DIGITALIS: dikitalis, tedy naprstnik je docela hezkej priklad, co si neses rovnou ve jmenu. v pohode: kopim si tedy sacek suseneho naprstniku bez pribalove informace. nemam nikde receno, kolik je v tom ucine latky, za jakych podminek to bylo suseno a skladovano. na spicku noze me to zabije... promin ale to je proste kretenskej pristup domacich bilinkarek.
nerikam, ze kdyz mas zanet v rodidlech, neni dobry si sednout do odvaru z hermanku praveho, ale ono tech hermanku je vic druhu, a ty ostatni ti proste nepomuzou. misto leceni si pak jen prodluzujes cas, kdy se nelecis a utracis za neco co nefunguje.
je dobre, mili hippici, uvedomit si, ze cinane jsou lid chytry ale zly, jak se pravy v jednom zabavnem cteni pro dospivajici chlapce. to ze je dnes naprosto normalni, ze se pozmenuji chemicke konstrukce u jasne nadnych chemickych latek, takze ona vec muze byt napriklad levotociva a druha pravotocicva, jmenuje se to stejne, ale po jedne se ti narodi dite bez rucicek a nozicek, kdezto druha je ucinna antikoncepce....
no a ted si vem, ze si proste koupis sacek neceho urcite leciveho, jen proste och jaka hruza, chudak cinskej doktro nemel penize na vyzkum, takze tam nemoh napsat, kolik [mili-/mikr-]gramu a jake ucinne latky v tom je...
s timhle mi naninky jdete k sipku, pokudmozno driv nez si odpalite jatra a ledviny nejakou zazrancou meducinou. to uz radej noste na krku skapulire se susenymy ocasky ze salamandra, ty taky leci uz stovky let spolehlive vsechny neduhy sveta.
kolik muskatoveho orisku v horkem vine je potreba na to, aby tehotna potratila?
kolik beladony athropy je dobrych k tomu, aby se jedne rozzaril zrak a kolik zpusobi poruchu ledvin a smrt?
chemie je proste chemie a zapadni medicina umi merit, vazit, cistit a izolovat, dokonce i v domacich podminkach. az nekdo z vas vypali kralovsky chutnajici whiskey se shnilejch jablek a plesnivejch svetstek. dejte mi vedet.