úvod
témata
události
tržiště
události
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
účastníci
ALEXIS
BAGHICEK
BENKI
BLEELXR
BROZKEFF
DACUBE
DARJEEL
DNF
DRON
E2E4
_H2O_
IVQ
KAREN
KEIKIN
KILLIAN
LANMANCZ
LEOZ
MARCELLA
MEA
MEDVEDA
RAPAL
SAMMMO8
SLAPPY
TASLLHOF
TIFF_ANY
UFOLOG
VATCHITSA
VERO
WUNKA
KELTSKÝ TELEGRAF
26. března 2011 se pod hradem Buchlovem uskuteční oheň. Bude se bubnovat a rituálně obřadovat , také pošleme keltsků esemesku....více v příloze
Vedle druidů žilo v keltské společnosti několik dalších svébytných entit. Jednou z nich byli tzv. čerti, po nichž nám jako památka na tuto dobu zůstala poměrně častá místní jména Čertova hora nebo Čertův kopec.
Čerti sice žili na kopcích, ale svoje příbytky tam měli pod zemí. Zabývali se především ohňovými a zásvětními věcmi. Mimochodem: odtud také pochází představa, že čert bydlí v podzemí a že tam je také posmrtné peklo plné ohně.
Významnou, a v keltské společnosti možná tou nejdůležitější rolí čerta, byla starost o signální oheň. Za každého počasí, v kteroukoli roční, denní i noční dobu musel být schopen zapálit hranici, kterou na vrcholu hory připravil a střežil. Vyslat smluvený signál, který mohl mít různou podobu. Jeho umění bylo pro panevropskou keltskou společnost často otázkou života a smrti.
RAPAL
---
---
19:36:50 22.12.2009
keikine,super! jen ještě neslibuju,uvažovali jsme s děckama o chýši na rovnodennost,i když tohle je velmi lákavá událost!! dík :)
KEIKIN
---
---
12:54:50 22.12.2009
já mám trošku pochybnosti vzhledem ke vzdálenosti některých míst a také k porostu. Třeba mezi body 10 a 11 je Praha. Pochybuju že pujde vidět nějaký signál. Také Buchlov je zarostlý stromy, proto bude muset jeden pozorovatel jít na druhou stranu kopce a sledovat signál od JV.
BLEELXR
---
---
11:45:52 22.12.2009
to zni zajimave .) jestli neskoncime na rovnodennost zase pod troskama tak bych se prijel podivat.
KEIKIN
---
---
7:23:54 22.12.2009
když římské legie překročily dolní Rýn, dozvěděly se o tom kmeny na severu za několik minut.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam