úvod
témata
události
tržiště
události
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit heslem
přihlásit přes passkey
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
účastníci
3L1NK4
ANNICKA
BARC2A
BASTOCH
BETU
BETULE
BROUCINKA
CERTICA
CHANA
DADAN
DIDI23
DOLORES
EWELYN
HEELENA
IGNACIUS
ILUZEE
IPH
JOLASTE
KUNHUTA
LD_DRTH
LUSKA
SCATVISION
SELLIGAN
Šijeme panenky pro Unicef
Přijďte vybít svou kreativitu, udělat něco pro dobrou věc a pobavte se přitom s přáteli. Budeme vyrábět panenky pro Unicef!
Přijďte vybít svou kreativitu, udělat něco pro dobrou věc a pobavte se přitom s přáteli. Budeme vyrábět panenky pro Unicef!
Panenky, které ten den vyrobíme, večer slavnostně vydražíme a zbylé pošleme do světa přes Unicef. Večer bude zakončený příjemným jazzovým koncertem.
Sama se zavazuji k tomu , že vydražené peníze odevzdám spolu s panenkami do Unicefu následný den po akci. Unicef sám mi již nabídl dobrovolníky pro pomoc a doh...lédnutí na akci.
Také musím nahlásit alespoň přibližný počet panenek, které vyrobíme, aby mi unicef poskytl rodné listy a střihy..
"Cílem projektu Panenka je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF, a to za použití symbolu, který znají všechny děti na světě – panenky. Pro cíle projektu byla zvolena forma textilní panenky. Každá panenka představuje skutečné dítě, které bude v rámci očkovací kampaně UNICEF v rozvojových zemích proočkováno proti šesti hlavním smrtelným dětským chorobám (spalničky, záškrt, černý kašel, tetanus, tuberkulóza, dětská obrna).
Částka, za kterou si můžete panenku „adoptovat“, činí 600 Kč a je stanovena podle nákladů, potřebných na očkování jednoho dítěte v nejchudších zemích proti 6 hlavním smrtelným dětským chorobám. V sumě jsou zahrnuty očkovací látky, injekční stříkačky, jehly, chladicí boxy, zaškolení zdravotníka apod. Rodina či jednotlivec, který panenku adoptuje, obdrží spolu s panenkou blahopřání UNICEF, které zašle tvůrci panenky se zprávou, že jeho panenka našla ,,svoji rodinu“."
Pokud nemáte chuť s námi vyrábět, můžete adoptovat například zde:
http://www.fler.cz/unicef
http://www.unicef.cz/index.php?pg=hm&zl=4
Materiál:
Bude potřeba aby si každý přinesl materiál. Staré látky, klidně zbytky, korálky, vlny, molitan, jehly, fixy na textil..prostě cokoliv co vás napadne. Poptejte se přátel a příbuzných jestli něco také nevyštrachají a přineste materiál i pro ostatní. Samozřejmě si můžete materiál i nakoupit dle vlastních představ, nebo pokud byste měli chuť nakoupit i něco navíc, materiál se určitě neztratí a třeba inspiruje další. Samozřejmě i investoři pouze pro materiál, kterým se nechce šít, jsou vítáni.
Panenky:
mají zhruba 30-40cm na výšku. Šití není vůbec těžké. Stačí vystřihnout dva obrysy tělíčka, obšít dohromady, vycpat a pak už jen ozdobit - vlasy, oblečení, obličejík a konečně si panenku pojmenujete a vyplníte jí rodný list. Kreativitě se meze nekladou! A očekávám, že se zůčastní mužské pohlaví!
Budu se na Vás těšit a šiřte dál!!!
IGNACIUS
---
---
9:29:35 11.4.2011
Ahoj, akce na facebooku se jmenuje Šijeme panenky pro Unicef. Střih je daný, najdete ho na stránkách Unicef, samozřejmě já ho budu mít na akci pro vás k dispozici :) těším se na vás!
BACAKACKA
---
---
18:49:28 12.3.2011
chtěla bych se zeptat jak to je se střihy,jestli je předepsaný 1 střih a podle něho se panenky šijou?já se do prahy nedostanu tak bych jí ušila doma bez střihu jestli to nevadí?
SCATVISION
---
---
18:26:08 25.2.2011
jak se ta akce jmenuje na FB nemůžu jí tam najít..díky..
IGNACIUS
---
---
23:04:14 20.2.2011
na facebooku je ku dnešku přihlášeno 23 lidí plus 50 lidí se zůčastní možná, nebojte samy tam nebudem :) a akce se dál šíří.
DOLORES
---
---
22:57:23 20.2.2011
zucastnim se pouze sitim panenky, nebudu bohuzel v praze, coz me moc mrzi :(
IGNACIUS
---
---
14:56:58 19.2.2011
Komu se také termín nehodí, může panenku vyrobit sám v klidu doma a poslat mi ji nebo předat, já ji už na akci doprovodím sama :)
IGNACIUS
---
---
14:56:41 19.2.2011
Kdo nemá čas nebo chuť šít, nezapomeňte dorazit na večerní koncert spojený s dražbou panenek :)
IGNACIUS
---
---
14:25:12 19.2.2011
najdete také na facebooku jako událost
Šijeme panenky pro Unicef
<<
<
automatické načítání
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam