takhle... já osobně bych rád jel v pátek už někdy přes den (po obědě, brzo odpoledne nebo tak)
jet celou cestu z Prahy se mi nechce - ale doporučuju to těm, co tu trasu z Prahy do Berouna neznají, protože je samozřejmě naprosto super. já ovšem mám v Dobřichovicích chatu, takže by to pro mě byla nuda nuda, šeď šeď.
takže navrhuju sraz v Berouně někdy v pátek odpoledne: kdo tam chce jet po svých z Prahy, tak vyrazí o cca 2-3h dřív - je to fakt rutinní příjemná projížďka po značené cyklotrase, mimo hlavní silncie, po rovině podél Berounky.
z Berouna do Habru je to po různých trasách cca 40-50 km. Alternativou by bylo jet z Rakovníka, kam se dá taky dostat kolo vlakem (na rozdíl od trasy směr Plzeň, kam si to podle mě jednoduše přibížit nejde: ideální by bylo vyrazit z Hořovic). Ale ten Rakovník by byla hodina ve vlaku navíc, takže asi nuda, trasa by vedla asi hodně "neznámýma" končinama, ale nevím jak to vypadá (kopce, a tak)
z Berouna je to nejblíž po starý Plzeňský, podél dálnice, což by ovšem byla naprostá nuda nuda šeď šeď. zná trasu přes Hořovice a Strašice, podél vojenskýho pásma, což vede od Hořovic dál už poměrně hodně hezkou krajinou, sice přes kopce, ale souvisle - v podstatě jediným dlouhým údolím - žádný nahoru dolů, nahoru dolů.
taky mě láká jet někudy severně od dálnice, kde to neznám... přes Žebrák a Zbiroh, po nějakých okreskách přes kopce a lesy. odhaduju to cca tak na 50 km (stejně jako trasu přes Strašice).
upozorňuju, že po 50km na kole budeme dost odkecaný, a abychom měli vůbec energii nějak večer zakalit a ne jen spát, tak to opravdu bude chtít jet odpoledne, a ne pozdě večer. a to nemluvím o počasí... (možnost vzdát to a popojet vlakem