CASHMEER: to s tebou souhlasím. rozhodně nejsem jak říkáš prototyp západního člověka. to se mi taky protiví ale taky nejsem člověk co má morální hodnoty založené na nějaké pochybné víře v něco co nikdy nebylo, neni a nebude... mam od mala vštěpováno co je dobré a co ne. tak nevím proč bych potřeboval aby mi to někdo vykládal ve verzi která je jak pochybná tak špatná...
a co se týče toho byznysu, ten tu funguje i dneska. jasným důkazem je papežova cesta do čr kdy církev určitě nezaplatila ani korunu za tu cestu sem. nebo snad ano? stežují si furt jak nemají peníze, přitom je to nejbohatší organizace na světě. a to jen díky vypatlaným ovečkám co jsou takřka zfanatizování k tomu věřit a dávat "dobrovolné" příspěvky... pro mě je to pouze další sekta co se po světe rozšířila jako mor. rozčilují mě její názory na antikoncepci, homosexualitu, rozvody, (určitě by se našlo spousty dalších věcí) celkově vzato je to prostě blbost pro lidi který nejsou schopný se postarat sami o sebe, protože kdyby ano nepotřebujou vyhledávat svého imaginárního "kamaráda" (což je sama o sobě věc jak dělaná pro psychiatry)