DRASTICS: presne tak!! lidi si nevím proč myslej, že pes slyší hlasitejc, než lidi. Ale to absolutně nění pravda. V každým uchu funguje tzv. převodní systém, kterej koriguje to, jak je vjem hlasitý nebo tlumený. Tak to funguje u lidí, u psů i u všech savců. Např. pokud slyšíš tlumenej hlas, tvoje ucho to okamžitě zesílí, tudíž porozumíš např. šepotu. Na druhou stranu umí ucho i moc dobře stlumovat, tudíž, i velkej hluk, člověk, pes i koza snáší dobře, pokud to nejde do extrému, např. až na práh bolestivosti. Pokud víme, že něco takového nastane, je dobré na to zvíře připravovat.
Ze své zkušenosti vím, že můj pes je na party venku absolutně nejšťastnějsí
ale např. u takovýhle halovky, kde bych očekávala, že má hrát výbornej kulervoucí zvuk, uplně nejde. To pro psa podle mě bez debat vhodný prostředí neni. Nejen kvůli zvuku, ale i ohledně zmatků mezi lidma, který prostě na halovkách vznikaj. Já si svýho psa beru všude s sebou, do práce, do školy...kamkoli, je absolutně zvyklá být stále se mnou a každý odloučení je pro ní tak trochu stres...ale když si představím tuhle party, tak jsem přesvědčená, že je na těch pět hodin je matyldě doma o dost líp...
Psi mají sice o dost lepší sluch, než lidi, ale není to o tom, že by vše slyšeli hlasitěji nebo důrazněji, než lidé, ale o tom, že slyšejí více tónů.
Takže znovu: pes slyčí tómy i na utrafialových nebo infračervench vlnách. Tudíž je naprostá pravda, to co se říká: Pes slyší více, než lidé. Ovšem absolutně to neznamená, že by slyšel hlasitěji! Slyší navíc pouze frekvence, které lidské ucho není schopné vnímat.
za mě bych ale rozhodně nebrala kamaze na takovouhle halovku, at je to jak je to :)
A to že vlasně byl polovinu party zvuk uplně napiču, mezi jednou ráno a třetí ráno, to bylo doopravdy tristní....
Podle mého bych zaujala trochu pankovej přístup: Když už bylo jasný, že je problem s fízlama a že to nijak dohodnout nepůjde, tak podle mého by bylo dobré zachcat to místo alespoň na úrovni. Ten zvuk byl uprostřed noci fakt přehnaně tlumenej a uplně bez basů, což opravdu ubíralo na výbornejch výkonech SP23...Když už je jasný, že je problem, tak se pak moc neřeší, jak už je velkej, ale zkátka řešit se musí...ideální by blo najít nějakej zvukovej kompromis, kterej se bohužel odehrál až ve 4:00 ráno!! Ale potom to byla fakt pecka!! výborně jsem si užila ranní set malilinkatý ixi za monstoznima deckama :D To by si užil stopro i můj pes :D na halovkách