici na přebrání a mam nachystané kalhoty na zkrácení a vypadá to, ze bych zitra měla čas zajít za švadlenou
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Chtela jsem vykydat lednicku, ale musim se pochvalit… lednicku umim, nic v bordelu/proslyho jsem nenasla.

Pomaha mi udrzovat sekce, drzet svy ke svymu a radit dle data spotreby. A ty plastovy boxy z Lidlu. Ty jsou supr.

Aspon neco v mym zivote dava smysl!:))

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    TANKIE_: snazim se zapomenout, kolik to stalo a sypu to po par stovkach na vinted, jsem uplne zdivocela z toho! :))

KRISKA: no, na turistiku jeden + parkrat do roka krosnu. Jeden pak nosim na vzdelavani, takze a v jednom mam veci na plavani, ale ten nevyndavam z auta. Takze rekneme, ze 3. (Batoh na notas do toho vubec nepocitam, ten ma zvlastni evidencni cislo a kategorii. Prodam jeden, co neunosim, protoze je stejne velkej jako jeho ruzovej bracha, kterej to stejne vzdycky vyhraje a dnes jsem darovala svuj snowboardovej osprey, protoze: i po letech je ve velmi dobrem stavu, coz se enda rict o mem starnoucim tele, takze ja stejne jezdim na snowboardu uz jen na mistech, kde jsou parkoviste, lanovky a u lanovek stanky s parkama v rohliku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KRISKA: sušička ty ručníky sice vysuší a ano jsou hebké, ale děsně to žere z toho ta vlákna. Už to radši suším normálně a nezatěžuju tím sušičku, jen to tam někdy hodím na chvíli právě pro tu hebkost a tak. Ale jinak to trvá děsně dlouho, by se mám to tu zastavilo, tak to kombinuju se sušením na topným žebříku. A u nás se ty ručníky točí denně.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: ale vejdou i nádobí šestičlenné rodiny :) u nás jo, asi to chce větší myčku. Holt ta myčka jede dvakrát denně. Nic mne nedonutí ty hrnce ani cokoliv mejt, nic. A vejde se tam i plech :D

A jinak my to nádobí vůbec nedáváme do dřezu. Rovnou do myčky, rovnou z myčky do skříňky nebo na plotnu nebo na stůl...
    Pračka jednou dvakrát denně, prostě když se naplní koš. Nečekáme na nic.
    To je prostě nejlepší, na nic nečekat. Rovnou to tam naládovat a hotovo.
    Žádný haldy špinavého nebo mokrého prádla nebo špinavé nádobí. Střídáme se u toho všichni.

Jinak myčka, pračka, sušička je základ. Že to tady vůbec někdo zmiňuje :)

Ručníky se používají u nás několikrát a šup s tím do prádla podle potřeby. Holt koloběh. Ale někdy stačí po použití, když je jen mokrý a ne zpocený nebo tak prohnat ihned sušičkou! To je super a prodloužit to životnost použití...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Tak já když peru, tak čekám, až pračka dopere a hned věším, tak nejak nejsem vubec zvykla nechávat vyprané prádlo delší čas v pračce.
    Třídím svetle, tmave a vlnu/funkcni které peru na 30/40 st.
    Postel prevlekam jednou za 14 dni a zrovna tenhle týden ložní budu měnit
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TRISSIE: sem potrebovala resit kdysi pracku uz rychle a to sem jeste nevedela ze jsou prackosusicky ale pristi mozna zvazim... porad bych asi spis skoro nic nesusila ale pry rucniky ze susicky jsou hebke a jemne a mekke jako nove:D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISKA: já to odpoledne přehodím do sušičky a když na to mám morál a čas, večer poskládám, dožehlím a roznesu finálním majitelům :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TRISSIE: odlozenej start taky pouzivam, to je super vynalez, akorat ze to poustim v noci a povesim rano nez du do prace cerstve vyprane:D

ACKO: v zime klidne, vsak clovek se sezenim nezpoti, vetsinou to rovnou vemu po cviceni nebo vylete.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: já teda přiznávám, že občas je to i docela účelové - když přijdu večer do koupelny a zjistím, že koš na prádlo je tak plnej, že ani nemám kam dát ponožky (objektivně máme ten koš malej, ale tak nebudeme v tom baráku v šesti nadosmrti, že), tak rovnou vytřídím jednu várku do pračky a ráno to jen pustím. Ono by to asi šlo pustit už večer a bylo by to ráno o krok míň, když tak o tom uvažuju. ale to už by byla trochu větší matika na ty hodiny, takhle vím, že cyklus je na 3 hodiny, já budu doma za 9, takže 6 hodin odklad a je :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: ma odložený start nemám dost mentální kapacity :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: tak třeba ložní jsem naházela do pračky už včera večer, ráno nasypala prášek a pustila s odloženým startem a bude na mě čekat, až přijdu z práce :-)
    bohužel jsem nezkontrolovala při koupi pračky, jestli má eco cyklus i na 60, ten jsem využívala hodně, právě na to, nechat to běžet, když u toho nejsem a přijít k hotovému.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ESTEN: já mám z nějaké sady mikrovláknových utěrek nějaké speciální na sklo, ale v reálu popadnu většinou tu první mikrovláknovou, co mi přijde pod ruku :-)
    měla jsem i jelenici (z oldschool drogerky), jako že pravou jelenici, ta fakt nepouští chloupky ani nic, ale moc mi to nevyhovovalo, tou leštíš nasucho a já jsem zvyklá postříkat to okenou a současně setřít věci, co je pak lepší z toho hadru vyprat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam