• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: klub pro novacky a novackyne na NYXu (nebojte se zeptat, my nekousem (ale nejdriv precist help, jinak kousem!))
    Základní nápovědu najdete pod odkazem v menu.
    rozbalit záhlaví
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ORTWORKA: ono to vypadá, že se dialog přidání nezmění, ale na topu uvidíš informací "uloženo" + se nový "přítel" objeví v seznamu.
    Pokud ne, zkus jiný prohlížeč.
    Btw přidal jsem si tě pro ukázku do přátel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DANIELSOFT: vzhledem k tomu, že to LODBROG očividně neplánuje jenom pro okouna, tak bych rád upozornil na tento "disclaimer" a tebe bych rád upozornil na totéž

---
    Okoun Picture Uploader je velmi jednoduchým nahrávátkem obrázků ve formátu gif, png, jpg, webp určeným výhradně pro diskuzní server OKOUN.CZ. Zatím bez restrikcí, pokud si ho občas použijete na něco jiného, nebudu to řešit. Kdyby se to nedej buch zvrhlo, na restrikce dojde. ;)

OPU byl původně MPU, minimalistický iframe pro nahrávání obrázků pro dnes už neexistující diskuzní server mageo.cz. Idea by Lucifer, ale drtivou část práce na něm odvedl Radar. Po ukončení provozu Magea a migraci většiny uživatelů na Okoun byl přestavěn do samostatné podoby, a byly přidány nové funkce - možnost změny rozměrů obrázků, možnost vkládat linky i obrázky samotné přímo z clipboardu (ano, stačí jen Ctrl+V), vygenerování jak HTML tagu, tak samotného odkazu...

OPU je provozován na vlastním dedikovaném serveru, provádí se automatická pravidelná záloha, občas i decentní úpravy na základě otravných požadavků uživatelů. Za současnou podobu a funkčnost může Lucifer, RadarD a OberSturmKlippFuhrer.

---
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Notifikace lajku u prispevku.. co se stane, kdyz nekdo da lajk na prispevek a pak ho odebere? Zmizi puvodni notifikace, pokud jeste nebyla prectena?
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    FERRYH: Veřejnou diskuzi nelze volně přejmenovat (to je záměr). Je možné pouze k pevnému názvu přidat měnitelný přídavek. Na to právě slouží to volné pole. Tedy pokud se diskuze jmenovala "Původní název", do pole dám "Nový název" a uložím, změní se název diskuze na "Původní název Nový název", což je pozorované chování.
    POSTCD
    POSTCD --- ---
    Nevidím kontakt ani nahlášení diskuzního vlákna. 📛
    Toto vlákno je pasé a nefunkční a pokud je dostupné, tak jen ztrácí čas. Mohli byste ho možná smazat: [nyxDC // do what you want / ukaz mi co sdilis a ja ti reknu, jaky jsi clovek...! ;))]
    EKG
    EKG --- ---
    DOE: Jestli si to dobre pamatuju a nezmenilo se to, tak to jde s premiovkou, pokud ten prijemce nema automaticky preposilani jinam. Pak to sice smaze zpravu na nyxu, ale nedosahne to na tu preposlanou.
    DOE
    DOE --- ---
    omlouvam se pokud se to tu uz resilo, uz jsem se na nyx neprihlasila spoustu let tak se tu moc neorentuji.
    Pokud jsem poslala nekomu osobni zpravu (DM) na nyxu a on ji jeste neprecetl, tak kdyz ji smazu, smaze se to i prijemci? Je mozne nejak zrusit odeslani?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PALEONTOLOG: pro doble-ignore NEpotřebuješ premiovku. Pokud máš určitá práva v nějaké diskusi, tak tamo vidíš i příspěvky doubleignorovaných.

SCHWAB: klidně se mohlo něco změnit, ale takhle to fungovalo.

Že si po sobě lidi, kteří často používají DI, nebo jsou často předmětem použitého DI, mažou svoje příspěvky, je dost častý jev, protože holt je v/kolem nich velmi pravděpodobně něco špatně. Koudy promine.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PALEONTOLOG: teď jsem se díval a člověk, co mě má v double-ignore, je normálně vidět ve stats klubu, ve kterém nemám žádné special pravomoce. Stáhnout zálohu a analyzovat, zda je tam kýžená osoba, budeš muset zkusit sám. Jinak technicky "realtime" to funguje tak, že příspěvky osoby v double-ignore se ti nezobrazují jenom z toho období, kdy v tom double-ignore figuruješ - takže pokud tě má někdo v DI třeba dva měsíce, tak všechno předtím normálně vidíš.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ZUZKAOU: imho zkus nejdriv jednu a pak druhou utilitu (cisti pocitac od breberek):

Removes adware and unwanted programs
    Aggressively targets adware, spyware, potentially unwanted programs (PUPs), and browser hijackers with technology specially engineered to remove these threats.
    https://support.malwarebytes.com/hc/en-us/articles/360038520054-Download-and-install-Malwarebytes-AdwCleaner

umozni ti resetovat vse co muzes rucne, ale nemusis to hledat (proxy, IFFEO, fw, prednacteny soubory, zasady prohlizecu, tcpip, hosts, winscock, ..)
    po spusteni programu jdi do nastaveni a tam zvol co potrebujes (vyzaduje spusteni jako administrator)
    pozor u detekce programu po spusteni, nabizi vyradit bezne legalni programy s tim, ze nejde o virus, ale nemusi byt v po spusteni. pr tl mysi na tom staci dat "vyjimka".

to same, ale mnohem vetsi moznosti nastaveni, skenuje velmi podrobne, pokud das cely disk, tak bezi x hodin, detekce zejmena pro nejnovejsi brebery ..

https://www.trellix.com/downloads/free-tools/stinger/
    RONY1
    RONY1 --- ---
    Dobry den, omlouvám se pokud otravuji jen se chci zeptát jestli je tady i nejaka inzerce prace. moc díky
    CASTOR
    CASTOR --- ---
    Ahoj. Pokud bych založil diskuzi, jakou kontrolu bych měl nad příspěvky? Mohl bych mazat příspěvky hejtrů / vyhazovat trolly?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    FAT: jaký prohlížeč používáš? Když ten zoom nastavuješ, musíš přitom být přímo na stránce, kterou chceš mít zvětšenou, prohlížeč by si to měl pak pamatovat. Pokud samozřejmě nemáš nějaké custom nastavení, které nutí prohlížeč chovat se jinak. U mě to funguje na Firefoxu, Chromu, Vivaldi.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Když jsem nějaké diskuze vyřadil z Historie, kde je najdu?
    Zřejmě to není stejný seznam diskuzí, jako jsem dal do ignorovaných v Posledních.
    Možná by na obojí mohlo být jednotné rozhraní, potažmo pokud diskuzi vyřadím v Historii, tak by se měla (volitelně?) začít ignorovat i v posledních.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jako to zní hodně divoce… Mě se max stává, že pokud se na pomalém připojení nepodaří nahrát obrázek před odesláním postu, tak se pak odešlě (neviditelně) až s dalším postem :-)
    NYX
    NYX --- ---
    BRETA: Pokud nezna ani heslo ani nema pristup na e-mail, tak leda nova registrace.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    a v nastavení, pokud máš práva, tak můžeš některé štítky přednastavit a pak to napovídá - viz img

NYX
    NYX --- ---
    KOC256: Ano, je to v poradku pokud si to filtrovani odpovedi nezapnes.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Jako u všeho je to dobrý nástroj, pokud se používá s mírou a rozvahou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NEI:
    Já nikoho neignoruji. Spíše mi to přijde jako chyba DI.

PS: Osobně si myslím, že DI nemělo nikdy vzniknout. Pokud je někdo psychicky nevyrovnaný, tak ať tu není. Těm normálním to rozbíjí diskuze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam