MILANLXR:
A co teprv Kambodža, Oceánie, půlka Afriky, Indie a jejich proteinové speciality ala tarantulí farmy na vajíčka a brouci + červi na všecky způsoby? Upřímně i ti nejbohatší evropští gurmáni se píděj po kousku žraločího, klokaního či velrybího masa nebo dobře porpečenym mravenci... Mají tam prostě jiný vychytávky než smažák a bramborovou kaši...
Kočky, psi, krysy... Noa? Je to výživa a člověk je VŠEžravec... To že si u nás ochočili pejska a je pro nás tedy minimálně "exotické" jíst psy ale nevylučuje to, že je pro ostatní národy či komunity stejně divné jíst prasata, kuřata nebo krávy... Myslíš, že by se teda všichni teraristi světa měli spojit proti půlce Afriky že tam s chutí grilujou tarantule a kobry?? Že by se měli všichni vodomilové zasadit za celosvětovej bojkot rybolovu?
Taky bych v životě nesnědla brouka a naservírovat mi někdo vědomě psí maso asi se pozvracim, ale co je mi kurva do toho když si nechystaj ugrilovat mýho psa? Podívej se taky na to jak se lidi k těm svejm "nejlepším přátelům" chovají. Proč jsou všude plný útulky a exponenciální řadou vzrůstá počet trestných činů na zvířatech a utýraných mazlíčků? Face it, je to přirozený, někdo je zachraňuje a někdo zabíjí, stejně jako doktoři VS armáda... Říká se tomu potravní řetězec...
Nevím jak u tebe, ale u mě mám s Vietnamcema jen dobrý zkušenosti.. Mají otevřeno dlouho, sice nic moc výběr, ale jsou vždy a všude, navíc povětšinou snaživí a příjemní. Kalhoty co od nich mám mi držej už šestej rok a přežily troje značkový kalhoty (asi vyjímka, ale i tak) Navíc fungujou i tím stylem, že když si tam přijdu pro papírek a frajerka na mě, že nemá, tak tam jdu druhej den pro cigára a frajerka na mě mává krabicí OCBček prej jestli nechci papírky a od tý doby je tam mají pořád i když si je tam už nechodím kupovat. A takhle by to mělo být alespoň co se týče těch lokálních miniobchodů. Když nechci zboží na hranici použitelnosti tak jdu jinam - moje volba. Ne všichni jsou takoví, uměj bejt i pěkně protivný a nepříjemný, ale přesto není třeba takovejhle hate..